ایران پرس: معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر، در واکنش به اعلام خبر « ژرالد دارمانن »  وزیر کشور فرانسه مبنی بر بستن ۲۱ مسجد و برنامه بستن ۶ مسجد دیگر بر اساس قوانین ضد افراط گرایی و جدایی طلبی این کشور، از دولت  فرانسه خواست در  قوانین ضد مسلمانان این کشور بازنگری کند.

کاظم غریب آبادی دبیر ستاد حقوق بشرقوه قضاییه با انتشار توییتی نوشت: در رویکرد غربی، تروریست ها در ایران مدافعان حقوق بشر هستند و آزادی دینی در کشورهای غربی نیز مساوی تروریسم است. 

اقدامات ضد حقوق شهروندی مسلمانان در جامعه فرانسه در حالی است که از نگاه قوانین مدنی فرانسه نشر اظهارات و تصاویر اهانت آمیز از جمله در نشریات  فرانسوی و بازنشر کاریکاتورهای توهین آمیز به ساحت مقدس پیامبر صلح و عدالت، آزادی بیان عنوان می شود.

از این اقدامات موهن و تکرار آن که موجب جریحه دار شدن احساسات بیش از یک میلیارد مسلمان شده است در حالی دفاع می شود  که تمام دول اروپایی از جمله دولت فرانسه بر اساس تعهدات الزام آور حقوق بشری تصریح شده در ماده ۱۸ میثاق حقوق مدنی و سیاسی موظف به پیشگیری از هر نوع اقدامی هستند که در تقابل با امنیت و نظم، سلامت یا اخلاق عمومی و حقوق و آزادی های اساسی دیگران است .

سکوت تامل برانگیز دولت فرانسه در مقابل این  اقدامات موهن و گستاخانه از یک سو و از سوی دیگر اعمال محدودیت هایی مانند ممنوعیت استفاده از پوشش و حجاب برای بانوان مسلمان و محروم کردن دختران با حجاب از آموزش و حق اشتغال، نشان دهنده اهداف دوگانه و توام با اغراض سیاسی در موضوع حقوق بشر است.

 اقدام فرانسه به فاصله اندکی از خبرهای منتشر شده در کانادا درخصوص اخراج یک بانوی معلم محجبه ازکار قابل تامل است.

رسانه های داخلی کانادا هفته  گذشته اعلام کردند، هیئت مدیره مدارس استان کبک در راستای اجرای قانون سکولاریسم که از سال ۲۰۱۹ لازم الاجرا شد، از تعلیق و اخراج یک معلم زن از کار، به سبب پوشیدن حجاب اسلامی خبر داده است.بدون شک اینگونه اقدامات  و پروژه های اسلام ستیزانه با اصول همزیستی مسالمت آمیز و رفتار اجتماعی عادلانه در تناقض است و به هیچ وجه نمی تواند سکوت جامعه مسلمین و اغماض از آن را در پی داشته باشد.

مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی چندی پیش در بیانیه ای با ابراز نگرانی از گسترش اسلام هراسی در فرانسه خاطر نشان کرد ، تحمیل اقدامات تبعیض آمیز درباره جامعه مسلمانان فرانسه ، نه با حقوق بشر تطبیق  دارد و نه با آزادی‌هایی که ارزش‌های جمهوری فرانسه داعیه‌ دار آن است.

«ماریا دی کارتنا»، فعال حقوق بشر فرانسوی در خصوص گسترش اسلام‌هراسی در فرانسه می گوید: در فرانسه نژادپرستی سیستماتیک دولتی وجود دارد و اسلام‌هراسی در فرانسه با تصویب قوانین نهادینه و قانونی شده است. این محدودیت ها  نه تنها موجب گسترش اسلام‌هراسی و دشمنی با اسلام شده، بلکه بسیار تحقیرآمیز و مغایر اصول آزادی است.

از حاکمیت فرانسه، انتظار می رود به جای اشاعه اسلام هراسی و ایجاد هیاهوی تبلیغاتی، بدنبال ریشه های واقعی تروریسم وافراط گرایی در جهان باشد که در واقع  محصول  حمایت های اشکار و پنهان امریکا ، اروپا و رژیم صهیونیستی از گروه های تروریست برای تخریب وجهه اسلام حقیقی است.

تعطیل کردن مساجد که مکانی برای انجام فرایض دینی جامعه پنج و نیم میلیون نفری اقلیت مسلمان این کشور است ، تعرض به حریم حقوق شهروندی در جامعه فرانسه بعنوان کشور مدعی دفاع ازآزادی‌ و حقوق بشر است.

نویسنده: جمشيد امین زاده

112

 بیشتر بخوانید:

فرانسه 21 مسجد را در این کشور تعطیل کرد

واکنش غریب آبادی به اخراج معلم محجبه در کانادا