ایران پرس - کنگره عمومی احزاب عربی اعلام کرد، محاکمه‌های سیاسی و صوری «شیخ علی سلمان»، دبیرکل جمعیت الوفاق بحرین فقط درچارچوب سرکوبگری های رژیم آل خلیفه است.

رژیم آل خلیفه ژوئن 2015 شیخ علی سلمان، را به‌ اتهام آنچه اهانت به وزارت کشور بحرین و تحریک مردم برای قانون‌شکنی عنوان شد، به چهار سال زندان محکوم کرد.

دبیرخانه کنگره احزاب عربی تاکید کرد که این محاکمه های سیاسی صوری است و تلاش جدیدی برای باقی ماندن شیخ علی سلمان در زندان یا فضا سازی برای صدور حکم ظالمانه تر در حق وی است.

واکنش دبیرخانه کنگره احزاب عربی درحالی است مقام‌های قضایی بحرین روز یکشنبه «علی نعیم مرهون» کودک ۱۰ ساله بحرینی و چند کودک دیگر را به اتهامات ساختگی دادگاهی و محاکمه کردند. 

پیش از این، مرکز حقوق بشر بحرین در نامه‌ای به سازمان ملل از وجود حدود 237 کودک در زندان‌های این کشور خبر داد و اعلام کرد این کودکان به طور غیرقانونی به زندان افتاده‌اند و هدف انواع شکنجه و بدرفتاری قرار می‌ گیرند. 

بحرین با توجه به جمعیتش، در صدر کشورهای عربی از نظر تعداد زندانیان سیاسی قرار دارد. 

به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، تحقیقات مؤسسه دموکراسی و حقوق بشر السلام نشان می دهد بحرین در صدر کشورهای عربی از نظر تعداد زندانیان سیاسی قرار دارد.

بر اساس این تحقیقات، بیش از چهار هزار بحرینی از جمله صدها کودک و نوجوان در این کشور به جرم سیاسی در زندان بسر می برند.  

نکته قابل تامل در رفتار های رژیم ال خلیفه، بلاتکلیفی حاکم بر رفتارهای این رژیم است که بدون هیچ دلیل و مدرکی و با زدن اتهامات واهی به بازداشت و محاکمه آحاد ملت بحرین مبادرت کرده است.

چنین عملکردهایی عملا" این موضوع را که رژیم متوهم آل خلیفه دچار جنون سرکوب و محاکمه شهروندانش است نمایان کرده است و نشان می دهد که این رژیم در مسیر سرکوب و رعب و وحشت هیچ حد و مرزی را قائل نیست.

نکته قابل تامل در این مسیر برپایی دادگاه هایی صوری از جانب آل خلیفه است تا اینطور القا کند که این رژیم تمام اقداماتش علیه مخالفان بر مبنای حقوقی است تا این موضوع پوششی برای سرکوبگری های بیشتر باشد.

این درحالی است که دادگاههای صوری به موجب تعاریف حقوقی کانون نقض حقوق انسانی و مظهر بی عدالتی ها است.

دادگاه یا محکمهٔ های نمایشی در رژیم های دیکتاتوری برای توجیه اقدامات دولت در  تنبیه مخالفان  به کار گرفته می‌شوند.

این محکمه‌ها فاقد هنجارهای یک دادگاه منصفانه و عادلانه هستند و کارکرد آن‌ها تحقیر متهمان، خرد کردن شخصیت آنان و نهایتاً نابودی فیزیکی آنان است.

محکمه نمایشی، از لحاظ تاریخی برگرفته از دادگاههای تفتیش عقاید کلیسا در دوران قرون وسطی است.

ویژگی و اهداف دادگاه های صوری بحرین

ویژگی‌های این محکمه‌ها آن است که جنبهٔ علنی و جنجالی دارند و حکم آن‌ها از پیش تعیین شده است.

هدف اصلی آن‌ها نیز صدور احکامی است تا مایهٔ ارعاب  دیگر مخالفان را فراهم کند.

مردم بحرین تحت حاکمیت آل خلیفه از هیچ حقوقی برخوردار نیستند واین رژیم به انحاء مختلف در مسیر محروم نگاهداشتن مردم این کشور از بدیهی ترین حقوق اساسی خود ازجمله  برخورداری از نظام قضایی عادلانه و مستقل گام برداشته است.

در چنین فضایی رژیم آل خلیفه با محاکمه رهبران قیام مردم بحرین در دادگاههای صوری درصدد طولانی کردن روند محاکمه آنان است تا زمینه در حبس نگاه داشتن بیشتر رهبران قیام مردم بحرین را فراهم کند.

اما نکته قابل تامل در تحولات بحرین تشدید اعتراضات مردم بحرین در پی بازداشتهای رهبران قیام این کشور از جمله شیخ علی سلمان بوده است.

این موضوع بیش از پیش از ناکامی سیاستهای آل خلیفه را نشان می دهد که درصدد بوده است که با ترفندهای مختلف و تشدید اقدامات سرکوبگرانه قیام مردم این کشور را متوقف سازد. 

نویسنده: بیژن نجفی

116/111

بیشتر بخوانید:

شیخ علی سلمان: حکم دادگاه فرمایشی بحرین ضد شیخ «عیسی قاسم»، مایه ننگ است

دقاق: حکم دادگاه بحرین ضد شیخ عیسی قاسم کینه‌توزانه است

با امضای پادشاه بحرین، معترضان در دادگاه نظامی محاکمه می شوند