به گفته وکیل مدافع دو خبرنگار بازداشت شده میانماری، مسولان قضایی این کشور هشدار دادند آنان با مجازات 14 سال زندان روبه رو هستند. دو خبرنگار میانماری که برای یک شبکه خبری خارجی جنایات نظامیان این کشور ضد مسلمانان روهینگیایی در استان «راخین» را پوشش می دادند ، 12 دسامبر 2017 بازداشت شدند.
این در حالیست که منابع خبری دیروز پنج شنبه از کشف اجساد بیش از 400 مسلمان روهینگیایی در این استان در پنج گور جمعی خبر دادند.واقعیت نیز این است که بسیاری از جنایات نظامیان میانمار ضد مسلمانان روهینگیا در این کشور همچنان پوشیده و پنهان است و به دلیل نگرانی های دولت میانمار از پیامدهای افشای انها، با هر کسی که قصد چنین کاری را داشته باشد به شدت برخورد می کنند. از سال 2012 که دور جدید خشونت های خونین نظامیان تندرو ضد مسلمانان روهینگیا آغاز شده بیش از یک هزارتن از آنان کشته و دهها هزار نفر نیز مجروح و از خانه و کاشانه خود آواره شده اند. با این حال ابعاد این جنایت همچنان افشا نشده و فقط اوارگان مسلمانی که از بیم جان خود از محل سکونتشان گریخته اند و در کمپ ها زندگی می کنند گوشه هایی از جنایات نظامیان میانمار ضد مسلمانان روهینگیا را افشا می کنند که درصورت شناسایی با ان به شدت برخورد می شود. تجاوز به زنان و دختران و زنده در اتش سوزاندن مسلمانان روهینگیا بخش کوچکی از جنایت نظامیان میانماری ضد انان محسوب می شود.
«نی سان لوئین» فعال سیاسی و وبلاگنویس روهینگیایی:
"نیروهای دولتی میانمار حتی به کودکان و پیران هم رحم نمیکنند، ارزیابیهای محلی از کشته شدن بیش از 4000 نفر در حملات ارتش و افراطگرایان محلی به اقلیت مسلمان روهینگیا حکایت دارد."
اکنون برای همه جهانیان کاملا روشن است که جنایات افراط گرایان و نظامیان میانمار ضد مسلمانان روهینگیا جنایت ضد بشریت و نسل کشی است اما هیچ یک از نهادهای بین المللی در جهت حل مشکلات آنان اقدام جدی صورت نمی دهند.به همین دلیل مسلمانان روهینگیا در بدترین شرایط زیستی در اردوگاهها زندگی می کنند.
نذیر احمد حنیفی کارشناس مسایل سیاسی:
"کشتار بیرحمانه مسلمانان در میانمار نمونهای از نسلکشیها و جنایات بر علیه بشریت است و سازمانهای بینالمللی نباید در برابر این جنایات سکوت کنند."
در هر حال تاریح گواه آن است که هیچ جنایتی را نمی توان با سانسور و جلوگیری از افشای آن برای همیشه پنهان نگه داشت. افشای گورهای جمعی از جمله این جنایات است که هر روز ابعاد بیبشتری از آن افشا می شود که دولت میانمار و جنایت کاران در این کشور باید پاسخگوی تاریخ و در محکمه عدالت باشند. با این حال نباید نهادهای بین المللی از جمله سازمان ملل برای رسیدگی به جنایات نظامیان میانمار از خود سلب مسئولیت کنند.113/111
نویسنده: مجيد وقاری
بیشتر بخوانید:
توافق میانمار و بنگلادش درباره بازگشت پناهجویان روهینگیا به میانمار/تحلیل
ردپای سعودیها در میانمار/ گفتگو با سفیر اکرودیته در میانمار
نگرانی دیدهبان حقوق بشر از بازگشت آوارگان روهینگیایی به میانمار
تصاویر /آوارگان مسلمان میانماری