گروسی در پاسخ به پرسشی درباره تحولات جدید در برنامه هستهای ایران، برخی ادعاهای سیاسی را تکرار کرد و گفت: ایران از ذخایر اورانیوم غنیشده در سطح بسیار بالایی برخوردار است. این به خودیخود بدین معنا نیست که ایران دارای سلاح اتمی است. وی افزود: تا جایی که به آژانس مربوط است - البته باید هنگام اظهار نظرهای عمومی محتاط باشیم - ما هیچگونه اطلاعات یا نشانهای مبنی بر اینکه ایران از برنامه ساخت سلاح اتمی برخوردار است، نداریم.
در عین حال ما به طرف ایرانی گفتهایم که این سطح از ذخایر مواد اتمی که به لحاظ فنی نزدیک به ساخت سلاح هستهای است، در سطح جهانی پرسش برانگیز است و به همین خاطر از آنها خواستهایم که به طور کامل با ما همکاری کنند.گروسی ابراز امیدواری کرد که ظرف چند هفته آینده راهی تهران شود و اوضاع را روی ریل قرار دهد.
اذعان دوباره گروسی به اینکه ایران فعالیت هسته ای نظامی ندارد بار دیگر بی اساس بودن ادعاهای مکرر آمریکا و رژیم صهیونیستی و نیز برخی متحدان اروپایی واشنگتن یعنی تروئیکای اروپایی در باره جهت گیری نظامی برنامه هسته ای ایران را آشکار می کند.
در واقع مساله عدم وجود برنامه هسته ای نظامی در ایران موضوعی است که نهاد ناظر فعالبتهای هسته ای کشورها یعنی آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز به آن اذعان نموده و صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران بارها در خلال گزارشات متعدد آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تایید قرار گرفته است. «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی پیش از این یعنی در اواسط نوامبر 2022 نیز گفته بود که : ما هیچ اطلاعاتی در مورد این که نشان دهد ایران در حال حاضر برنامه هسته ای نظامی دارد، در اختیار نداریم.
تصریحات چند باره مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در باره عدم وجود برنامه هسته ای نظامی در ایران در حالی مطرح شده که غربی ها سیاست فشار به ایران از کانال آژانس را در پیش گرفته و از جمله در شورای حکام آژانس قطعنامه هایی را علیه برنامه هسته ای صلح آمیز ایران به تصویب رسانده اند.
هر چند توسعه هسته ای ایران در راستای اهداف صلح آمیز صورت می گیرد اما آمریکا و متحدان غربی و رژیم صهیونیستی از آن به مثابه دستاویزی برای متهم کردن تهران به دنبال کردن اهداف نظامی هسته ای استفاده می کنند. این اتهام در اسناد بالا دستی ایالات متحده از جمله سند استراتژی امنیت ملی آمریکا بارها تکرار و ادعا شده که آمریکا با آن مقابله خواهد کرد.
غربی ها سال هاست اتهام وجود برنامه هسته ای نظامی در ایران را به رغم ارائه هیچ گونه شواهد و مدارکی به ایران و زده و به این بهانه اقدامات سیاسی و تحریمی گسترده ای را علیه ایران صورت داده اند.از جمله «کارین ژان-پییر» سخنگوی کاخ سفید در اوت 2022مدعی شد: «رئیس جمهور بایدن تایید کرده که میخواهد از دستیابی ایران به سلاح اتمی جلوگیری کند».این اتهام زنی ها در حالی صورت گرفته که جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که نه تنها برنامهای برای ساخت سلاح اتمی ندارد بلکه حتی به سمت آن حرکت نیز نمیکند.
در واقع اتهام واشنگتن علیه تهران در زمینه تلاش برای کسب توانمندیها و فناوریهایی تغییر دهنده "قواعد بازی"از جمله فن آوری هسته ای به معنای هراس آمریکا از گسترش و تقویت قدرت ملی ایران در ابعاد مختلف آن است.
در واقع بر خلاف اتهامات بی پایه غربی ها در زمینه تلاش تهران برای دستیابی به سلاح اتمی ، ایران توانسته تا در زمینه های مختلف اعم از تولید برق ، پزشکی ، کشاورزی و سایر عرصه ها ازفناوری هسته ای صلح آمیز تا حد گسترده ای استفاده کند. به ویژه با توجه به چشم انداز نیاز ایران به برق ، تولید برق توسط نیروگاههای هسته ای مد نظر قرار گرفته است. در واقع مساله ای که همواره آمریکا و متحدان اروپایی اش و نیز رژیم صهیونیستی آن را موجب نگرانی شان دانسته اند توسعه روز افزون توانمندی هسته ای صلح آمیز ایران است.
ضمن اینکه موضع ثابت جمهوری اسلامی خودداری از هر گونه تلاشی برای ساخت سلاح هسته ای است. در فتوای هستهای حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی که در پیامشان به نخستین کنفرانس بینالمللی "خلع سلاح هستهای و عدم اشاعه" در17 آوریل 2010 منتشر شد و پس از آن بهصورت رسمی در سازمان ملل هم ثبت شد، آمده است که ما علاوه بر اعتقاد به حرمت سلاح هستهای، کاربرد «دیگر انواع سلاحهای کشتار جمعی، نظیر سلاح شیمیایی و سلاح میکروبی را نیز ... حرام میدانیم.»
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در این باره تصریح فرموده اند : من تأکید می کنم که جمهوری اسلامی هرگز در پی تسلیحات هستهای نیست، و نیز هرگز از حق ملّت خود در استفادهی صلحآمیز از انرژی هستهای چشمپوشی نخواهد کرد. شعار ما «انرژی هستهای برای همه، و سلاح هستهای برای هیچکس» است.
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
112