تحلیل؛

ایران پرس: در حالی که جنبش حماس اعلام کرد با طرح آتش بس مصر و قطر موافق است، رژیم صهیونیستی حمله به رفح را در دستور کار قرار داده است.

بیش از ۷ ماه از جنگ غزه و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در این باریکه می گذرد. اکنون شاهد دوگانه آتش بس یا حمله رژیم صهیونیستی به رفح هستیم. جنبش حماس حسن نیت خود را برای رسیدن به توافقی برای پایان جنگ نشان داد، اما برآوردها حاکی از این است که رژیم صهیونیستی درصدد حمله گسترده به رفح است.

دفتر نخست وزیری اسرائیل اعلام کرد کابینه جنگ به اتفاق آرا تصمیم گرفت که اسرائیل به عملیات خود در رفح ادامه دهد تا با اعمال فشار نظامی بر حماس، آزادی اسرای ما و سایر اهداف جنگ را ترویج کند. سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی امروز سه شنبه اعلام کرد که بخش فلسطینی گذرگاه رفح به اشغال ارتش این رژیم قرار گرفته است.

سخنگوی هیئت گذرگاه‌های نوار غزه نیز اعلام کرد: رژیم اشغالگر صهیونیستی پس از بستن گذرگاه رفح ساکنان نوار غزه را به مرگ محکوم کرده است. به نظر می‌رسد پافشاری رژیم صهیونیستی برای حمله گسترده علیه رفح ناشی از سه عامل است.

نخستین عامل این است که کابینه نتانیاهو و کابینه جنگی را افرادی تشکیل می‌دهند که اختلافهای فکری، رفتاری و حرفه ای زیادی میان آنها وجود دارد. لذا در حالی که برخی اعضای کابینه بر لزوم آتش بس تاکید دارند افرادی نظیر ایتمار بن گویر، وزیر امنیت داخلی تهدید می کنند در صورت حمله نکردن به رفح از کابینه خارج خواهند شد.

دومین عامل این است که نتانیاهو بقای در قدرت را منوط به تداوم جنگ می بیند. أیمن الصفدی وزیر خارجه اردن بامداد سه‌شنبه با انتقاد از تصمیم رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح، گفت که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دنبال گسترش جنگ برای حفظ آینده سیاسی خود است.

سومین عامل نیز این است که رژیم صهیونیستی توقف جنگ بدون دستیابی به اهداف نظامی خود از جمله از بین بردن حماس را شکست خود در این جنگ و از بین رفتن ادعاهای نظامی و اطلاعاتی خود می بیند. لذا با پافشاری بر حمله گسترده علیه رفح، سعی دارد امتیاز بیشتری از حماس در مذاکرات بگیرد.

در اطلاعیه دفتر نخست وزیر اسرائیل نیز ضمن اعلام حمله علیه رفح، آمده است اسرائیل هیأتی از میانجی ها را اعزام خواهد کرد تا امکان دستیابی به توافق تحت شرایط قابل قبول اسرائیل را از بین نبرد.

نکته حائز اهمیت این است که حمله گسترده علیه رفح، سبب وخامت هر چه بیشتر اوضاع انسانی در غزه و رفح خواهد شد زیرا رفح اکنون تنها جایی است که صدها هزار نفر در آن پناه گرفته اند.

حضور نیروهای اسرائیلی در گذرگاه رفح منجر به تعطیلی آن و ممانعت از تردد و سفر فلسطینیان از طریق آن شده است. تعطیلی گذرگاه رفح در سایه فروپاشی سیستم بهداشتی بیماران را نیز به کام مرگ خواهد فرستاد. لذا حمله به رفح شکستی دیگر برای جامعه جهانی در متوقف کردن نسل‌کشی علیه غزه محسوب می‌شود و بر بی اعتباری جامعه جهانی و به خصوص سازمان ملل متحد می افزاید.

نویسنده: سید رضی عمادی

بیشتر بخوانید:

کنعانی: حمله به رفح بیانگر درنده‌خویی رژیم یاغی است

حملات شدید ارتش رژیم صهیونیستی به رفح

دفتر اطلاع‌رسانی فلسطین: دشمن قصد حمله به رفح دارد

آغاز روند کوچاندن ساکنان منطقه شرقی شهر رفح توسط ارتش اسرائیل