به گزارش ایران پرس، خبرگزاری تله سور در گزارشی به قلم «میگل آنگل فرر» اقتصاددان و استاد اقتصاد سیاسی مکزیکی نوشت: به رغم ادعای ایالات متحده بر اعمال حملات صوتی احتمالی از سوی کوبا ضد مقامات سفارت آمریکا در هاوانا (پایتخت کوبا)، واشنگتن هنوز نتوانسته است اسناد و شواهدی در این زمینه به دولت کوبا ارائه کند.
این ادعا درحالی مطرح شده است که هیچ کس، حتی کاخ سفید و بیشتر آژانسهای جاسوسی آمریکا تاکنون شاهد این دسته از حملات نبوده اند اما با این حال واشنگتن اخیرا ادعا کرده است که از سال گذشته اعضای چندین خانواده آمریکایی در کوبا هدف حملات مرموز صوتی قرار گرفته که ناراحتی قلبی و مشکلات شنوایی تنها بخشی از این عوارض بوده است ادعایی که هاوانا آن را بی پایه و اساس خوانده و قویا رد کرده است.
تحریم یک طرفه آمریکا علیه کوبا
اخیرا آمریکا به بهانه انتشار امواج فراصوتی که احتمالا در هاوانا باعث آسیب زدن به شنوایی کارمندان آمریکایی شده است، تصمیم گرفته تا نیروی کار خود را در سفارت کوبا در واشنگتن را به شدت کاهش دهد و در پی این تصمیم، همچنین چندین نفر از مقامات کوبایی در سفارت آمریکا در کوبا را اخراج کرد.
این دو اقدام دولت آمریکا بیانگرتحریمی جدید علیه این کشور کارائیبی است که مانع از برقراری روابط دیپلماتیک بین هاوانا-واشنگتن می شود.
آمریکا در حالی به دنبال تیره و تار کردن روابط خود با کوباست که چند ماه پیش درست در زمان ریاست جمهوری «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا و «رائول کاسترو» همتای کوبایی آن این روابط احیا شده بود.
دستهای پشت پرده برای تیره و تار شدن روابط هاوانا-واشنگتن
دراینجا سوالی که مطرح می شود این است که چه کسی و یا چه کسانی از وخیم تر شدن روابط بین کوبا و آمریکا سود می برند؟
می توان در رابطه به این سوال به این موضوع اشاره کرد که افرادی از قبیل «ماریو و لینکلن دیاز- بالارت»، «مارکو روبیو» و «باب منندز» از برجسته ترین اعضای لابی قدرتمند ضد کوبا هستند که در طی چندین دهه از برقراری روابط دیپلماتیک بین آمریکا و کوبا جلوگیری کرده اند.
دولت آمریکا از زمان «جیمی کارتر» رئیس جمهور این کشور تا «باراک اوباما» رئیس جمهور سابق آمریکا، در صدد انجام اقدامات خرابکارانه از جمله از بین بردن گاز کوبا است با این وجود، هم اکنون با ریاست «دونالد ترامپ» در کاخ سفید، دوباره این هدف شوم در روابط بین کوبا و آمریکا در حال شکل گیری است.
لازم به ذکر است که کوبایی تبارهای ساکن فلوریدا که در پی پیدایش انقلاب در کشور، منافع خود را در معرض خطر دیدند و به آمریکا مهاجرت کردند، یکی از عوامل تاثیرگذار در تعمیق شکاف میان واشنگتن و هاوانا هستند.
این افراد که عمدتا از توانایی مالی بالایی برخوردارند، گروه بزرگی در ایالات متحده شکل داده اند و از هیچ اقدامی علیه دولت انقلابی فروگذار نکردند. اغلب خرابکاریها، ترورها و توطئههای نظامی و غیر نظامی در پنج دهه گذشته محصول برنامه ریزی این جریان بوده است.
این گروه با تکیه به توان مالی و با بهره از ابزار رسانه، طی دهههای گذشته نقش محوری در انتخاب اعضای کنگره و سنا در ایالت فلوریدا داشته است. آنها لابی قدرتمند ضد کوبایی در آمریکا شکل دادند و همواره یکی از عناصر محوری تصمیمسازی علیه کوبا در ایالات متحده هستند.
تحریم ها در کوبا کارکردی ندارند
دولت آمریکا به این واقعیت پی برده است که سیاست قطع رابطه با کوبا طی نیم قرن گذشته به حد کافی موثر نبوده زیرا دولت کوبا با اقدامات مدبرانه خود موفق شده دربرابر اعمال تحریمهای آمریکا علیه این جزیره کارائیبی مانع از دستیابی این کشور به اهداف شوم خود شود.
به گفته نویسنده می بایست با صبر و شکیبایی در برابر این فتنه انگیز آمریکا ایستادگی کرد تا سایه شوم این اقدامات از این کشور برداشته شود.134/111
بیشتر بخوانید:
اخراج 15 دیپلمات کوبا از آمریکا
تمدید تحریمهای آمریکا ضد کوبا
انتقاد سناتور جمهوریخواه از تاثیر منفی تحریم کوبا بر اقتصاد آمریکا