ایران پرس: طی روزهای اخیر مصاحبه‌ای از وزیر اطلاع‌رسانی لبنان در رسانه‌ها منتشر شد که در آن بر حقانیت دفاع مردم مظلوم یمن از کشورشان در برابر تجاوزگری‌های‌ عربستان سعودی و امارات تأکید‌ کرد.

پخش مصاحبه جرج قرداحی وزیر اطلاع‌رسانی لبنان، مورد هجمه گسترده رسانه‌های متعلق به گروه چهارده مارس مورد حمایت عربستان سعودی در لبنان قرار گرفت.

قرداحی در سخنان خود با برنامه «پارلمان مردم» شبکه الجزیره درباره تحولات یمن و مردم آن گفت: آن‌ها‌ مردمی هستند که از خود دفاع می‌کنند‌. مگر آن‌ها‌ مرتکب تجاوزگری علیه کسی شده‌اند؟ به‌نظرم این جنگ بی‌فایده یمن باید متوقف شود. می بینیم که خانه ها، جنازه ها و شادی‌های‌ آن‌ها‌ (مردم یمن) هدف حمله با هواپیما قرار می‌گیرد‌.. حوثی ها (انصار الله و دولت نجات ملی) در برابر تجاوزگری خارجی از خود دفاع می‌کنند‌.

پیشتر نیز «شربل وهبی»، وزیر امور خارجه پیشین لبنان اظهاراتی درباره عربستان ایراد کرده بود که با واکنش شدید عربستان و فشار گروه‌های‌ وابسته به آن در داخل لبنان مواجه شد که در نهایت مجبور به کناره‌گیری‌ از سمت خود شد.

کاربران وابسته به گروه‌های‌ چهارده مارس که مورد حمایت سیاسی و مادی عربستان سعودی است، حمله گسترده‌ای را علیه قرداحی آغاز کرده و سخنان بحق او را سبب‌ساز‌ تیرگری روابط عربستان با لبنان توصیف کردند، حال آنکه این افراد و این رسانه‌ها خود را به تجاهل زده‌اند که عربستان سعودی یکی از مسببان اصلی وضع نامناسب کنونی لبنان است، به‌گونه‌ای‌ که در آخرین بحرانی که لبنان را هدف قرار گرفت، یکی از احزاب وابسته به عربستان یعنی حزب «نیروهای لبنانی» به سرکردگی «سمیر جعجع» بود که در جهت منافع عربستان سعودی به تلاش برای ایجاد جنگ طایفه‌ای و داخلی در لبنان تلاش کرد.

بنابراین،‌ اظهارات برخی مسئولان و مقام‌های‌ لبنانی که از وجدان انسانی برخوردارند، و نمی‌توانند وقایع و حقایق را نادیده انگارند، خود موید میزان و حجم سیاست‌های‌ ویرانگر عربستان سعودی در سطح منطقه به‌ویژه علیه ملت‌های‌ آن، و خاصه مردم یمن است و گواهی گویا بر تجاوزگر بودن عربستان سعودی است.

وزیر اطلاع‌رسانی لبنان که تحت فشارهای شدید رسانه‌های وابسته به عربستان سعودی مجبور به موضع‌گیری مجدد درباره مصاحبه خود شد، اعلام کرد که در‌این‌باره‌، قصد اهانت به عربستان یا امارات را نداشته است بلکه صرفاً‌ «باور» خود را بیان کرده است و این مصاحبه را نیز یک ماه پیش از انتخاب خود به‌عنوان‌ وزیر در دولت نجیب میقاتی، نخست‌وزیر‌ لبنان، ایراد کرده است.

نکته دیگر در‌این‌باره‌، این است که رسانه‌های که علیه قرداحی موضع‌گیری و موضوع کناره‌گیری‌ او را مطرح می‌کنند‌، همان رسانه‌هایی هستند که روزی نیست که به شخصیت‌ها‌ی گروه مقاومت در لبنان و منطقه حمله و جمهوری اسلامی ایران را به دخالت در امور داخلی کشورها و لبنان متهم نکنند و در‌این‌باره‌، نیز مدعی آزادی بیان و دیدگاه می‌شوند‌، حال آنکه اگر مسئولی و روزنامه ای حقایقی را درباره عربستان مطرح کند، تحمل نمی‌کنند و او را مورد شدیدترین حمله قرار می‌دهند.

یکی از علت‌های اصلی عصبانیت رسانه‌ها و گروه‌های‌ وابسته به عربستان سعودی در لبنان و در منطقه را باید در خارج از لبنان، به‌ویژه در یمن سراغ گرفت. این روزها ارتش و مزدوران عربستان سعودی شکست‌های‌ پیاپی متحمل می‌شوند‌ و نیروهای ارتش و مردمی یمن به‌شدت در حال درگیری با مزدوران آل‌سعود در مناطق جنوبی این کشور به‌ویژه در استان مأرب هستند و توانسته‌اند‌ مناطق وسیعی را از دست عناصر مزدور آزاد کنند.

طی روزهای اخیر نیز مردم یمن بار دیگر با برگزاری تجمع های گسترده بر حمایت از ارتش و کمیته های مردمی این کشور در برابر تجاوزگری‌های‌ آل‌سعود تأکید‌ کردند. 

نویسنده: جلال چراغی

 112

 بیشتر بخوانید: 

حزب الله لبنان: تجلی قدرت مسلمانان در گرو وحدت و یکپارچگی است