بحرین از 14 فوریه 2011 صحنه اعتراض مردمی ضد رژیم آل خلیفه است . خیزشی که با مطالبات مشروع مردم بحرین شروع و به «انقلاب مروارید» مشهور شد. مردم بحرین خواهان آزادی، برقراری عدالت و رفع تبعیض و روی کار آمدن دولتی منتخب در کشورشان هستند. در چنین فضایی ائتلاف جوانان 14 فوریه تاکید کرده است که پایداری ملت بحرین در هفت سال گذشته ، امیدهای رژیم آل خلیفه و رژیم های حامی آن را که این ملت از ادامه مبارزات منصرف و به خانه هایشان باز خواهند گشت از بین برده است.
«ابراهیم المدهون» کارشناس سیاسی بحرینی در این زمینه تاکید کرد که آل خلیفه هرگز نخواهد توانست بر اراده ملت بحرین فایق آید. این کارشناس بحرینی گفت: رژیم آل خلیفه تلاش دارد از طریق تشدید سرکوبها مردم این کشور را به هراساند اما ملت بحرین همچنان پایدار و استوار ایستاده اند و همچنان به مبارزات خود ادامه خواهند داد.
«رضوان رزق» ، کارشناس لبنانی گفت انقلاب بحرین به اهداف خود می رسد. قیام مردم بحرین، رژیم آل خلیفه را به زانو در آورده است ؛ به طوری که مقامات اعتراف می کنند دچار سردرگمی شده اند و قادر به کنترل کردن تظاهرات مردم بحرین نیستند.
اساسی ترین مشکل مردم بحرین با رژیم آل خلیفه؛ ساختار سیاسی موجود حاکم بر بحرین بوده است که بر پایه و اساس دیکتاتوری و تفرقه افکنی میان مردم بحرین بنا شده است. انحصار قدرت و ثروت در نزد یک خاندان خاص و اعمال محدودیتهای گسترده توسط آنها علیه شهروندان یکی از مهمترین و اساسیترین دلایلی بود که به لبریز شدن کاسه صبر ملت مظلوم بحرین در روز ۱۴ فوریه منجر شد.
ملت بحرین علیرغم تمامی محدودیتها و سرکوبها همچنان خواستار تحقق مطالبات مشروع و به حق خود هستند و در طول سالهای گذشته هیچگاه از هدف خود عقب ننشستهاند. از اینرو رویکرد آل خلیفه هم در قبال انقلابیون این کشور، اتکا به سیاست امنیتی بوده است. کاهش مشروعیت داخلی و شکاف اساسی بین حکومت و مردم باعث شده تا آل خلیفه همواره جهت تداوم بقا و امنیت رژیم سیاسی به بازیگران منطقهای و فرامنطقهای مرتجع بویژه عربستان و دولتهای غربی از جمله آمریکا اتکا کند. ضمن اینکه موقعیت جغرافیایی و استراتژیک بحرین باعث شده بازیگران متعددی در سطوح مختلف منطقهای و بین المللی درگیر آن شوند و بحران بحرین از یک موضوع صرفا داخلی به موضوعی با ابعاد منطقهای و بین المللی تبدیل شود.
استیصال آل خلیفه از تمهیدات مردم بحرین برای گرامیداشت سالگرد قیام
با وجود تمامی اقدامات خصمانه و سرکوبگرانه رژیم آل خلیفه علیه مردم مظلوم بحرین، این خیزش مردمی از حرکت باز نایستاده و با وجود تمامی اقدامات خصمانه آل خلیفه نه تنها فروکش نکرده که شعله ورتر نیز شده است. تشدید اعتراضات در بحرین بیانگر گسترش سطح نارضایتی در میان مردم است که با مشارکت فراگیر، پیوستگی و استمرار اعتراضات و البته برخورداری از رهبری هوشمند و منسجم همچون شیخ «عیسی قاسم» و شیخ «علی سلمان» همچنان بی وقفه ادامه دارد.
در این چارچوب شهرهای محتلف بحرین از جمله منامه پایتخت، طی یکسال گذشته صحنه تشدید اعتراضات مردمی بود. دور جدید قیام مردمی در بحرین نشان دهنده آن است که بحرینی ها علیرغم مواجه بودن با سرکوبگری های رژیم آل خلیفه و دولتهای حامی آن ، همچنان ابتکار عمل را در اختیار دارند و مصمم به ادامه قیامشان تا ایجاد تغییرات اساسی در کشورشان هستند. تحولات بحرین نشان داد که تصورات رژیم دیکتاتوری آل خلیفه و حامیانش مبنی بر اینکه قیام مردم بحرین به مرور فروکش خواهد کرد خیال باطلی است. از اینرو تدارکات گسترده مردم بحرین برای گرامیداشت سالگرد قیامشان به منزله شوکی سیاسی برای مقامات بحرینی است. 111/114
نویسنده: بیژن نجفی
بیشتر بخوانید:
ادامه تظاهرات مردم بحرین ضد رژیم آل خلیفه
الوفاق بحرین: شیخ علی سلمان دادگاه آل خلیفه را رسوا کرد
تأکید ائتلاف ۱۴ فوریه بحرین بر ادامه انقلاب تا سرنگونی آلخلیفه