ایران پرس- نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد بامداد جمعه در بیانیه‌ای ادعای بی اساس آمریکا در ارتباط با حادثه نفتکش‌ها در دریای عمان را رد و آن را با شدیدترین لحن ممکن محکوم کرد.

صبح روز پنجشنبه دو نفتکش در دریای عمان دچار حریق شدند؛ وزارت تجارت ژاپن اعلام کرد، این دو نفتکش  حامل محموله های متعلق به این کشور بودند.

اندکی بعد از انتشار این خبر «مایک پمپئو» وزیر امورخارجه آمریکا بدون ارائه هیچ‌گونه مستنداتی ایران را مسئول حمله به دو نفتکش در دریای عمان معرفی کرد.

نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد در این بیانیه با بیان اینکه حضور گسترده نظامی واشنگتن در منطقه همواره منشأ اصلی ناامنی و بی ثباتی در خلیج فارس بوده است، تاکید کرد: "آمریکا و متحدان منطقه‌ای این کشور باید از جنگ‌طلبی دست برداشته و به توطئه‌های فتنه‌انگیزانه وعملیات‌های مخفیانه خود با هدف متهم ساختن دیگران در منطقه پایان دهند."

«محمد جواد ظریف» وزیر امورخارجه ایران در صفحه شخصی خود در توئیتر با بیان اینکه "می دانم تفکر گروه «ب» از کجا سرچشمه می گیرد"، نوشت: "اتهامات ضد ایرانی آمریکا، بدون ارائه مدرک و شواهد واقعی، نشان می دهد، تیم «ب» متشکل از «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، «محمد بن سلمان» ولی‌عهد سعودی و «محمد بن زاید» ولی‌عهد ابوظبی، دیپلماسی تخریب اقدامات «آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن برای کاهش تنش در منطقه را پیگیری می کند تا تروریسم اقتصادی ضد ایران پنهان بماند."

دسیسه سازی برای برهم زدن ثبات و امنیت در منطقه

با توجه به تاثیر منفی این گونه حوادث بر سلامت کشتیرانی و امنیت عبور و مرور دریایی، تکرار این سناریو می تواند نشانه آغاز مرحله جدیدی از دسیسه سازی از سوی بدخواهان جهت برهم زدن ثبات و امنیت در منطقه باشد.

حدود یکماه قبل نیز در اقدامی مشکوک، در چهار کشتی تجاری در سواحل الفجیره امارات انفجارهایی رخ داد.

«عمر عیاصره» نویسنده و تحلیلگر سیاسی در خصوص طرف‌هایی که ممکن است در پشت پرده این انفجار‌ها باشند، می گوید: "احتمالات زیادی در این باره وجود دارد، که یکی از آن‌ها می‌تواند به هدف تحریک بیشتر آمریکا علیه ایران مربوط شود؛ و احتمال دیگر این است که ممکن است انفجارها، کار گروه‌هایی نظیر القاعده یا داعش باشد. آنچه در حال تکرار شدن است می تواند پرده ای  از یک تنش سیاسی برای دست یابی به اهداف سیاسی بعدی  باشد."

«حسن هانی‌زاده»، کارشناس امور منطقه با اشاره به اهداف این سناریو سازی ها می گوید: "اکنون یک توطئه خطرناک بین‌المللی در حال شکل‌گیری است و باید یک کمیته حقیقت‌یاب تشکیل شود تا عاملان این انفجارها مشخص شوند."

از دیدگاه طراحان این سناریو، ادعا سازی هایی در این سطح می تواند به منزله یک شوک بزرگ  برایران در مدار "ایران هراسی" باشد.

اهمیت این موضوع درشرایطی است که عربستان میلیاردها دلار برای شعله‌ور کردن جنگ و درگیری در منطقه هزینه کرده‌ اما شکست سنگینی را متحمل شده است.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا هم سعی دارد با فشار حداکثری برای بازکردن باب مذاکره از نوع آمریکایی، ایران را در مقابل عمل انجام شده قرار دهد. این سناریو در واقع حرکتی برای گمراه کردن افکار عمومی و وارونه سازی واقعیت ها و دادن آدرس غلط در شناساندن عاملان اصلی ناامنی واقدامات تروریستی در منطقه است.

چنانکه در بیانیه نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل نیز تصریح شده است: "جمهوری اسلامی ایران ضمن هشدار مجدد نسبت به زورگویی، ارعاب و تهدید و رفتارهای شریرانه آمریکا، نگرانی خود را در مورد حوادث مشکوک روز گذشته تانکرهای نفتی ابراز می‌دارد."

نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل خاطرنشان می سازد: "جمهوری اسلامی ایران آماده است تا نقش فعال و سازنده‌ای را در تأمین امنیت گذرگاه‌های راهبردی دریایی و تقویت صلح، ثبات و امنیت منطقه ایفا نماید."

نویسنده: جمشید امین زاده

133/116

بیشتر بخوانید:

ایران ادعای آمریکا درباره حادثه نفتکش ها را رد کرد

جوسازی جدید پمپئو؛ ایران مسئول حمله به دو نفتکش در دریای عمان است