جنگنده ها، شناورها و ناوهای جنگی چین روز پنجشنبه در آبهای نزدیک تایوان و اقیانوس آرام غربی اقدام به برگزاری رزمایش جنگی کردند.

به گزارش ایران پرس به نقل از ایرنا، رزمایش امروز نیروهای نظامی چین در شرایطی برگزار می شود که پیشتر دولت پکن اعلام کرده بود استقلال طلبان تایوان بزرگترین تهدید برای دو سوی تنگه به حساب می آیند.

از سوی دیگر تایوان نیز به شدت نگران فعالیت های نظامی چین در آبهای همجوار این جزیره می باشد و چین هم هرگز نگفته است برای وحدت با تایوان استفاده از قوه قهریه را کنار می گذارد.

از زمانی که «تسای اینگ ون» رئیس حکومت تایوان از ماه می (خرداد) سال گذشته قدرت را در این جزیره در اختیار گرفت، روابط دو سوی تنگه تایوان تیره شده است و چین حزب حاکم دمکراتیک ترقیخواه تایوان را استقلال طلب می داند.

«تسای اینگ ون» رئیس حکومت تایوان از ماه می (خرداد) سال گذشته قدرت را در این جزیره در اختیار گرفت

 

البته تیرگی روابط و تنش‌ ها بین پکن و تایوان زمانی بیشتر شد که دونالد ترامپ پس از انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهوری آمریکا با «تسای اینگ ون» رئیس منطقه تایوان به صورت تلفنی گفت وگو کرد و طرفین در این مکالمه مطالبی را بیان کردند که به مذاق چین خوش نیامد.

گزارش امروز خبرگزاری شین هوا حاکی است که جنگنده ها و بمب افکن های چین و همچنین ناوهای جنگی این کشور در تنگه «میاکو» در منطقه ای واقع در شمال شرق تایوان حضور یافته و رزمایش برگزار کرده اند.

این رزمایش همچنین به دنبال حضور ناوهای آمریکایی در دریای جنوبی و اعزام ناو هواپیمابر «کارل وینسون» در هفته گذشته به این منطقه انجام می شود.

این گزارش می افزاید، رزمایش چین یک تمرین مقرر است که در سال برگزار می شود و تهدیدی علیه هیچ کشوری نیست.

پیشتر ژاپن و تایوان به دلیل اینکه ناو هواپیمابر «لیائونینگ» چین به همراه چند ناو دیگر در این منطقه رزمایش برگزار کردند، اعتراضاتی کرده بودند.

واکنش تایوان به این رزمایش

البته رزمایش جدید سالانه چین خارج از منطقه شناسایی ویژه دفاعی تایوان برگزار می شود اما وزارت دفاع تایوان در بیانیه ای اعلام کرد که به دقت رزمایش چین را زیر نظر دارد.

«فنگ شیه کوان» وزیر دفاع تایوان گفته است که ضمن نظارت بر این رزمایش و تحولاتی که در ارتش چین در حال رخ دادن است و همچنین با توجه به سرمایه گذاری چین در زمینه نظامی، این جزیره نیز اقدامات اصلاحی در ارتش خود را در دستور کار قرار خواهد داد.

وی در عین حال حضور نظامی گسترده چین در اقیانوس آرام غربی و در دریای جنوبی را یک تهدید فزاینده توصیف کرده است.چین احتمالا هفته آینده در جریان اجلاس سالانه کنگره ملی خلق، بودجه ارتش برای سال ۲۰۱۷ میلادی را اعلام خواهد کرد.

چین منطقه تایوان را که در سال 1949 میلادی در پایان جنگ داخلی از این کشور جدا شد، بخشی از خاک خود می داند و استفاده از اقدام نظامی در صورت اعلام استقلال از سوی این منطقه را منتفی ندانسته است.113/111

بیشتربخوانید:

تاکید چین بر ادامه رزمایش دریایی در دریای چین جنوبی

چین و نپال رزمایش مشترک برگزار می کنند

هشدار چین درباره مداخله آمریکا در دریای چین شرقی/ تحلیل

«تسای اینگ ون» رئیس حکومت تایوان از ماه می (خرداد) سال گذشته قدرت را در این جزیره در اختیار گرفت