چرا مهم است:
جنگ تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه به یک بحران انسانی عمیق تبدیل شده است. این جنگ نه تنها جان هزاران غیرنظامی را به خطر انداخته، بلکه به زیرساختهای حیاتی و خدمات بهداشتی نیز آسیب جدی وارد کرده است.
اعتراضات در کشورهای مختلف نیز نشاندهنده همبستگی جهانی با مردم غزه و فشار بر دولتها برای اقدام در برابر این جنایات است.
زمینه خبر:
در طول جنگ تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) آغاز شد و تاکنون ادامه دارد، این رژیم بارها اقدام به ارتکاب جنایات سیستماتیک علیه غیرنظامیان کرده است.
یکی از وجوه بارز این جنایات، حملات عمدی به مراکز مسکونی، مدارس، بیمارستانها، اردوگاههای آوارگان و اخیراً مراکز توزیع کمکهای بهاصطلاح بشردوستانه تحت نظارت آمریکا و رژیم اسرائیل بوده است.
آنها چه می گویند:
دفتر اطلاع رسانی دولتی غزه در بیانیه ای اعلام کرد: رژیم اشغالگر، فشار انسانی پلیدی علیه بیش از دو میلیون نفر را با تداوم بستن گذرگاه ها و ممانعت از ورود کمک ها و شیرخشک به غزه انجام می دهد.
در این بیانیه آمده است: آنچه درباره ورود کمک ها از سوی اشغالگران مطرح می شود، تبلیغات دروغین با هدف کاهش فشار بین المللی و فریب افکار عمومی است.
دیدهبان حقوق بشر اروپا - مدیترانه ای در بیانیهای اظهار داشت: گذرگاههای زمینی منتهی به نوار غزه باید باز شود تا زمینه ورود کمکهای کافی به مردم این منطقه فراهم شود.
دیدهبان حقوق بشر اروپا - مدیترانه ای افزود: ارسال کمکهای هوایی، سریالی دیگر در تحقیر فلسطینیها، نقض کرامت آنها و مهندسی گرسنگی برای خدمت به اهداف سیاسی و نظامی رژیم اسرائیل است.
نکات کلیدی:
در حملات نظامیان رژیم صهیونیستی به اردوگاه البریج در مرکز غزه، منطقه التحلیه در جنوب غربی دیرالبلح، چادر آوارگان در منطقه البرکه و المواصی و ساختمانهای مسکونی در شرق و غرب نوار غزه دهها فلسطینی شهید و زخمی شدند.
۱۲۷ فلسطینی در اثر سوءتغذیه و گرسنگی جان خود را از دست داده اند.
سازمان عفو بینالملل شب گذشته یک بالن را بر فراز شهر پاریس به پرواز درآورد که بر روی آن نوشته شده بود: "در غزه نسلکشی درجریان است. این نسل کشی را متوقف کنید."
صدها نفر روز شنبه در میدان اودنپلان در استکهلم سوئد تجمع کردند تا به سکوت ادامهدار دولت سوئد در مورد نسلکشی و محاصره مداوم نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی اعتراض کنند.
مردم مغرب، تونس و عراق نیز با برگزاری تظاهرات ضمن اعلام همبستگی با مردم غزه، خواستار لغو محاصره این منطقه و پایان دادن به سیاست های رژیم صهیونیستی برای اعمال گرسنگی علیه ساکنان مظلوم آن شدند.
تظاهرات در عراق
نگاه عمیق تر:
۱۰ فوتی ناشی از سوء تغذیه در غزه طی ۲۴ ساعت گذشته
گرسنگی و محاصره؛ راهبرد رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه
سیما مشتاقان