تحلیل:

ایران پرس: با پایان آتش بس 7 روزه، رژیم صهیونیستی در اقدامی قابل انتظار حملات علیه باریکه غزه را از سر گرفته است.

تحولات جدید غزه از 15 مهر - 7 اکتبر آغاز شد. رزمندگان حماس در واکنش به شدت گرفتن خشونت صهیونیست‌ها عملیات طوفان الاقصی را انجام داده و سنگین‌ترین شکست نظامی و اطلاعاتی را بر رژیم صهیونیستی تحمیل کردند.

رژیم صهیونیستی که از این عملیات غافلگیرانه به شدت عصبانی بود، حدود 50 روز جنگ را بر مردم غزه تحمیل کرد و طی این مدت آنچه انجام داد، مصداق نسل‌کشی و پاکسازی نژادی بود. طی این مدت بیش از 15 هزار نفر شهید شدند که 70 درصد آنها از کودکان و زنان بودند.

پس از حدود 50 روز، رژیم صهیونیستی و حماس با میانجیگری قطر برای آتش بس چهار روزه توافق کردند که این آتش بس پس از جمعه گذشته آغاز شد و دو بار به مدت دو روز و یک روز تمدید شد.

محور اصلی این توافق نیز مبادله اسرا و ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه بود. پس از 7 روز و با پایان یافتن آتش بس، رژیم اشغالگر قدس بار دیگر حملات علیه باریکه غزه را آغاز کرد. دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی ادعا کرد: "جنبش حماس به وظایف خود براساس طرح آزادی زنان اسیر صهیونیست پایبند نبوده و موشک به سرزمین‌های اشغالی شلیک کرده است."

این ادعا در حالی مطرح شد که حماس نه تنها زنان اسیر صهیونیست را مطابق توافق آزاد کرد بلکه حتی اسرای آزاد شده، از رزمندگان حماس بابت برخوردشان با آنها طی مدت اسارت تقدیر کردند. 

سه نکته در خصوص از سرگیری جنگ علیه غزه وجود دارد:

نکته نخست اینکه؛ از سرگیری جنگ همزمان با حضور «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در اراضی اشغالی انجام شد. بنابراین، صهیونیست‌ها موافقت آمریکا را برای از سرگیری جنگ به دست آوردند. 

وزیر امور خارجه آمریکا در سفر اخیر خود به اراضی اشغالی که سومین سفر وی در دو ماه اخیر بود، تأکید کرد: "اسرائیل حق دارد هر کاری انجام دهد تا اطمینان حاصل کند که کشتار ۷ اکتبر توسط حماس تکرار نمی‌شود. حماس نمی‌تواند در غزه در قدرت باقی بماند."

نکته دوم اینکه؛ رژیم صهیونیستی تحت فشار افکار عمومی داخلی خود مجبور شد به توافق با حماس تن دهد. تظاهرات در اراضی اشغالی ضد کابینه نتانیاهو بار دیگر شکل گرفته و خانواده‌های اسرای صهیونیست به جمع معترضان پیوسته و حتی از مسافت‌های طولانی، خود را به قدس و مقابل منزل نتانیاهو رسانده بودند.

نتانیاهو برای اینکه از فشارهای داخلی بکاهد و ناکامی در آزادی اسرا از طریق بمباران غزه را جبران کند، به توافق با حماس روی آورد. 

«هرتزی هالوی» رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل، روز پنجشنبه گفت: "این رژیم آماده از سرگیری جنگ در غزه است؛ جنگی که به گفته او در کوتاه مدت پایان نخواهد یافت."

این مقام نظامی ارشد اسرائیل، در ادامه افزود: "ارتش قصد دارد با استفاده از آتش‌بس، آمادگی خود را برای از سرگیری جنگ گسترش دهد و از هر فرصتی برای بازگردانی اسرای صهیونیست نزد حماس استفاده خواهد کرد."

سوم اینکه؛ کابینه نتانیاهو پر است از افرادی که دیدگاه نژادپرستانه و افراطی دارند. با وجود چنین افرادی، از سرگیری جنگ علیه غزه دور از انتظار نیز نبود.

در همین راستا، «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی خواستار نابودی کامل نوار غزه، حماس و اشغال کامل این منطقه و پرهیز از هر گونه توافق و امتیازدهی شد.

نویسنده: سیدرضی عمادی

117