در بیانیه این کمپین که روز چهارشنبه در سایت آن منتشر شد، اعلام شده که این طرح با هدف آغاز جنبشی در آمریکای شمالی برای توقف آپارتاید رژیم صهیونیستی آغاز شده و از جنبش ضد آپارتایدی الهام گرفته شده که به آپارتاید در آفریقای جنوبی پایان داد.
در این بیانیه آمده است که ملت فلسطین در طول دههها با استعمار و اشغال و شهرکسازی اسرائیلی مواجه بودند که با قوانین نژادپرستانه و تبعیضآمیز، کوچاندن اجباری، محاصره، محدودسازی رفتوآمدها و نیز نقضهای برنامهریزیشده حقوق بشر تحمیل شدند.
در ادامه این بیانیه به نقل از پژوهشگران حقوقی و جامعه بینالمللی حقوق بشر تاکید شده که «این شرایط تخلف بوده و بر این اساس ما خواستار لغو رژیم آپارتاید هستیم.»
در 25 ژوئیه 2022 نیز در کانادا آغاز ابتکارعملی مشابه با عنوان "با هم در مقابل آپارتاید" با هدف فرهنگسازی برای مردم کانادا و فراهم کردن امکانی برای مشارکت آنها در تلاشها برای مقابله با ظلم علیه فلسطینیها اعلام شد.
پیش از این سازمان های حقوق بشری با انتشار بیانیه ها و یا گزارش هایی بر ماهیت آپارتایدی رژیم صهیونیستی تاکید و آن را محکوم نموده بودند. عفو بینالملل در فوریه 2022 رژیم صهیونیستی را به آپارتاید متهم کرد.
درگزارشِ نزدیک به ۳۰۰ صفحهای این سازمان حقوق بشری با عنوان ”نظام سلطه جویی و سرکوبگری وحشیانه اسرائیل علیه فلسطینی ها“در باره سیاست های مبتنی بر آپارتاید اسرائیل آمده است: «عفو بینالملل معتقد است که رژیم اسرائیل با فلسطینیان به مثابه یک گروه نژادی پست غیریهودی رفتار میکند.»
در این گزارش آمده است: « اسرائیل از زمان تأسیس خود در سال ۱۹۴۸، سیاست صریح ایجاد و حفظ هژمونی جمعیتی یهودیان و به حداکثر رساندن کنترل خود بر زمین را به نفع اسرائیلی های یهودی، دنبال کرده است.
دیدبان حقوق بشر نیز که یک نهاد غیر دولتی و بینالمللی مستقر در نیویورک است در مه 2021 با انتشار یک گزارش 213صفحهای، رژیم صهیونیستی را رژیمی آپارتاید توصیف کرد و از دیوان بینالمللی کیفری ، محاکمه «مسئولان اسرائیلی» را خواستار شد.
به گفته دیدبان حقوق بشر، بعد از چند دهه هشدارهای مکرر درباره احتمال منجر شدن سیطره اسرائیل بر زندگی فلسطینیان به رژیم آپارتاید، اکنون دیگر از این آستانه عبور شده و وضعیت جاری وضعیت آپارتاید است.
«عمر شکیرOmar Shakir» مدیر بخش اسرائیل و فلسطین دیدبان حقوق بشر با اشاره به آپارتاید اسرائیل می گوید: «این صریح ترین یافتهای است که دیدبان حقوق بشر درباره رفتار ۳۰ ساله اسرائیل به آن رسیده است ».
طبق قوانین بینالمللی به ویژه اساسنامه رم که دیوان بین الملی کیفری بر اساس آن تشکیل شده ، آپارتاید جنایت علیه بشریت محسوب میشود.اقدامات رژیم صهیونیستی در چند دهه گذشته علیه فلسطینی ها به ویژه در مناطق اشغالی 1967 همواره مبتنی بر جداسازی قومی بوده و تلاش مستمری از سوی این رژیم برای محصور کردن فلسطینی ها از طریق احداث دیوار حائل در بخش های زیادی از کرانه باختری صورت گرفته است.
رژیم صهیونیستی در درون فلسطین اشغالی که حدود یک نهم ساکنانش را فلسطینیان تشکیل میدهند و همچنین در اراضی اشغال شده 1967 در تلاش برای حداکثر سازی اراضی برای یهودیان و استقرار فلسطینیان در مراکز بسیار پرجمعیت و محدود جغرافیایی بودهاند.
هم چنین رژیم صهیونیستی به صورت سیستماتیک علیه فلسطینیان اقدامات تبعیض آمیز انجام میدهند و این موضوع در اراضی اشغالی شامل کرانه باختری به شدیدترین وجه جریان دارد.
البته اقدامات ضد انسانی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی ها منحصر به آپارتاید نیست، بلکه این رژیم به صورت مستمر به غصب اراضی آنها در مناطق مختلف کرانه باختری به منظور توسعه شهرک سازی و استقرار شمار هر چه بیشتری از صهیونیست ها می پردازد.
ضمن اینکه اسرائیل به طور مستمر اقدام به حملات وحشیانه علیه نوار غزه وکشتار فلسطینی ها و نابودی زیر ساخت ها و منازل آنها کرده واز سال 2007 تاکنون این منطقه پرجمعیت فلسطینی را تحت محاصره همه جانبه قرار داده است.این اقدام اسرائیل مصداق آشکار جنایت علیه بشریت است.
رژیم اسرائیل با توجه به گزارش های سازمان ها و نهادهای حقوق بشری از جمله شورای حقوق بشر سازمان ملل از بزرگترین ناقضان حقوق بشر در جهان است.
نویسنده: سید رضا میرطاهر
112
بیشتر بخوانید:
تغییر ملموس نگرش آمریکاییها به رژیم آپارتاید صهیونیستی