ایران پرس - وزارت امور خارجه بنگلادش، سفیر میانمار در داکا را احضار و مراتب اعتراض خود به اقدام دولت این کشور در استقرار نیروهای نظامی خود در مرز با بنگلاادش راابراز کرد.

وزارت امورخارجه بنگلادش با انتشار بیانیه ای، افزایش نیروهای نظامی میانمار در مجاورت اردوگاه هزاران تن از مسلمانان روهینگیا در منطقه حائل در مرز مشترک را تنش زا دانست و خواستارعقب نشینی این نیروها شد.

بیش از هشتصد هزار تن از مسلمانان روهینگیا برای در امان ماندن از آزار و اذیت و قتل از سوی نیروهای تندرو و افراطی در میانمار به بنگلادش گریخته اند و در اردوگاههایی که از کمترین شرایط زیستی برخوردارند زندگی می کنند.

فاجعه ضد انسانی وضعیت مسلمانان روهینگیا

از دیدگاه دولت بنگلادش بی توجهی جامعه جهانی به وضعیت این اوارگان باعث بروز مشکلاتی نیز برای دولت داکا در مورد میزبانی از اوارگان مسلمان روهینگیا شده است.

در این شرایط دولت بنگلادش از دولت میانمار انتظار دارد با فراهم کردن بستر و شرایط لازم برای بازگشت مسلمانان آواره روهینگیا به محل زندگیشان از مشکلات و مصایب دولت بنگلادش بکاهد.

در این وضعیت از دیدگاه دولت بنگلادش افزایش نیروهای نظامی میانمار در مجاورت اردوگاههای مسلمانان روهینگیا از چند جهت قابل توجه است.

اول انکه حضور این نیروها بیش از پیش حساسیت‌های امنیتی را در منطقه بالا می برد و می تواند منجر به بروز تنش و درگیری جدید میان نیروهای امنیتی میانمار با نیروهای امنیتی بنگلادش و اوارگان مسلمان روهینگیا شود.

دوم انکه دولت بنگلادش نگران نفوذ نیروهای امنیتی میانمار به داخل خاک بنگلادش است که مبادرت به جاسوسی کنند.

و سوم انکه درخواست دولت بنگلادش برای عقب نشینی نیروهای نظامی میانمار از مجاورت اردوگاهها نوعی اعتراض به عملکرد دولت میانمار در پایان دادن به خشونتهای خونین ضد مسلمانان روهینگیا است.

«تیرانا حسن» Tirana Hassan مسئول امور بحران در سازمان عفو بین الملل می گوید:

"مسلمانان اواره روهینگیا  برای تامین مایحتاج اولیه خود در تلاش برای رفتن به روستاهایشان هستند. اما ارتش میانمار برای جلوگیری از بازگشت آنها این مناطق را مین گذاری کرده و نیروهای نظامی بیشتری را مستقر کرده است."

دولت میانمار به رغم فشارهای بین المللی حاضر به شناسایی مسلمانان روهینگیا به عنوان شهروندان این کشور نیست و همچنان انان را مهاجران بنگالی می داند که باید از میانمار اخراج شوند.

این در حالی است که استان آراکان ،راخین فعلی سرزمین اباد و اجدادی مسلمانان روهینگیا  است و به مدت بیش از سیصد سال نیز در انجا دولت پادشاهی داشته اند اما دولت میانمار با اخراج مسلمانان روهینگیا به دنبال ایجاد زمین سوخته در استان راخین با هدف نسل کشی و تصاحب مال و اموال مسلمانان روهینگیا است 

«جفری فلتمن» Jeffrey Feltman معاون امور سیاسی دبیرکل سازمان ملل متحد می گوید:

"ارتش میانمار به نیروهای بین المللی اجازه دسترسی و ارسال کمک های انسانی به آوارگان روهینگیایی را نمی دهد این در حالی است که  وضعیت اسف بار آوارگان روهینگیا در بنگلادش هر روز وخیم تر میشود وخواست عمومی از دولت میانمار پایان دادن به جنایت ضد مسلمانان روهینگیا است."

در هر حال، دولت بنگلادش نگران ان است که دولت میانمار برای فرافکنی بحران و فرار از مسئولیتهای خود در قبال مسلمانان روهینگیا اقدام به تنش افرینی در مرز مشترک کند.

به همین دلیل دولت داکا همواره از دولت میانمار خواسته است براساس تفاهم ها و توافقات دو جانبه برای پایان دادن به مصایب و مشکلات مسلمانان روهینگیا همکاری نمایند.

نویسنده: مجيد وقاری

113/111

بیشتر بخوانید:

تاکید هند بر بازگشت آوارگان مسلمان روهینگیا به میانمار

تاکید بر رسیدگی به اوضاع آوارگان مسلمان روهینگیا در بنگلادش

ابرازنگرانی یونیسف از وخامت اوضاع انسانی آوارگان مسلمان روهینگیا در بنگلادش

فاجعه ضد انسانی وضعیت مسلمانان روهینگیا