ایران پرس- اوضاع نابسامان و بغرنج اقتصادی شهر اشغالی قدس باعث نشده است تا عربستان سعودی در تصمیم خود برای کاهش کمک های مالی به این شهر تجدید نظر کند.

به گزارش پایگاه خبری الخلیج آنلاین، این بار عربستان سعودی قصد دارد تا از طریق خشکاندن منابع مالی قدس اشغالی و کاهش کمک های در نظر گرفته شده برای ساکنان این شهر و نیز متوقف کردن برخی از طرح های حیاتی که بر اجرای آنها نظارت دارد، فلسطینیان قدس را تحت فشار قرار دهد.

بر اساس این گزارش، طی دو ماه گذشته روند اجرای طرح های انسانی، آموزشی و امدادرسانی که با نظارت عربستان سعودی در قدس اشغالی در حال اجرا بودند، کند شده اند؛ با توجه به مخالفت ساکنان قدس با ایفای نقش عربستان سعودی در این شهر و مخالفتشان با معامله قرن، عربستان سعودی از طریق متوقف کردن اجرای طرح ها، سعی در تنبیه و مجازات ساکنان این شهر دارد.

بانکِ اسلامیِ توسعه که مقر اصلی آن در شهر جده است، در کمک های مالی خود به قدس تغییراتی ایجاد کرده است. بانک اسلامی توسعه 60 میلیون دلار برای اجرای طرح های حیاتی شهر اشغالی قدس طی دوره زمانی نامشخص هزینه کرده بود اما اکنون قصد دارد کمک مالی خود به این شهر را به 7 میلیون دلار کاهش دهد.

در تنگنا قرار دادن قدس

یکی از مسوولان قدس درباره دلایل کاهش ناگهانی کمک های مالی عربستان سعودی به قدس گفت، ریاض بحران مالی خود را بهانه ای برای این اقدام خود قرار داده است.

از نظر این مسئول در قدس و فلسطینیان ساکن این شهر، این توجیه عربستان سعودی قانع کننده نیست زیرا بودجه طرح هایی که با نظارت ریاض و سرمایه گذاری بانک اسلامی توسعه اجرا می شوند، پیش از اجرای این طرح ها تامین شده اند.

وی چنین اقدامی را مجازات ساکنان قدس به سبب مخالفت آنها با ایفای نقش عربستان سعودی در قدس دانست و اظهار داشت، این مساله می تواند قدس را با بحران های جدیدی مواجه سازد.

این مسئول قدس توقف کمک های مالی ریاض به قدس را بخشی از محاصره اقتصادی و سیاسی اسرائیل و کشورهای عربی حامی آن، علیه قدس و ساکنان آن دانست و افزود، فشارهای عربستان سعودی بر ساکنان قدس برای حمایت از مواضع این کشور به ویژه در رابطه با معامله قرن نزدیکی با اسرائیل، همچنان ادامه دارد.

یادآور می شود اقتصاد شهر اشغالی قدس طی پنج دهه گذشته نوساناتی را شاهد بوده است و در سال های اخیر نیز به خاطر محاصره این شهر و سیاست های اسرائیل علیه ساکنان آن، به مرحله سقوط رسیده است.

بر اساس گزارش سالانه سازمان بین المللی «القدس» که سال گذشته میلادی منتشر شد، سیاست های هدفمند رژیم اسرائیل برای تضعیف فلسطینیان ساکن قدس، سبب افزایش آمار فقر در میان آنها شده است.

بر اساس این آمار، میانگین فقر میان ساکنان قدس به 82 درصد، نرخ بیکاری در میان عموم مردم شهر به 31 درصد و در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی آن، به 25 درصد رسیده است.

320 هزار فلسطینی در شرق قدس زندگی می کنند که 36 درصد از جمعیت کل این شهر را تشکیل می دهند و در مقابل، 200 هزار شهرک نشین صهیونیست نیز در این منطقه سکونت دارند.

 توطئه عربی علیه قدس

«کمال الخطیب» معاون رییس جنبش اسلامی در داخل اراضی اشغالی 1948، اقدام عربستان سعودی در کاهش کمک های مالی به قدس را بخشی از توطئه این کشور علیه مساله فلسطین دانست.

الخطیب با اشاره به نقش مشکوک عربستان سعودی در تعامل با مساله فلسطین و به ویژه پرونده قدس، آن را توطئه ای در راستای خدمت به اسرائیل و چشم اندازهای «دونالد ترامپ» رییس جمهور آمریکا در رابطه با معامله قرن دانست.

به گفته الخطیب، هدف از کمک های مالی که ریاض به مناسبت های مختلف و در کنفرانس های عربی و بین المللی در راستای دفاع از قدس و استقامت مردم این شهر، اعلام کرده است، اجرای طرح های نژادپرستانه و کمک به رژیم اشغالگر اسرائیل برای اعمال فشار بر ساکنان قدس است.

معاون رییس جنبش اسلامی با اشاره به نقش های خائنانه عربستان سعودی علیه فلسطینیان تصریح کرد، ساکنان قدس با مخالفت خود با طرح های مشکوک عربستان در این شهر، عملا خیانت این کشور را افشا کرده اند؛ توقف کمک مالی به قدس و حتی کاهش این کمک ها، اقدامی برای اعمال فشار بر این شهر است.

الخطیب نزدیک شدن عربستان سعودی به اسرائیل و برقراری روابط علنی با این رژیم را اولویت ریاض دانست و افزود، در شرایط کنونی کمک به فلسطین، برای عربستان اهمیتی ندارد.

از سوی دیگر «جمیل حمامی» دبیر کمیته عالی دفاع از قدس امکان قطع کامل کمک های مالی عربستان سعودی به قدس اشغالی را بعید ندانسته و تاکید کرد، کشورهای عربی نه تنها از کمک به قدس شانه خالی کرده اند، بلکه بسیاری از بودجه های اختصاص یافته به این شهر، فقط صرف اجرای طرح های مشکوکی شده است که ارتباطی با حمایت از مقاومت قدس در برابر رژیم غاصب صهیونیستی نداشته است.

حمامی در ادامه از کشورهای عربی و اسلامی خواست تا کمک های خود به این شهر را افزایش داده و از همکاری با اسرائیل در محاصره قدس، خودداری کنند زیرا موضع گیری ضعیف کشورهای عربی، به معنای نشان دادن چراغ سبز به اسرائیل برای نابودی قدس و آواره ساختن ساکنان این شهر است.

«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل روز 20 سپتامبر با اشاره به مشکلات روزافزون خاورمیانه، خاطرنشان کرد، روابط اسرائیل با کشورهای میانه رو عرب گسترش یافته است و این روابط به عادی سازی روابط با اسرائیل و در نهایت توافقنامه های صلح خواهد انجامید.

رژیم اسرائیل فقط با اردن و مصر دارای روابط دیپلماتیک است اما اخیرا نزدیک شدن بی سابقه ای را در روابط این رژیم با عربستان سعودی، شاهد هستیم.

با آغاز ولیعهدی «محمد بن سلمان» روابط مستقیم و غیرمستقیمی میان اسرائیل با عربستان سعودی شکل گرفته است و برخی از شخصیت های سعودی برای امضای توافقنامه های نظامی، امنیتی و اقتصادی، به اراضی اشغالی فلسطین سفر کرده اند.

اسرائیل از بیم خشم مردمی علیه دولت های عربی که با این رژیم روابط سیاسی، اقتصادی و امنیتی برقرار کرده اند، همواره از افشای اسامی این دولت ها خودداری می کند.

مترجم: زهرا محب احمدی