«خوان کارلوس وارلا»، رئیس جمهوری پاناما

ایران پرس- با افزایش تنش در روابط ونزوئلا با پاناما، کاراکاس اعلام کرد، در حال قطع روابط تجاری با شرکت های پانامایی از جمله شرکت هواپیمایی کوپا( Copa) به سبب نقش آنها در پول‌شویی است.

دولت ونزوئلا در بیانیه ای از «خوان کارلوس وارلا»، رئیس جمهوری پاناما و حدود 12 وزیر کابینه و مقامات ارشد این کشور نام برد و این افراد را تهدیدی فوری برای نظام مالی ونزوئلا، ثبات تجاری و نیز حاکمیت و استقلال اقتصادی ونزوئلا دانست.

اقدام ونزوئلا یک هفته بعد از آن صورت می گیرد که پاناما، «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا و پنجاه تبعه این کشور را به اتهام پول شویی و حمایت از تروریسم، عناصر دارای ریسک بالا معرفی کرد.

اقدامات علیه ونزوئلا در حالی شدت گرفته است که 20 مه برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا تعیین شده است. برگزاری انتخابات در ونزوئلا و تلاش مقامات این کشور در حل بحران سیاسی و اقتصادی سبب شده تا بسیاری از کشورهای منطقه نیز همسو با واشنگتن بر میزان فشارهای خود بر ونزوئلا بیفزایند.

چندی پیش «خوان مانوئل سانتوس» رئیس جمهوری کلمبیا نیز اعلام کرد که نتایج انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا را به رسمیت نخواهد شناخت. این کشور همچنین از افزایش سختگیری ها علیه مهاجران ونزوئلایی به این کشور خبر داد.

در این راستا «نیکولاس مادور» رییس جمهوری ونزوئلا معتقد است کشورش قربانی جنگ اقتصادی شده است که دشمنان ونزوئلا با هدایت آمریکا شروع کرده اند و تحریم ها  نیز بخشی از تلاش کشورهای بیگانه برای تضعیف این کشور است.

مادورو در حالی در تلاش برای حل بحران ونزوئلا و برگزاری انتخابات است که برخی از کشورهای حامی آمریکا در منطقه و سازمان های منطقه ای نیز همراستا با سیاست های واشنگتن مدتهاست بر فشارهای خود علیه ونزوئلا افزوده اند.

اخراج این کشور از مرکوسور (بازار مشترک آمریکای جنوبی) همچنین موضع گیری های تند سازمان کشورهای آمریکایی (OAS) علیه مادورو از این جمله است. 

توطئه آمریکا با همدستی کشورهای منطقه برای سرنگونی دولت قانونی ونزوئلا

چنانچه چندی پیش «لوئیس آلماگرو» دبیر کل سازمان کشورهای آمریکایی خواستار تحریم های شدیدتر علیه مقام های ونزوئلا و نفت این کشور شد. 

از دیدگاه واشنگتن، اقدامات هماهنگ اپوزیسیون در داخل ونزوئلا، فشار کشورهای منطقه و اعمال  تحریم های خارجی می تواند در نهایت منجر به سرنگونی مادورو شود.

در این رابطه مرکز استراتژیک ژئوپلیتیک آمریکای لاتین موسوم به «سلاگ» در گزارش خود آورده است: حرکات نظامی اخیر آمریکا در پاناما و کلمبیا؛ ایجاد پایگاه های نظامی آمریکا در کلمبیا، پرو و هندوراس؛ رزمایش های نظامی آمریکا بنام «آمازون لاگ» و توافق های این دولت با نیروهای مسلح آرژانتینی، نشان دهنده تلاش این کشور برای «تغییر رژیم» در کاراکاس هستند. 

علیرغم همه فشارها، «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری و نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری ونزوئلا با اشاره به اینکه مشارکت قوی در انتخابات بیستم ماه مه، درسی بزرگ برای کشورهای منتقد مانند کلمبیا، آمریکا و اسپانیا خواهد بود، تاکید کرد، سال 2018 نقطه عطفی در تاریخ ونزوئلا خواهد بود و انتخابات ریاست جمهوری این کشور دوران جدیدی را در ونزوئلا رقم خواهد زد.

114/110

نویسنده: آتوسا دینیاریان 

بیشتر بخوانید:

نشست چهار وزیر خارجه عضو مرکوسور ضد ونزوئلا

«مرکوسور» عضویت ونزوئلا را معلق کرد

نیکلاس مادورو: ونزوئلا ترسی از آمریکا ندارد

دعوت نیکلاس مادورو از مخالفان دولت برای مذاکره