ایران پرس- در حالی که مذاکرات ژنو بار دیگر، سه روز به تعویق افتاده، مخالفان سوری همچنان درباره ترکیب هیات مذاکره کننده در پژنو اختلاف دارند.

هیات مذاکره مخالفان مورد حمایت عربستان سعودی که در ریاض مستقر است، اصلاحاتی را در ترکیب هیاتی که اخیرا برای شرکت در کنفرانس ژنو ۴ تشکیل شده است، ایجاد کرد.

 مذاکرات ژنو 4 قرار بود روز هشتم فوریه برگزار شود اما به درخواست استفان دی میستورا به دلیل آنچه آماده نبودن جامعه بین الملل عنوان شد، به روز 20 فوریه موکول شد.

دی میستورا

درباره تعویق مجدد این مذاکرات، به دلیل مشخص نبودن راهبرد دولت جدید آمریکا درباره بحران سوریه و اختلاف گروه های مخالف نظام سوریه، گمانه هایی مطرح بود که عملا به وقوع پیوست و مذاکرات ژنو 4 / سه روز به تاخیر افتاد.

دلیل اصلی تاخیر سه روزه نیز اختلاف گروههای مخالف درباره ترکیب هیاتی است که باید به ژنو برود. منابع مخالفان سوری در مصاحبه با روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط اعلام کردند، ترکیب هیئت مخالفان سوری برای شرکت در ژنو 4  تغییر کرده است.

از جمله این اصلاحات، افزایش تعداد اعضای هیات به 22 نفر، جایگزینی محمد علوش نماینده جیش الاسلام به جای نماینده صقور الشام و همچنین در نظر گرفتن یک کرسی برای جمال سلیمان، از گروه مخالفان سوری مستقر در قاهره است. 

با وجود این تغییرات، توافقی درمیان گروههای مخالف نظام سوریه وجود ندارد و «قدری جمیل»، رئیس گروه مخالفان سوری مستقر در مسکو نیز بر این موضوع تاکید کرد.

قدری جمیل

 

یکی از دلایل اختلافت این است که مخالفان نظام سوریه به گروه مخالفان مستقر در ریاض، مسکو، قاهره و آنکارا تقسیم شده اند.

در ترکیب هیات مخالفان سوری، گروهها به صورت مساوی، نماینده ندارند و نیمی از اعضای هیات مخالفان را افراد مورد حمایت ترکیه تشکیل می دهند.

این موضوع موجب اعتراض گروه مخالفان مستقر در قاهره، مسکو و ریاض شده است.

گروه جیش الاسلام نیز داعیه حزب رهبر را دارد که مورد پذیرش مخالفان مستقر در مسکو و قاهره نیست. جیش الاسلام ضمن اینکه داعیه رهبری مخالفان سوری را دارد، تحت تاثیر سیاست های عربستان سعودی است. عربستان سعودی در مذاکراتی که در 23 و 24 ژانویه در آستانه قزاقستان و همچنین چند دور نشست در این شهر برگزار شد، در حاشیه قرار گرفت.

 ریاض به همین دلیل تلاش می کند از طریق محمد علوش و جیش الاسلام در روند مذاکرات کارشکنی کند.

این موضوع توسط «قدری جمیل» نیز مورد تاکید قرار گرفته و وی «گروه ریاض» را به کارشکنی در روند صلح متهم کرده است.

با توجه به اختلافات داخلی گروههای مخالف نظام سوریه، احتمال موفقیت مذاکرات ژنو 4 نیز کاهش می یابد.113/111

بیشتربخوانید:

دور جدید توطئه های مشترک آمریکا و عربستان علیه سوریه و یمن / تحلیل

سیاستهای ترکیه در قبال سوریه عربستان را عصبانی کرد

طرح عربستان برای نقش آفرینی در آینده سوریه/ تحلیل

 

 

دی میستورا
قدری جمیل