ایران پرس: کشورهای عضو گروه هفت در جدیدترین نشست خود، تحت فشارهای آمریکا بر تداوم جنگ اوکراین با روسیه و ادامه تحریم مسکو تاکید کردند.

وزیران امور خارجه کشورهای گروه هفت (دوشنبه 17 آوریل) با انتشار بیانیه مشترک، برادامه حمایت‌های مالی و ارسال سلاح به اوکراین و همچنین تداوم تحریم‌ها علیه روسیه تأکید کردند.

وزیران امور خارجه کشورهای گروه هفت متشکل از آمریکا، ژاپن، انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان و ایتالیا روز یکشنبه (16 آوریل) در منطقه «کاریزاوا» در ژاپن نشست برگزار کردند. در این نشست سه روزه، جنگ اوکراین در کانون گفتگوها قرار دارد.

شرکت کنندگان پس از نخستین دور از گفتگوها، همسو با سیاست های ضد روسی غرب به رهبری آمریکا، در رابطه با جنگ اوکراین علیه روسیه بیانیه ای منتشر کردند. دولت های غربی به رهبری آمریکا در جنگ اوکراین علیه روسیه، در زمینه های مالی و اقتصادی و همچنین امور نظامی به ویژه ارسال انواع تسلیحات کشتار جمعی و اعزام کارشناسان نظامی به اوکراین به کمک دولت کیف شتافته اند.

در چنین شرایطی اعضای گروه هفت در بیانیه خود تاکید کردند: شرکت کنندگان در نشست ژاپن توافق کرده اند  که همکاری‌های مشترک میان خود را در زمینه مبارزه با دور زدن تحریم‌ها و مقابله با فروش تسلیحات به روسیه از سوی کشورهای ثالث تقویت کنند.

با توجه به شرایط آشفته در منطقه، بدون تردید انتشار بیانیه هفت کشور صنعتی در نشست کاریزاوا ژاپن، به معنی اتخاذ سیاست جنگ طلبانه و حمایت از اوضاع آشفته در منطقه است. با وجود این، کشورهای صنعتی با کمک های رسانه ای خود، تلاش مضاعفی به کار گرفته اند تا جنگ اوکراین با روسیه را در جهت منافع خود و علیه روسیه تبلیغ و ترویج کنند.

این در حالی است که دولت اوکراین به تحریک آمریکا و متحدانش، جنگ نابرابری را علیه اتباع روسی مقیم دو استان اوکراین در دستور کار قرار داد. حملات نظامی اوکراین به دواستان «دونتسک» و «لوهانسک» - که از پرجمعیت ترین استان های اوکراین محسوب می شوند و عمدتا اتباع روس نشین اوکراین را در خود جای داده اند- از جمله بدترین حملات یکجانبه نظامی به مردم غیرنظامی ارزیابی شده است.

در عین حال، دولت های غربی به رهبری آمریکا تلاش کرده اند تا ضمن گسترش سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به سمت مرزهای روسیه، در عمل زمینه های بروز جنگ علیه روسیه را فراهم کردند. در مقابل این تلاش ها، روسیه در روز ۲۴ ماه فوریه سال 2022 میلادی عملیات ویژه نظامی خود را در اوکراین آغاز کرد. 

پس از آغاز درگیری ها، ایران و چین اقدامات تحریک آمیز غربی ها از جمله گسترش ناتو تا پشت مرزهای روسیه را دلیل اصلی به راه افتادن جنگ اوکراین اعلام کردند.

دولت های غربی که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی با کمک سیاستمداران غربگرا تمامی زیرساخت های نظامی اوکراین را نابود کردند، اکنون با ایجاد جنگ میان این کشور و روسیه، با کمک ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری غربگرای این کشور در حال نابودی اوکراین هستند. زیر ساخت های اقتصادی اوکراین در یکسال گذشته نابود شده است.

در حقیقت، اوکراین از یک کشور صنعتی در حال تبدیل شدن به یک کشور با اقتصاد صرفا کشاورزی است. دولت های غربی که با کمک رئیس جمهوری اوکراین به نابودی این کشور کمک می کنند، امکان بازسازی و ترمیم خرابی های اوکراین را ندارند. در حالی که کشورهای منطقه به ویژه روسیه امکان بازسازی و بهبود اوضاع اقتصادی اوکراین را در انحصار خود دارد.

در این زمینه می توان به گزارش های مستند کارشناسان غربی اشاره کرد. به عنوان مثال، کارشناسان اتاق صنعت و بازرگانی آلمان، در سال گذشته میلادی با انتشار گزارشی اعلام کردند: اوکراین که تا پیش از آغاز جنگ به واردات گاز ارزان روسیه وابسته بود، اکنون با دشواری‌های فراوانی دست و پنجه نرم می‌کند.

این در حالی است که آمریکا از منابع انرژی خود استفاده می‌کند و فرانسه هم به نیروی اتمی دسترسی کافی دارد. هدف از انتشار این گزارش، اتخاذ سیاست ضعیف سازی اتحادیه اروپا توسط آمریکا است که همزمان با روسیه در شرف وقوع است.

با مرور اجمالی این واقعیت ها، تردیدی باقی نمی ماند که اتخاذ سیاست های جنگ طلبانه دولتمردان کاخ سفید علاوه بر تضعیف روسیه، می تواند بر فشارهای غرب بر اتحادیه اروپا و حتی ژاپن بینجامد. زیر کشورهای اروپایی و ژاپن به شدت به واردات انرژی های فسیلی نیازمند هستند. در حالی که آمریکا از منابع کافی برای تامین نیازهای خود برخوردار است.

با توجه به اتخاذ سیاست های قابل تامل آمریکا به بهانه گسترش ناتو صورت می گیرد، چنین به نظر می رسد که سیاستمداران کاخ سفید، زنگ خطر برای نابودی ابرقدرت غرب را شنیده اند. به همین دلیل، تلاش می کنند تا با مانع تراشی برای روسیه و چین، اهداف خودخواهانه خود را در مناطق استراتژیک جهان محقق سازد.

نویسنده: طالبی

116