بیژن نجفی: 170 کشور از مجموع 193 کشور عضو کمیسیون اجتماعی، فرهنگی و انسانی مجمع عمومی سازمان ملل متحد (SOCHUM) به پیش‌نویس قطعنامه‌ای تحت عنوان «حق ملت فلسطین در تعیین سرنوشت خود» رأی مثبت دادند.

 آمریکا، کانادا، جمهوری جزایر مارشال، میکرونیزیا، جمهوری نائورو و پالائو به همراه نماینده رژیم اسرائیل به پیش‌نویس این قطعنامه رأی منفی و پنج کشور دیگر به آن رأی ممتنع دادند.  

رویکرد بیش از پیش  سازمان ملل به  حقوق ملت فلسطین در حالی است  رژیم صهیونیستی با ترفندهای مختلف همواره درصدد بوده است موضوع تشکیل کشور مستقل فلسطینی را منتفی کند و به این ترتیب حقوق فلسطینی ها را به طور کامل پایمال کند.

اما مقاومت و پایداری فلسطینی ها در عرصه های سیاسی و میدانی در برابر اشغالگران صهیونیست عملا" این رژیم را در نیل به اهدافش ناکام گذارده است. در چنین فضایی  اجماع جهانی درباره حقوق فلسطینی ها از جمله حق تشکیل کشور فلسطینی و نیز حق تعیین سرنوشت به معنای زدن مهر تائید بر اعاده حقوق غصب شده مردم فلسطین و همزمان به معنای اعتراض جهانی به ادامه اشغالگری اسرائیل است.

افزایش روند حمایت های جهانی از حقوق ملت فلسطین در مجامع  بین المللی و مواضع حمایتی مقامات سازمان ملل از حقوق فلسطینی ها بیانگر پشتیبانی جهانی از مردم فلسطین و انزوای بیش از پیش رژیم صهیونیستی در عرصه بین المللی است.

در این میان ایران نیز بعنوان حامی اصلی مردم فلسطین همواره در راستای تحقق حقوق فلسطینی ها در عرصه های مختلف از جمله دیپلماتیک نقش فعالی را ایفا کرده است. با حمایت بیشتر کشورهای جهان از حقوق مردم فلسطین  سازمان ملل نیز در سال های گذشته با اکثریت آراء چندین قطعنامه در حمایت از حق ملت فلسطین در تعیین سرنوشت را تصویب کرده است.

سازمان ملل در این خصوص چندین قطعنامه از جمله قطعنامه های شماره های 194، 394، 1604، 2154، 2452، 2649، 2672، 2787، 2792، 2955، 3070 صادر کرده است. در قطعنامه های مذکور بر حق ملت فلسطین در تعیین سرنوشت از جمله داشتن کشور مستقل فلسطینی تاکید شده است. در بیشتر این قطعنامه ها از همه کشورها و نهادهای بین المللی و موسسات وابسته به سازمان ملل نیز خواسته شده است تا حمایت از ملت فلسطین با هدف تعیین سرنوشت این ملت در کوتاه ترین زمان ممکن را ادامه دهند.                

این در شرایطی است که تداوم مخالفت های آمریکا با قطعنامه های سازمان ملل در خصوص حقوق ملت فلسطین بیش از پیش عمق دشمنی مقامات آمریکایی با ملت فلسطین و نیز پوچی ادعاهای آنان مبنی بر اینکه میانجیگری بی طرف در روند به اصطلاح صلح خاورمیانه هستند، نمایان کرده است.  تحولات بین المللی نشان می دهد که توطئه های آمریکا و رژیم صهیونیستی  جهت تضییع کامل حقوق فلسطینی ها با شکست مواجه شده است. 

در این چارچوب رویکرد بیش از پیش بین المللی در حمایت از حقوق مردم فلسطین در سال های اخیر از جمله ارتقاء موقعیت فلسطینیان در سازمان ملل و روند پیوستن فلسطین به نهادهای مختلف این سازمان و نیز بر افراشته شدن پرچم فلسطین در مقر سازمان ملل نشانه هایی از تسریع گام های بین المللی در حمایت از حقوق مردم فلسطین از جمله حق تشکیل کشور فلسطینی است.  

در چنین شرایطی انتظار فلسطینی ها آن است که جامعه جهانی با حمایت های گسترده خود از حقوق مردم فلسطین و مبارزات بر حق مردم فلسطین  زمینه پایان رنج و مصائب مردم فلسطین را که نتیجه حدود 7 دهه اشغالگری رژیم صهیونیستی و رفتار های منفعلانه جامعه بین المللی در برابر این اشغالگری بوده است، فراهم کنند. بدیهی است که  صرف  صدور قطعنامه های بدون ضمانت اجرا کمک چندانی به تحقق حقوق فلسطینی ها نمی کند.