«عیسی قراقع»، رئیس هیات امور اسیران و آزادگان فلسطین هم در این دیدار از دبیرکل سازمان ملل خواست تا در مجمع عمومی جلسهای برای اسیران فلسطینی و اقدامات رژیم صهیونیستی علیه اسیران در بند این رژیم تشکیل شود.
«عیسی قراقع» از آنتونیو گوترش درخواست کرد تا برای نجات جان شش هزار و 500 اسیر فلسطینی در بند رژیم صهیونیستی تلاش کند.
موضع گیری دبیر کل سازمان ملل در حمایت از اسرای فلسطینی و نگرانی از وضعیت آنان هرچند دیرهنگام بوده است اما با موضع گیری کاملا" منفعلانه «بان کی مون»، دبیر کل پیشین سازمان ملل تا حدودی متفاوت به نظر می رسد.
مقامات و مجامع بین المللی تاکنون تنها به محکومیت لفظی جنایات رژیم صهیونیستی اکتفا کرده اند.
در این زمینه مقامات سازمان ملل نیز در موضع گیری هایی مدعی می شوند که وضعیت اسیران فلسطینی به طور گسترده ای از سوی سازمان ملل پی گیری می شود.
این ادعای آنان در حالی بوده است که بان کی مون دبیر کل سابق سازمان ملل نیز درچارچوب انفعال همیشگی سازمان ملل در رسیدگی به وضعیت فلسطینی ها و بی توجهی این سازمان به آلام فلسطینی ها حتی از دیدار با نمایندگان خانواده های شهدا و اسیران فلسطینی در جریان دیدارهایش از غزه و سرزمینهای اشغالی امتناع ورزید.
این موضوع انتقادات جهانی را در پی داشت.
دیدار دبیر کل سازمان ملل از اراضی فلسطینی در حالی صورت می گیرد که سیاست های سرکوبگرانه و توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی ابعاد گسترده تر و درعین حال نگران کننده تری یافته است.
اقدامات رژیم صهیونیستی، نقض آشکار قطعنامه های سازمان ملل و کنوانسیونهای بین المللی است.
در چنین شرایطی افکارعمومی خواستار اتخاذ تدابیر قاطع و سریع سازمان ملل علیه این رژیم اشغالگر و توسعه طلب و گامهای بلند این سازمان در حمایت از حقوق فلسطینی ها هستند.
بدلیل تعلل های سازمان ملل در حل بحران فلسطین این بحران که نتیجه اشغالگری رژیم صهیونیستی است حدود 7 دهه تداوم یافته است و این درحالی است که چشم انداز روشنی نیز جهت حل این بحران از جانب سازمان ملل مشاهده نمی شود.
با نگاهی به اقدامات جامعه بین المللی در خصوص بحران فلسطین می توان دریافت که انفعال سازمان ملل در حل این بحران و نیز معطوف شدن آن به راه حلهای ناکار آمد و توطئه آمیزی نظیر روند سازش که از جانب حامیان این رژیم دنبال می شود در تطویل این بحران که ریشه در اشغالگری رژیم صهیونیستی در منطقه دارد موثر بوده است.
در چنین فضایی اتخاذ رویکردی جدید از جانب دبیر کل سازمان ملل نسبت به دبیرکل های قبلی سازمان ملل و تعامل بیشتر با مردم فلسطین و دیدار با اقشار مختلف مردم رنج دیده فلسطین کارساز خواهد بود.
چنین عملکرد و بازنگری می تواند زمینه را برای فعال تر کردن سازمان ملل در خصوص حل بحران فلسطین و ایفای نقش موثر در زمینه حمایت از مردم فلسطین و نیل آنان به حقوقشان و تحقق آرمان فلسطین با محوریت تشکیل کشور فلسطینی به پایتختی قدس که خواسته افکار عمومی جهانی است، فراهم کند.
بیژن نجفی
116/112
بیشتر بخوانید:
دبیرکل سازمان ملل در فلسطین اشغالی/ تحلیل+ویدئو
فرستاده سازمان ملل: اسرائیل به قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل عمل نمی کند
درخواست فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل