پنجاه و نهمین مجمع عمومی اتحادیه رادیو تلویزیون های آسیا و اقیانوسیه با حضور روسا و نمایندگان رسانه های ۷۲ کشور جهان از جمله رییس سازمان صداوسیما صبح روز سه شنبه در دهلی نو آغاز به کار کرد. در این مراسم علاوه بر کشورهای عضو اتحادیه ABU، نمایندگانی از یونسکو (سازمان ملل)، اتحادیه رادیو تلویزیون های اروپا EBU و اتحادیه رادیو و تلویزیون های آفریقا موسوم به AUB حضور داشتند. موضوع مورد بحث در مجمع عمومی امسال "خدمت به مردم: نقش رسانه ها در زمان بحران" است. در مجمع عمومی امسال حدود ۳۰۰ نماینده از کشورهای جهان حضور دارند.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، پیمان جبلی رئیس سازمان صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران روز سه شنبه در جمع خبرنگاران رسانه های هند، استعمار کهن را محصول لشکرکشی به کشورها و تصاحب حاکمیت ملت ها بر سرزمین ها و منابعشان برشمرد و گفت: استعمارگران پس از روی کار آمدن، حتی از جان مردمان کشورهای مستعمره نیز برای رسیدن به منافع خودشان بهره می بردند.
جبلی با بیان اینکه استعمار اکنون با شیوه های نوین وارد میدان شده است، افزود، استعمارگران جدید همان کشورهای استعمارگر قدیم هستند که اکنون جریان غالب رسانه ای را در دست گرفته اند.
رئیس سازمان صدا وسیما در ادامه با بیان اینکه استعمار جدید از طریق رسانه ها همان اهداف استعمار قدیم را در پیش گرفته است، خاطرنشان کرد، نتیجه استعمار قدیم، قیام دیر یا زودهنگام مردم برای اخراج استعمارگران بود؛ اما استعمار جدید با در دست داشتن رسانه ها، از آنها علیه ملت های آزادیخواه بهره می برد و با پنهان کردن خود در جریان اطلاع رسانی، همچنان دیگران را مستعمره خود می خواهد.
جبلی در این نشست به جنایت آمریکایی ها در به شهادت رساندن سردار سپهبد حاج "قاسم سلیمانی" فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود، آمریکایی ها فرمانده محبوب نظامی ایران یعنی سردار سلیمانی را به شهادت رساندند، فرمانده ای که قهرمان بین المللی مبارزه با تروریست بود؛ اما مشی تروریسم رسان های غرب در حدی دنبال می شود که اگر شما در "اینستاگرام" عکسی از او منتشر کنید، فوری صفحه شما را می بندند.
رئیس سازمان صدا وسیما در بخشی دیگر از این نشست با تشریح وجوه و ابعاد اشتراکات دو کشور گفت: ارزش های مشترک بین ایران و هند بسیار زیاد است و ما به عنوان رسانه ها نقش مهمی در تقویت این رابطه ها داریم.
وی با بیان اینکه هند کشوری بزرگ، قدرتمند و تاثیرگذار در آسیا و جهان به شمار می آید افزود، ایران نیز کشوری بزرگ در منطقه غرب آسیاست که در عرصه های مختلف جهانی تاثیرگذار است.
جبلی در ادامه با تاکید بر نقش رسانه های دو کشور در ارتقای روابط اقتصادی و فرهنگی ایران و هند تصریح کرد، تعاملات دو کشور باید بیشتر از پیش شود و در این میان رسانه های ایران و هند نقش بسزایی در تقویت تبادلات دوجانبه دارند.
جبلی در پایان این نشست از اصحاب رسانه های هند خواست به ایران سفر کنند تا با بسط روابط رسانه ای و شناخت متقابل، تعاملات دو کشور افزایش یابد. / 114
بیشتر بخوانید:
جبلی: در سراسر جهان، مرجعیت خبری از رسانههای بزرگ به فضای مجازی منتقل شد