روزنامه القدس العربی امروز (پنج شنبه) در مقاله ای نوشت: پایگاه فرانسوی «موند آفریک» از دیدار محرمانه میان «لطفی براهم» وزیر مستعفی کشور تونس با رئیس سازمان اطلاعات امارات در جزیره جربه، جنوب شرق تونس، در اواخر ماه مه گذشته خبر داده است.
این دیدار با هدف بررسی کودتا برای به دست گرفتن قدرت در تونس و سرنگونی دولت منتخب این کشور بوده است.
وزارت کشور تونس در واکنش به انتشار این گونه اخبار اعلام کرد: در برخورد با اخبار رسانه ها از شتابزدگی خودداری کنند.
وزیر کشور تونس که وزارت تحت امرش مسوول تحقیق در این خصوص است، اما وعده داد در صورت دستیابی به شواهد جدید، این مساله را به دستگاه قضایی ارجاع می دهد.
اما شخصیتهای سیاسی نزدیک به وزیر کشور، همچون دبیر کل جنبش «طرح تونس» به سرعت در قبال این اخبار واکنش نشان دادند و آن را توطئه ای از سوی بیگانگان دانستند.
تلاش امارات برای دخالت در امور داخلی تونس
به هر حال بر کسی پوشیده نیست که امارات برای مداخله در امور تونس و به بن بست کشاندن قیام مردمی این کشور، تلاش خود را به کار بسته است.
تونس از کشورهای پیش رو در قیام ضد نظام دیکتاتوری بوده و در واقع قیام ملت های عربی علیه نظام های دیکتاتوری از تونس کلید خورده است.
انتقال قدرت در تونس به شیوه دموکراتیک صورت می گیرد و این کشور توانسته است، مشکلات سیاسی و امنیتی خود را پشت سر گذارد.
پس از آغاز قیام های مردمی در کشورهای عربی علیه نظام های دیکتاتوری، امارات تلاش کرد با صرف هزینه های هنگفت این قیام ها را به بن بست بکشاند و اجازه ندهد نتیجه مورد نظر مردم در این کشورها حاصل شود.
امارات تلاش کرد، قیام های مردمی را در کشورهای عربی از مسیر اصلی منحرف، این کشورها را به سمت جنگ های داخلی سوق دهد و ژنرال های تشنه قدرت و یا سیاستمداران مزدور را در این کشورها جایگزین دیکتاتورهای قبلی کند.
در تونس اما اولین باری نیست که ابوظبی در معرض این گونه اتهامات خطرناک قرار می گیرد.
پیش از این نیز یک شبکه جاسوسی وابسته به امارات کشف شد که سعی داشت با پرداخت رشوه به شماری از نمایندگان و روسای احزاب، یک فراکسیون پارلمانی تشکیل دهد و جنبش النهضه را از عرصه سیاسی تونس طرد کند.
امارات همچنین به حمایت از اعتراض های مردم تونس در آغاز سال جاری ضد قوانین مالی جدید، متهم شد.
بهره برداری امارات از مشکلات مالی و سیاسی تونس
این دو حادثه بیانگر بهره برداری از مسائل مالی و سیاسی برای پیشبرد اهداف مورد نظر در تونس است و بعید نیست که این بار ابوظبی درصدد به راه انداختن کودتای نظامی باشد و شاید اتهام ابوظبی به هک کردن صفحه رادیو دولتی تونس در فیس بوک و صدور بیانیه ای که در آن مردم به کودتای نظامی در واکنش به تصمیم دولت تونس برای تعلیق سفر شرکت خطوط هوایی امارات فرا خوانده شدند، بی ارتباط با این قضیه نباشد.
درست است که هک صفحه رادیو دولتی تونس در فیس بوک خطر واقعی برای این کشور قلمداد نمی شود و صرف نظر از آنچه که مسوولان تونس در قبال اتهام اخیر امارات صورت خواهند داد، آنچه در این میان مهم است، مداخله های بی وقفه امارات نه تنها در تونس و بلکه در کل کشورهای عربی جهان است.
این مداخله ها از نقش این کشور در جنایتی که علیه اخوان المسلمین و طرفدارانش در مصر رخ داد؛ از طریق حمایت از کودتای «عبدالفتاح السیسی» گرفته تا طراحی، حمایت نظامی، امنیتی و مالی از اقدام ژنرال خلیفه حفتر در لیبی، اخبار مربوط به زندان های امارات در یمن، پایگاه های آن کشور در سومالی، حمایت مالی از کردهای وابسته به پیمان آتلانیتک شمالی (ناتو) در سوریه و دیگر موارد همه وهمه نشان دهنده آن است که تلاش ابوظبی برای به شکست کشاندن دموکراسی در تونس به واقعیت نزدیک تر است تا به شایعه و سناریوی کودتای نظامی در این کشور حتی به قیمت نابودی تونس و تخریب آن در دستور کار ابوظبی قرار دارد.
مترجم: محبوبه جعفری
116/112
بیشتر بخوانید:
مردم تونس خواستار اخراج سفیر امارات شدند
الجزیره: افشای طرح امارات برای براندازی حاکمیت تونس