ایران پرس- بعد از گذشت ماه ها از کشتار و آوارگی صدها هزار مسلمان مظلوم روهینگیا در میانمار، کمیته توسعه بین الملل مجلس عوام بریتانیا از بی توجهی دولت این کشور در این باره انتقاد کرد.

مسلمانان روهینگیا سال ها است با آزار و اذیت و سیاست پاکسازی نژادی بومیان افراطی میانمار مواجه هستند. این رفتار خشونت آمیز سال گذشته به اوج خود رسید. ارتش میانمار با هدف پاکسازی نژادی خانه بسیاری از مسلمانان روهینگیا را به آتش کشیدند، صدها نفر را به قتل رساندند و به هزاران دختر و زن مسلمان روهینگیا تجاوز کردند. جنایات مداوم ارتش میانمار باعث شده است که حدود 700 هزار مسلمان از میانمار به بنگلادش فرار کنند.

مقامات و چهره های سیاسی اروپا به بنگلادش سفر کرده و ضمن ابراز تاسف از وخامت اوضاع آوارگان روهنیگیا، خواستار بازگشت آنها به کشورشان شدند. حتی برخی مقامات اروپایی نیز به دولت میانمار تذکر دادند ولی دولت های غربی هیچ اقدام عملی برای توقف سیاست پاکسازی نژادی علیه مسلمانان روهینگیا انجام نداده اند. این در حالی است که دولت های غربی تمام ابزارهای لازم را برای اعمال فشار سیاسی به خصوص بر "آنگ سان سوچی" وزیر امور خارجه و رهبر حزب حاکم میانمار و دارنده مدال صلح نوبل دارند.

"آنگ سان سوچی" وزیر امور خارجه و رهبر حزب حاکم میانمار

 

آخرین چهره برجسته ای که از میانمار دیدار کرده، پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان در نوامبر گذشته بوده است. پاپ در دیدار با مقامات میانمار از جمله سوچی، حتی از واژه روهینگیا برای مسلمانان میانمار استفاده نکرد چون دولت میانمار اقلیت مسلمان روهینگیا را به رسمیت نمی شناسد. حال این سوال قابل طرح است که اگر به جای مسلمانان، کاتولیک های میانمار قتل عام و پاکسازی نژادی می شدند، اروپای ها بازهم چنین واکنش منفعلانه ای به تراژدی انسانی میانمار داشتند؟ آیا باز هم به دیدار سوچی گیرنده جایزه صلح نوبل می رفتند؟ در تورنمنت های ورزشی اگر دارنده مدالی با فریب و استفاده از داروهای نیروزا برنده شده باشد، حتی بعد از گذشت سال ها جایزه او را پس می گیرند و به نفر بعدی می دهند؛ اما درباره گیرندگان جوایز نوبل چنین قانونی حکم فرما نیست. حتی در ظاهر هم شده کسانی که بعد از گرفتن جایزه صلح نوبل، شرایط کسب آن را از دست می دهند، مورد انتقاد قرار نمی گیرند. سوچی به خاطر سال ها مبارزه با حکومت نظامیان، نامزد دریافت جایزه صلح نوبل شد اما او اکنون برخلاف تمام ارزش های آزادی خواهانه، چشم خود را به کشتار هزاران مسلمان روهنیگیا بسته است و حتی آن را توجیه می کند.

«ترزا می» نخست وزیر بریتانیا

 

میانمار زمانی مستعمره بریتانیا بوده است و دولت «ترزا می» نخست وزیر این کشور در قبال کشتار مسلمانان میانمار حتی ژست بشردوستانه ای مثل برخی دولت های اروپایی نگرفت. نکته تاسف برانگیز این که بیش از نیمی از آوارگان روهینگیا در بنگلادش، کودک و نوجوان هستند. «بنجامین اشتاین‌لشنر» یکی از سخنگویان صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) در بنگلادش گفته است: «مکان‌های دیگری در جهان هستند مثل کنگو که کودکان، شاهد قتل‌عام خانواده‌هایشان و تجاوز به مادرانشان بوده‌اند. اما مقیاس آنچه در مورد روهینگیا اتفاق افتاده، بسیار گسترده‌تر از آن است که در سایر مناطق دیده‌ایم. ما نمی‌دانیم که این جمعیت از کودکان چطور می‌توانند با این حجم از آسیب‌های روانی مقابله کنند.» 113/110

بیشتر بخوانید:

توافق میانمار و بنگلادش درباره بازگشت پناهجویان روهینگیا به میانمار/تحلیل

انتقاد از بی توجهی دولت بریتانیا به نسل کشی مسلمانان میانمار

وقایع تکان دهنده از پشت پرده جنایت های میانمار / ویدئو

"<a href="http://parstoday.com/fa/search--%D8%A2%D9%86%DA%AF+%D8%B3%D8%A7%D9%86+%D8%B3%D9%88%DA%86%DB%8C">آنگ سان سوچی</a>" وزیر امور خارجه و رهبر حزب حاکم میانمار
«<a href="http://parstoday.com/fa/search--%D8%AA%D8%B1%D8%B2%D8%A7+%D9%85%DB%8C">ترزا می</a>» نخست وزیر بریتانیا