ایران پرس: آمریکا مخالفت خود با اقدام شبکه خبری الجزیره در ارجاع پرونده ترور شیرین ابوعاقله خبرنگار فلسطینی به دیوان کیفری بین المللی اعلام کرد.

«ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این باره گفت: "ما مخالف این کار هستیم. دیوان کیفری بین المللی باید بر شالوده تخصصی خود متمرکز باشد و آخرین پناهگاه برای محاکمه جنایات هولناک و بازدارندگی مقابل آنها باشد."

شیرین ابوعاقله خبرنگار فلسطینی به مدت 25 سال در شبکه الجزیره فعالیت می‌کرد و اخبار فلسطین را پوشش می‌داد.

وی در 11 مه 2022 درحالی که مشغول پوشش اخبار حمله نظامیان صهیونیست به شهر جنین در کرانه باختری بود هدف تیراندازی نظامیان این رژیم قرار گرفت و به دلیل اصابت گلوله به سر به شهادت رسید.

صهیونیست‌ها مدعی شده‌اند که این تیراندازی عمدی نبوده و ابوعاقله اشتباهاً هدف قرار گرفته است. با این حال شواهد نشان می دهد که این ادعا دروغ بوده و یک نظامی اسرائیلی آگاهانه و به صورت عمدی این اقدام جنایتکارانه را که بر خلاف مصونیت خبرنگاران از تعرض به ویژه در محیط های پر خطر است صورت داده است.

با توجه به بی اعتنایی رژیم صهیونیستی برای تحقیق و محاکمه احتمالی نظامی خود به دلیل ترور ابوعاقله، شبکه الجزیره اعلام کرد: "پرونده ترور وی را به دادگاه کیفری بین المللی ارائه داده است. این اقدام پس از تکمیل تحقیقات از سوی تیم حقوقی شبکه الجزیره انجام شده است. در این تحقیقات ادله و اسنادی وجود دارد که ثابت می‌کند شیرین ابوعاقله از سوی نظامیان صهیونیست هدف تیراندازی قرار گرفته است."

الجزیره تاکید کرده است که بنابر تحقیقات انجام شده به دادگاه لاهه اعلام شده است که ادعای رژیم صهیونیستی درباره کشته شدن شیرین ابوعاقله به صورت اشتباهی و غیر عامدانه صحت ندارد.

در شکوائیه شبکه الجزیره به دیوان کیفری بین المللی این مساله مورد تاکید قرار گرفته که در منطقه‌ای که شیرین ابوعاقله برای پوشش خبری حضوری داشته، هیچ گونه درگیری نظامی وجود نداشته است، مسأله‌ای که نتایج تحقیقات ارتش رژیم صهیونیستی درباره این رخداد را زیر سوال می‌برد.

مخالفت آمریکا با ارجاع پرونده ترور شیرین ابوعاقله خبرنگار شبکه الجزیره نشان دهنده حمایت کامل و بدون قید وشرط واشنگتن از رژیم صهیونیستی و نیز معیارهای دو گانه ایالات متحده در مساله جنایات جنگی است.

دولت «جو بایدن» از زمان شهادت شیرین ابوعاقله در پرداختن به روایت طرف فلسطینی در مورد این قتل توجه نکرده و روایت طرف صهیونیستی را ترجیح داده است.

بعد از اینکه خبر مربوط به تعرض صهیونیست ها به جنازه شیرین ابوعاقله در شبکه های اجتماعی و خبری به صورت گسترده منتشر شد، آمریکا در قبال این اقدام موضعگیری کرد، ولی هیچکدام از مسئولان دولت بایدن عملیات ترور وی را محکوم نکردند.

در حالی که در مارس 2022 زمانی که یک خبرنگار آمریکایی در خارج از پایتخت اوکراین کشته شد، بلافاصله مقامات آمریکایی، روسیه را در این مورد محکوم کردند.

«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: "ما از کشته شدن خبرنگاران و مستندسازان در اوکراین به دست نیروهای کرملین بسیار نگرانیم و در کنار تمام کسانی هستیم که از این خشونت وحشیانه آسیب دیده اند، این نمونه ای وحشتناک از اقدامات کورکورانه کرملین است."

این در حالی است که پرایس در واکنش به قتل شیرین ابوعاقله گفت: "ما غمگینیم و باید در این مورد تحقیقات فوری و همه جانبه صورت گیرد، مسئولان آن باید بازخواست شوند."

در واقع واشنگتن بارها بر جنایات تل آویو علیه فلسطینی ها سرپوش گذاشته و مانع تصویب قطعنامه هادر شورای امنیت سازمان ملل علیه اسرائیل شده است. ضمن اینکه جنایات گسترده رژیم صهیونیستی از جمله کشتار شمار زیادی از فلسطینی ها در جریان حملات مکرر به باریکه غزه را تحت عنوان دفاع از خود توسط این رژیم توجیه کرده است.

از سوی دیگر مخالفت آمریکا با ارجاع پرونده ترور ابوعاقله به دیوان کیفری بین المللی درحالی است که واشنگتن خواهان تشکیل دادگاه جنایات جنگی برای رسیدگی به موارد ادعایی ارتکاب جنایات جنگی توسط نظامیان روسیه در اوکراین شده است.

در حالی که جنایات نظامیان اسرائیلی علیه فلسطینی ها و نیز ترور شیرین ابوعاقله کاملا مستند و بر مبنای مدارک و شواهد متعدد قابل اثبات است ، اما اتهام زنی واشنگتن علیه روسیه اساسا بر مبنای ادعاها بوده است. ضمن اینکه آمریکا در راستای هواداری از اوکراین، به طور کامل ارتکاب جنایات جنگی توسط نظامیان اوکراینی از جمله اعدام سربازان روسی را نادیده گرفته است. 

نویسنده: سيدرضا ميرطاهر 

117