طی مراسمی در بیمارستان امام خمینی ( ره )، کارآزمایی بالینی واکسن کرونای «کرناپسین» در ایران آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، اولین نمونه آزمایشی این واکسن، دو سال گذشته (2021)  تولید شد و امروز با تزریق اولین ویال (نمونه آزمایشی) این واکسن، این طرح وارد کارآزمایی بالینی شد.

نتایج مطالعات پیش‌بالینی این واکسن مبتنی بر «mRNA» در موجودات مختلف مورد مطالعه نشان داد که با تزریق این نوع واکسن، میزان آنتی بادی (آنتی بادی ها پروتئینی هستند که بلافاصله پس از آلوده شدن یا واکسیناسیون توسط سیستم ایمنی بدن ایجاد می شوند) خنثی کننده بیشتری نسبت به دیگر انواع واکسن‌ها ایجاد شده و ماندگاری آنتی بادی نیز کاملاً قابل توجه است؛ به این ترتیب اثربخشی بیشتری از این نوع واکسن در جلوگیری از ابتلا به  کووید - ۱۹مورد انتظار خواهد بود.

طرح واکسن کرونا مبتنی بر «ام آر ان ای» از دستاوردهای یکی از شرکت‌های دانش بنیان ایرانی  است. 

برای تولید این واکسن با نام کرناپسین تاکنون فرایندهایی چون طراحی واکسن، مهندسی ژنتیک (سازه‌های دی ان ای)، تولید و تصفیه «mRNA» و فرمول‌سازی کرناپسین و کنترل کیفیت اجرایی شده است.

انجام مطالعات پیش بالینی بر حیوانات، تولید پچ‌های پایلوت و صنعتی واحد تاییدیه‌ها و مجوزهای مربوطه، انجام مطالعات بالینی انسانی در ۳ فاز و اخذ مجوز ساخت محصول از اقداماتی است که در دستور کار محققان این طرح در فاز کارآزمایی بالینی قرار دارد.

در حال حاضر از بین پلتفرم‌های واکسن‌ها، ۴ مدل کشته شده، نوترکیب، واکسن‌های مبتنی بر وکتور ادنوویروس و «mRNA» نسبت به سایرین ارجحیت دارد.

116