ایران پرس - مسئولان میانمار مجوز ورود گروهی از بودایی‌های بنگلادش به میانمار و استقرار آنها در اراضی متعلق به مسلمانان روهینگیایی را صادر کردند.

مسئولان محلی در استان راخین میانمار در تازه ترین اقدام نژاپرستانه، خانواده های بودایی ساکن بنگلادش را در مناطقی که روهینگیایی های میانمار از دیرباز در آن سکونت داشتند، مستقر کردند.

براین اساس، خانواده های بودایی بنگلادش با هدایت مسئولان محلی و دولت میانمار، زمین های مسلمانان روهینگیا را تصاحب کردند.

برخی ناظران منطقه ای می گویند، اقدام مقام های میانمار مبنی بر ورود و اسکان بوداییان بنگلادشی برای جایگزین کردن آنها با جمعیت مسلمان روهینگیایی نشان دهنده آن است که این کشور قصد بازگرداندن روهینگیایی ها را ندارد.

هم اکنون بیش از 900 هزار مسلمان روهیگنیا در ارودگاه های مهاجران در منطقه «کاکس بازار» بنگلادش حضور دارند.

وخامت اوضاع مسلمانان روهینگیا در بنگلادش

برنامه دولت میانمار برای اسکان بودائیان بنگلادشی در مناطق سکونت مسلمانان روهینگیا در راخین توطئه تازه از سوی آن کشور است که مخالف تعهد دولت «نایپیداو» برای بازگرداندن آوارگان روهینگیا به سرزمین اجدادی آنان است.

در توافق به عمل آمده بین «آنگ سان سوچی» وزیر امور خارجه میانمار و «ای.اچ محمود علی» همتای بنگلادشی وی در حدود چهار ماه پیش، دولت میانمارمتعهد شد، آوارگان مسلمان روهینگیایی را که هم اکنون در مرز بین دو کشور در اردوگاه هایی غیر بهداشتی زندگی می کنند را به اینکشور برگرداند که تاکنون اجرایی نشده است.

توطئه تازه دولت میانمار برای اسکان بودائیان بنگلادشی درسکونت گاه های آوارگان روهینگیا در راخین ضمن آنکه نشان می دهد، دولت آن کشور تمایلی برای بازگشت آوارگان ندارد، بلکه درصددند تا دراین استان ترکیب جمعیتی را تغییر دهد.

آنگ سان سوچی

البته راهبرد تغییر در ترکیب جمعیتی در راخین پروژه ای است که از اواخر سال 2016 در دستور کار مقامات میانمار قرار گرفت.

درآن زمان مقامات دولت میانماراعلام کردند، هفت روستای جدید ویژه بوداییان در شهر «منگدو» دراستان راخین ساخته می شود.

با گذشت بیش ازیکسال و نیم از افشای این طرح شیطنت آمیز میانمار، می توان پی برد که هدف تندرو ها بودایی وارتش این کشوراز ایجاد زمین سوخته در راخین چه بوده است.

راهبرد دولت میانماربرای تغییر در ترکیب جمعیتی در راخین به نفع بودائیان در حالی است که انتظار میرفت جامعه جهانی از جمله سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری این کشور را به لزوم بازگشت آوارگان روهینگیا به سرزمین مادری خود وادار کنند.

طبق سرشماری سال ۲۰۱۴، بوداییان تنها در چندین روستای شهرمنگدو زندگی می‌کنند که تنها دو درصد از جمعیت این شهر را تشکیل می‌دهند و بیشتر جمعیت این منطقه را مسلمانان روهینگیا تشکیل می‌دهند.

البته باید توجه داشت که دولت میانمار برای از بین بردن زمینه بازگشت آوارگان میانمار به این کشور و استان راخین که وطن اصلی آنها محسوب می شود علاوه بر سیاست جایگزینی جمعیت از طریق اسکان بودائیان بنگلادش، در نزدیک به دو سال گذشته با ایجاد فضای رعب و وحشت متاثر از جنایات وحشیانه ضد مسلمانان، آنان را از فکربازگشت به میانمار بازداشته است.

جنایات بودائیان افراطی و ارتش میانمارضد مسلمانان که از سوی برخی نهادهای بین المللی و حقوق بشری پاکسازی نژادی و نسل کشی نامیده شده، وحشت گسترده ای را در آوارگان به خصوص بین زنان و کودکان روهینگیا از موضوع بازگشت به راخین به وجود آورده است.

«آنتونی کارتالوچی»، کارشناس و محقق جغرافیای سیاسی معتقد است:

"آنچه از آن در حقوق بین الملل تحت عنوان «نسل کشی» یاد می شود، در حال رخ دادن در استان راخین میانمار است.آن دسته از گروه هایی که اقدام به نسل کشی علیه اقلیت روهینگیا می کنند، نسل کشی را به عنوان هدف اولیه خود تعیین کرده اند."

راهبرد دولت میانمار برای تغییردرترکیب جمعیتی درراخین در حالی دنبال می شود که جامعه جهانی به ویژه کشورهای غربی مدعی حقوق بشر، در قبال جنایات و توطئه های دولت این کشور سکوتی اختیار کرده اند که می تواند چراغ سبز برای مقامات نایپیداوبرای تداوم این جنایات باشد.

نویسنده: محمدرضا عسگری

116/112

بیشتر بخوانید:

ادامه روند جنایات ارتش میانمار ضد مسلمانان روهینگیا

گزارش: گردهمایی مسلمانان در واشنگتن برای حمایت از مسلمانان روهینگیا

ادامه تخریب منازل مسلمانان روهینگیا در میانمار

جانسون: «سوچی» عمق فاجعه روهینگیا را درک نکرده‌‌است

وخامت اوضاع مسلمانان روهینگیا در بنگلادش
آنگ سان سوچی