کمتر از یک ساعت از شروع این کنگره گذشته بود که پلیس برگزاری آن را مختل و سپس به طور کامل از ادامه آن جلوگیری کرد.پلیس آلمان درباره جلوگیری از برگزاری این کنفرانس با حضور سایر شرکتکنندگان گفت: این احتمال وجود دارد که سخنرانی که پیشتر اظهارات ضدیهودی و خشونتطلبانه داشته است، بار دیگر به این کنگره دعوت شود.
سازماندهندگان این کنگره در تارنمای خود «نسلکشی و آپارتاید اسرائیل» را محکوم کرده و آلمان را به «همدستی» با رژیم صهیونیستی متهم کردند.
هر چند پلیس آلمان به بهانه حضور یکی از سخنرانان که اجازه فعالیت سیاسی در این کشور را ندارد مانع از برگزاری کنگره فلسطین شده است اما در ورای این مساله ، رویکرد آشکار برلین در زمینه حمایت تام و تمام از رژیم صهیونیستی و ضدیت با فلسطینی ها و آرمان فلسطین نهفته است.
پیش از این نیز آلمان گام دیگری در راستای حمایت از رژیم صهیونیستی برداشته و در ژانویه 2024 شکایت درباره نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه را رد و اعلام کرد آماده است تا با شرکت در جلسات دیوان بینالمللی دادگستری به عنوان طرف ثالث در مورد استفاده از کنوانسیون نسل کشی 1948 شفافسازی کند.
دولت آلمان در12 ژانویه در بیانیهای اعلام کرد «با قاطعیت و به صراحت» اتهام وارده به اسرائیل به عنوان «نسلکشی» را که از سوی دولت آفریقای جنوبی در دادگاه بینالمللی دادگستری مطرح شده، «رد میکند». این موضع برلین بلافاصله با واکنش مثبت تل آویو مواجه شد و بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی در گفت وگو با اولاف شولتس صدراعظم آلمان از او به علت برای توجیه نسلکشی این رژیم در غزه و رد اتهامهای مطرح شده در دیوان بینالمللی دادگستری مبنی بر نسلکشی اسرائیل در غزه تشکر کرد.
حمایت آلمان از رژیم صهیونیستی در دادگاه لاهه با توجه به رویکرد دیرینه برلین در حمایت همه جانبه از رژیم صهیونیستی معنا پیدا می کند. آلمانی ها پس از جنگ جهانى دوم و آلمان متحد(پس از اتحاد دو آلمان در سال ۱۹۹۰) همواره سعى کردهاند با اتخاذ سیاست هاى حمایتى از یهودیان و رژیم صهیونیستی سیاستهاى نژادپرستانه هیتلر و نیز کشتار یهودیان در جنگ جهانی دوم را از اذهان جهانیان بزدایند.پرداخت غرامت هنگفت به اسرائیل به بهانه هولوکاست و نیز تصویب قانونى در بوندستاگ مبنى بر غیرقانونى بودن و جرم شناخته شدن انکار هولوکاست از دیگر اقدامات دولت آلمان در حمایت از یهودیان بوده است.
در سال ۱۹۹۰ نیز دولت آلمان با تصویب قانونى تسهیلاتى را براى مهاجرت یهودیان شوروى و بهطور کلى اروپاى شرقى به فلسطین اشغالی فراهم کرد و از آن زمان بود که سیل مهاجرت آنان دو چندان شد. رژیم صهیونیستی و آلمان شبکه های ارتباطی در سطح پارلمان، دولت، سازمانهای غیر دولتی و حتی امنیتی بین خود ایجاد کرده اند و دولت آلمان همواره سعی در حمایت از یهودیان و جلب نظر آنها داشته است تا هدف خود که ترمیم وجهه آلمان نزد افکار عمومى جهان و زدودن خاطرات دوران رژیم نژادپرست نازى است را تحقق بخشد.
در عین حال آلمان همواره از حامیان اسرائیل و توجیه گر اقدامات جنایتکارانه آن بوده است. در جریان جنگ غزه که پس از عملیات طوفان الاقصی در 7 اکتبر 2023 آغاز و موجب شهید و زخمی شدن بیش از 130 هزار نفر از ساکنان غزه شده، مقامات آلمانی به ویژه اولاف شولتس صدر اعظم آلمان همواره ازحملات رژیم صهیونیستی به بهانه دفاع از خود حمایت کرده اند. بدین ترتیب با چراغ سبز آمریکا و سپس برخی کشورهای اروپایی به خصوص آلمان، رژیم صهیونیستی راه را برای ارتکاب بی سابقه ترین جنایات و نسل کشی فلسطینی های غزه هموار دیده و هیچ اعتنایی به درخواست های جهانی برای توقف این حملات جنایتکارانه ندارد.
همین امر سبب شده تا آفریقای جنوبی به عنوان یکی از کشورهای منتقد جنایات رژیم صهیونیستی به دیوان بین المللی دادگستری به دلیل نقض کنوانسیون نسل کشی 1948 شکایت نماید. اقدامی که با حمایت دهها کشور جهان همراه شده است. این حمایت ها و انزوای روزافزون اسرائیل در سطح جهانی و اکنون چشم انداز محکومیت آن در دیوان بین المللی دادگستری موجب شده تا شرکای غربی تل آویو از جمله آلمان به تکاپو افتاده ودر صدد حمایت سیاسی و قضایی از آن برآیند. اقدام آلمان به عنوان شرکت به عنوان طرف ثالث در شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل البته در حمایت از تل آویو حاکی از نفوذ روزافزون لابی ها و گروههای نفوذ صهیونیستی در ارکان حاکمیتی آلمان است.
این امر در عین حال نشان می دهد که برلین براین تصور است که با پشتیبانی از اسرائیل کودک کش می تواند مانع از محکومیت آن در دیوان بین المللی دادگستری شود. با این حال واقعیتی که آلمان نمی تواند آن را نادیده بگیرد نزول روز افزون موقعیت رژیم صهیونیستی در عرصه جهانی و نفرت فزاینده مردم جهان از این رژیم جنایتکار است. ضمن اینکه اقداماتی مانند ممانعت از برگزاری «کنگره فلسطین» در برلین فقط موجب رسوایی بیشتر دولت آلمان و محبوبیت روزافزون فلسطینی ها و آرمان فلسطین در این کشور می شود.
هم چنانکه برگزاری تظاهرات و گرد همایی های متعدد در آلمان در محکومیت جنایات اسرائیل در باریکه غزه و در خواست برای برقراری آتش بس در جنگ غزه و امداد رسانی به مردم مظلوم این منطقه نشان می دهد که بسیاری از مردم آلمان به هیچ عنوان با رویکرد برلین در زمینه حمایت همه جانبه از رژیم صهیونیستی موافق نیستند.
نویسنده: سید رضا میرطاهر