سید رضی عمادی- با افزایش اختلاف های دولت و مجلس کویت، دولت کویت روز 16 اکتبر استعفای خود را به امیر این کشور تقدیم کرد.
پس از استعفای دولت کویت، شیخ صباح الاحمد، امیر این کشور حکم انحلال مجلس را صادر کرد.
علت اصلی اختلاف میان دولت و مجلس کویت نیز، افزایش قیمت بنزین توسط دولت بود که اعتراض های مردمی و شماری از نمایندگان کویت را برانگیخت.
با افزایش اعتراض ها، دولت 75 لیتر بنزین رایگان به هر شهروند کویتی اختصاص داد اما باز هم اعتراض های مردمی و اختلاف ها با نمایندگان پایان نیافت.
استعفای دولت و انحلال پارلمان در کویت سابقه زیادی دارد و موضوعی عادی است.
برای مثال در زمان نخست وزیری شیخ ناصر المحمد از سال 2006 تا 2011 ، دولت کویت هفت بار استعفا کرد. طی این پنج سال که شیخ ناصر المحمد در کویت قدرت را در اختیار داشت، مجلس این کشور نیز سه بار منحل شد.
دلیل اصلی استعفای دولت و انحلال پی در پی مجلس، اختلاف میان قوای مقننه و مجریه کویت بود.
شیخ جابر المبارک از نوامبر 2011 جایگزین شیخ ناصر المحمد شد. شیخ جابر المبارک در جولای 2013 و پس از برگزاری انتخابات پارلمانی برای دومین بار توسط امیر کویت مامور تشکیل کابینه شد.
اکنون در حالی که 10 ماه دیگر به پایان دوره قانونی مجلس کویت باقی مانده است، بار دیگر دولت اسعفا داد و مجلس هم با حکم امیر منحل شد. دلیل اصلی این اتفاق نیز اختلاف میان قوای مقننه و مجریه عنوان شده است. طبق قانون اساسی، دوره فعالیت مجلس در کویت موسوم به مجلس امت، چهار سال است.
آخرین انتخابات مجلس کویت در جولای 2013 برگزار شد.
بنابراین، انتخابات جدید مجلس کویت باید در جولای 2017 برگزار می شد. انتخابات زود هنگام مجلس کویت درحالی برگزار می شود که مخالفان اعلام کرده اند در انتخابات شرکت خواهند کرد.
در عین حال، مخالفان سرشناس دولت کویت که گروه «حدس» یا همان «اخوان المسلمین» کویت نام دارند٬ اعلام کرده اند علاوه بر تمایل برای کنترل مجلس، درصدد دست گرفتن کنترل دولت نیز هستند.
احتمال اینکه امیر کویت بار دیگر شیخ جابر المبارک را مامور تشکیل کابینه موقت کند، وجود دارد. پس از برگزاری انتخابات ، دولت اعم از موقت یا دائم باید استعفا دهد.
امیر کویت می تواند هم نخست وزیری که استعفا داد و هم شخص جدیدی را مامور تشکیل کابینه کند.