ایران پرس- در آستانه برگزاری کنگره گفت‌وگوی ملی در سوریه که قرار است 29 و 30 ژانویه در سوچی روسیه برگزار شود، «حسین جابری‌انصاری» دستیار ارشد وزیر خارجه ایران در امور ویژه سیاسی و مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در روند آستانه، دیروز (شنبه) در دمشق با «بشار اسد» رئیس جمهوری و دیگر مقام های سوریه دیدار و گفت‌وگو کرد.

مذاکرات سوچی ازدوجنبه حائز اهمیت است .نخست ان که نشاندهنده پیشرفتی محسوس در جهت حل بحران سوریه است و دوم ان که  این حرکت در مسیر تعاملاتی چند جانبه در سطح بین المللی برای رسیدن به ثبات و ارامشی  پایدار در چارچوب حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت در سوریه دنبال می شود.

نشست سوچی

 

اکنون با وجود تحرکات و کار شکنی های امریکا  روند مذاکرات آستانه رو به پیشرفت است و نشست های شهر سوچی توانسته است زمینه  مذاکرات دولت سوریه با مخالفان سوری را فراهم سازد.

این یک اتفاق مهم  برای  منطقه و حتی در سطح بین المللی است. البته بدیهی است که حساب حامیان داعش و طرف هایی که بر روی تغییرات ژئو پلیتیک منطقه با تثبیت داعش محاسباتی دقیق کرده بودند از این روند ها  جداست .زیرا مثلث امریکا ، عربستان و اسراییل آینده منطقه را با وجود داعش به شکل دیگری ترسیم کرده بودند .

"آلکسی مک‌کارکین" کارشناس مسائل سیاسی می گوید ، "باید پذیرفت که در حل و فصل بحران سوریه، مسکو توانسته ابتکارعمل را بطور کامل از دست واشنگتن خارج کند. البته تضعیف مواضع آمریکا در سوریه، اصلا به منزله حل و فصل شدن همه مشکلات پیرامون سوریه نخواهد بود."

هدف امریکا، اسراییل و عربستان تثبیت داعش درنقشه تقسیمات جدید سرزمینی در جغرافیای عراق و سوریه وحذف مقاومت ازمعادلات سیاسی و امنیتی منطقه  بود.

"سرگئی بابورین" معاون سابق دومای روسیه وکارشناس ارشد مسائل بین المللی می گوید: این که امروز تروریست ها مواضع بیشتری را در سوریه از دست می دهند، نتیجه تلاش های مسکو، تهران و تا حدودی آنکارا بوده است.

محمدصادق کوشکی کارشناس غرب آسیا نیز با اشاره به توافقات صورت گرفته در نشست آستانه قزاقستان و فراهم شدن زمینه گفت و گوی سوری-سوری برای شکل دادن به آینده سیاسی سوریه، تاکید دارد : "برگزاری نشست آستانه در برهه‌های زمانی مختلف تا به امروز منجر به خروج انحصار مذاکرت از ژنو و  شکل دادن به مذاکراتی  بومی‌تر در سطح منطقه شده است."

این کارشناس غرب آسیا معتقد است:

"مهمترین دستاورد اجلاس چندگانه "آستانه" بومی سازی بحران، خروج عناصر مداخله گر غربی و نیروهای مرتجع از بحران سوریه است که پیش از این زمینه تشدید تنش در دمشق را فراهم کرده بودند."

ظرفیت اجلاس سوچی اکنون به گونه‌ای  است می تواند  به یگانه مسیر حل بحران سوریه تبدیل شود، به طوری که حل بحران نیازی به اقدامات خشونت آمیز و دخالت‌ قدرت‌های فرامنطقه‌ای را نداشته باشد. شش سال جنگ و نا امنی تحمیل شده بر سوریه نشان داد که هدف اصلی امریکا و اسراییل و برخی جریان های منطقه ای تجزیه سوریه و در هم شکستن جریان مقاومت و به فراموشی سپردن مسئله فلسطین است. در چنین شرایطی هرگونه اقدام تحریک آمیز می تواند روند پایان دادن به این بحران را از مسیر اصلی خارج سازد.113/111

نویسنده: امین زاده

بیشتر بخوانید:

دیدار دستیار ارشد وزیر خارجه ایران با «بشار اسد» در دمشق

بشار اسد: ایران بزرگترین حامی ملت سوریه است+ ویدئو

نشست سوچی