ایران پرس- آمریکا بعد از حمله 11 سپتامبر 2001 به بهانه مبارزه جهانی با تروریسم، غرب آسیا را هدف حملات خود قرار داد و در سال 2001 افغانستان و در سال 2003 عراق را اشغال کرد.

پس از ان نیز واشنگتن مداخله در امور کشورهای منطقه به ویژه سوریه را در دستور کار خود قرار داده است. اقدامات واشنگتن حاصلی جز کشتار و خرابی های گسترده نداشته است.

با وجود این، "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری جنجالی آمریکا که به دروغ گویی مشهور است، از هزینه دولت‌های قبلی آمریکا درمنطقه غرب آسیا انتقاد کرد و آن را علت تعطیلی کارخانه‌های این کشور دانست.

ترامپ در سخنانی در مرکز «عدالت دوحزبی» در ایالت کارولینای جنوبی آمریکا گفت: دولت‌های قبلی این کشور هشت تریلیون دلار را در جنگ‌های غرب آسیا هدر دادند و با سیاست‌های خود باعث آبادانی شهر‌ها و کشور‌های دیگر و ویرانی شهر‌های آمریکا شدند؛ در حالی که با هزینه یک سال در جنگ‌های غرب آسیا می‌توانستیم بورسیه همه کودکان آمریکایی را تامین کنیم و باز میزان زیادی دلار اضافه داشته باشیم. البته آن دوران دیگر به سر رسیده است. این ادعای ترامپ کاملا با واقعیات بیرونی در تعارض است.

ترامپ همواره عادت کرده است چنان دروغ های بزرگی بگوید که از شدت آشکاری آن، مردم تصور کنند که وی راست می گوید. نگاهی به وضع نابسامان کنونی افغانستان و عراق که حاصل سال ها حضور نظامی آمریکا در این کشورها است، واقعیت را روشن می کند.

دولت های قبلی آمریکا در جریان اشغال این کشورها و پس از آن نه فقط ده ها هزار نفر از مردم را به خاک و خون کشیدند بلکه موجب تخریب زیر ساخت ها، تاسیسات حیاتی و بسیاری از زیرساختهای صنعتی، کشاورزی و خدماتی شدند به نحوی که به معنای واقعی کلمه این کشورها را ویران کردند.

از سوی دیگر واشنگتن در راس ائتلاف غربی- عربی از سال 2011 با مداخله در سوریه و حمایت همه جانبه از گروه های تروریستی برای سرنگونی دولت قانونی سوریه، جنگ داخلی را بر این کشور تحمیل کرد و هنوز هم به پشتیبانی از گروه های مخالف دمشق ادامه می دهد.

این جنگ نه فقط صدها هزار کشته برجای گذشته بلکه خسارات چند صد میلیارد دلاری به زیرساخت ها، شهرها و روستاهای سوریه وارد آورده است.

ترامپ در حالی هر روز مدعی خروج و بازگشت نظامیان آمریکایی به این کشور است که درحال حاضر به دستور وی 200 هزار نظامی آمریکایی در کشورهای خارجی مستقر هستند.

وی بر خلاف وعده اش درباره خروج نیروهای آمریکایی از غرب آسیا عملا در چند سال اخیر اقدامی در این زمینه نکرده بلکه اخیرا سه هزار نیروی نظامی جدید را در چند مرحله به عربستان اعزام کرده است.

به نوشته روزنامه نیویورک تایمز در3 سال ریاست جمهوری ترامپ تعداد سربازان آمریکایی مستقر در غرب آسیا بیشتر از دوران ریاست جمهوری "باراک اوباما" است.

این درحالی است که رئیس جمهوری آمریکا از روزی که قدرت را به دست گرفته، هر روز بازگشت نظامیان به آمریکا را وعده‌ داده است.

وی همچنین بارها در سخنرانی‌های خود به مردم آمریکا گفته است که به جنگ‌های بی پایان در جهان مانند افغانستان پایان خواهد داد.

برخلاف ادعاهای ترامپ اما هیچ جنگی تاکنون در دوره وی پایان نیافته است و حتی نظامیان بیشتری به غرب آسیا اعزام شده‌اند.

روزنامه نیویورک تایمز نوشت: ترامپ هیچ علاقه ای برای پایان دادن به جنگ‌ها ندارد و تنها سربازان را از نقطه‌ای به نقطه دیگر منتقل می‌کند. 

در واقع ترامپ نه فقط خواهان خروج از غرب آسیا نیست بلکه از نگاه وی دولت های وابسته این منطقه مانند عربستان سعودی به منزله صندوق پولی هستند که برای آمریکا با خرید تسلیحات و انعقاد انواع قراردادهای تجاری و اقتصادی، صرفا منافع مالی و اقتصادی دارند.138/118

نویسنده:سيدرضا مير طاهر

بیشتربخوانید:

سیاست یک بام و دوهوای ترامپ در قبال سوریه