ایران پرس: پارلمان اروپا روز چهارشنبه در اقدامی خصمانه، مداخله جویانه و البته غیرالزام آور پیشنهاد داد تا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در لیست تروریستی اتحادیه اروپا قرار گیرد.این پارلمان با حضور ۶۳۸ نماینده ارائه این پیشنهاد به اتحادیه اروپا را به رای گذاشت که با ۵۹۸ رأی مثبت در برابر ۹ مخالف و ۳۱ ممتنع به تصویب رسید.

این رأی گیری به منزله پیشنهاد پارلمان اروپا به اتحادیه اروپا بوده و الزام آور نیست. تصمیمات پارلمان اروپا پیشنهادی محسوب شده و در حکم درخواست هستند. تصمیم نهایی در خصوص قرار گرفتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست موسوم به تروریسم یا عدم آن را شورای اروپا می‌گیرد.

شورای اروپا بطور معمول در خصوص مواردی نظیر این مورد بر مبنای اجماع و نه اکثریت تصمیم‌گیری می‌کند. آنچه تصویب شده متممی درباره پیشنهاد قرار گرفتن نام سپاه در فهرست موسوم به فهرست تروریستی اتحادیه اروپاست و رای‌گیری نهایی در پارلمان اروپا، احتمالا روز پنجشنبه صورت خواهد گرفت. ایران پیشتر در این خصوص به اتحادیه اروپا هشدار داده است.

فشارها برای قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان های تروریستی پس از آن شدت گرفت که روابط عمومی سپاه ثارالله استان کرمان دو هفته پیش با صدور اطلاعیه‌ای از ضربه به شبکه سازمان یافته مرتبط با سرویس‌ جاسوسی  بریتانیا و فعال در جریان آشوب‌های اخیر در این استان و دستگیری هفت لیدر و عنصر اصلی آن خبر داد.

اقدام اروپا، بر خلاف همه قوانین و اصول پذیرفته شده بین المللی است

اقدام ضد ایرانی پارلمان اروپا درباره پیشنهاد قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان های تروریستی نه فقط به منزله دخالت آشکار و البته غیرقانونی در امور یک کشور مستقل محسوب می شود بلکه بر خلاف همه قوانین و اصول پذیرفته شده بین المللی است. این اقدام دنباله‌روی از سیاست دولت ترامپ است که برای اولین بار در 8 آوریل 2019  سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به رغم اینکه نهاد نظامی رسمی ایران است در فهرست موسوم به سازمان های تروریستی قرار داد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بخشی از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است که سابقه طولانی و موثری در زمینه مبارزه با گروههای تروریستی مورد حمایت غرب در منطقه غرب آسیا به ویژه در سوریه و عراق و تامین ثبات و امنیت در این منطقه داشته است. لذا اقدام احتمالی اتحادیه اروپا در تروریستی اعلام کردن آن بر خلاف حقوق و قوانین بین المللی ودر حقیقت اقدامی در راستای تضعیف صلح و امنیت منطقه ای است.

 فشارهای اخیر اروپا علیه ایران در ادامه حمایت کشورهای غربی از اغتشاشات اخیر

در عین حال  فشارهای اخیر اروپا علیه ایران در ادامه حمایت کشورهای غربی از اغتشاشات اخیر در ایران است که البته بی‌نتیجه ماند. جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تحرکات ضد ایرانی اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد نظامی رسمی ایران هشدار داده بود. مقامات تهران با بیان اینکه سپاه پاسداران یک نهاد نظامی رسمی کشور بشمار می‌رود هشدار داده‌اند که تحریم آن اقدامی غیرقانونی خواهد بود.

زهره الهیان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران ضمن اشاره به اینکه تحریم سپاه به خاطر شکست‌هایی است که از ملت ایران و سپاه پاسداران متحمل شدند، می گوید: «پارلمان اروپا بداند تحریم سپاه موجب انسداد مسیر مذاکرات ایران با اروپا خواهد شد و هزینه‌های زیادی را برای‌ آن‌ها خواهد داشت». نمایندگان مجلس شورای اسلامی در واکنش به تلاش پارلمان اروپا برای قرار دادن سپاه در لیست گروه‌های تروریستی، طرحی دوفوریتی را آماده کردند.

محمد خدابخشی نماینده  مجلس شورای اسلامی می گوید : این اقدام به دنبال تلاش برای قرار دادن سپاه در لیست گروه‌های تروریستی از سوی اتحادیه اروپا صورت گرفته است.

در ماده 1 این طرح تصریح شده که به منظور اقدام متقابل در برابر مصوبه پارلمان اروپا که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را که به‌ عنوان یکی از ارکان حاکمیتی کشور شناخته می‌شود، به عنوان سازمان تروریستی شناخته است، برابر این قانون کلیه نیروهای نظامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در غرب آسیا و همچنین سازمان‌های مرتبط با این نیروها به عنوان تروریست اعلام می‌شوند و هرگونه همکاری با این نیروها، همکاری در اقدام تروریستی محسوب می‌گردد. بدین ترتیب اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی باید قبل از هر گونه اقدام نسنجیده در قبال ایران از جمله تلاش برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در باره تبعات و پیامدهای جدی ان تامل و اندیشه نمایند.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نهاد نظامی رسمی جمهوری اسلامی ایران است

ناصرکنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نهاد نظامی رسمی جمهوری اسلامی ایران است و امیدواریم دولت‌هایی که در این زمینه اقدامی دارند، به نتیجه اقدامات غیرسازنده خودشان توجه کنند و به طور خاص منافع دوجانبه خودشان را قربانی مصالح سیاسی زودگذر و تصمیمات احساسی نکنند.

نویسنده: سید رضا میر طاهر

113 

بیشتر بخوانید:

گفت و گوی تلفنی امیرعبداللهیان و جوزف بورل در پی صدور بیانیه ضد ایرانی پارلمان اروپا

کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره اقدام پارلمان اروپا علیه سپاه تشکیل جلسه می‌دهد