تحلیل:

ایران پرس: «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا از «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی خواسته است که به منظور حل موضوع اسرا، درگیری ها به مدت سه روز متوقف شود.

رئیس جمهورآمریکا در این ارتباط گفته است: "دیروز طی تماس تلفنی از بنیامین نتانیاهو برای توقف درگیری ها درخواست کرده است." جو بایدن اظهار داشته: "توقف سه روزه می تواند به آزادی برخی از گروگان ها در غزه کمک کند."

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی درخواست بایدن برای توقف سه روزه جنگ را رد کرد. نتانیاهو در واکنش به مخالفت آمریکا با اشغال دوباره غزه تهدید کرد: "من نمی‌دانم پس از حذف حماس چه اتفاقی خواهد افتاد، اما [جنگ] با چیزی کمتر از حذف آنها پایان نمی‌یابد."

نتانیاهو همچنین با تاکید بر ادامه جنگ تاکید کرد: "تا پایان مأموریت نابودی حماس به صبر نیاز داریم و پیروزی را نیمه تمام نمی‌خواهیم."

مخالفت آشکار نتانیاهو با درخواست بایدن برای آتش بس سه روزه نشان می دهد که رژیم صهیونیستی حتی برای نزدیک ترین متحد خود یعنی آمریکا نیز کوچک ترین ارزشی قائل نبوده و صرفا در راستای اهداف مد نظر خود از آمریکایی ها استفاده می کند.

در حالی که جو بایدن در اوایل جنگ غزه و زیر راکت باران تل آویو توسط حماس به فلسطین اشغالی برای دیدار و اعلام حمایت از نتانیاهو و اعلام تعهد واشنگتن برای صیانت از اسرائیل سفر کرد، اما نخست وزیر رژیم صهیونیستی حتی حاضر به قبول یک خواسته نه چندان اساسی رئیس جمهور آمریکا یعنی آتش بس سه روزه با هدف آزادی اسرا نشده است.

به نظر می رسد، این مساله می تواند به نقطه آغازی برای اختلاف جدیدی بین بایدن و نتانیاهو تبدیل شود. روابط این دو از زمان ورود بایدن به کاخ سفید روابطی سرد بوده و رئیس جمهور آمریکا عملا از دعوت از نتانیاهو برای دیدار دو جانبه خود داری کرده بود. در نهایت نیز این دو در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در 20 سپتامبر با یکدیگر ملاقات کردند.

این دو سیاستمدار با اینکه از مدتها پیش آشنایی دیرینه‌ای دارند، اما مناسبات دشواری را با ورود بایدن به کاخ سفید تجربه کرده‌اند. بایدن بارها از دولت راست‌گرای نتانیاهو انتقاد کرده است.عدم دعوت رسمی نتانیاهو به کاخ سفید از جانب جو بایدن نشانگر نارضایتی دولت آمریکا از سیاست‌های کابینه نتانیاهو از جمله «تغییرات قضائی» بود.

ضمن اینکه دولت بایدن پیش از این از گسترش شهرک سازی ها در اراضی اشغالی 1967 توسط رژیم صهیونیستی انتقاد کرده اما در عمل هیچ اقدام و یا فشاری بر تل آویو برای توقف این روند وارد نکرده است.

البته این امر را باید به خاطر داشت که روابط آمریکا و اسرائیل روابطی استراتژیک بوده و واشنگتن همواره در قامت حامی بی قید و شرط رژیم صهیونیستی ظاهر شده است. کما اینکه از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی و حملات متعاقب آن به نوار غزه از جانب اسرائیل که موجب شهید شدن بیش از ده هزار و زخمی شدن بیش از 24 هزار نفر  از مردم غزه شده، دولت بایدن با برقراری پل هوایی اقدام به ارسال مقادیر زیادی از مهمات هدایت شونده برای بمباران غزه نموده است.

اکنون واشنگتن در اقدامی جدید قصد دارد، بمب‌های نقطه‌زن به ارزش 320 میلیون دلار به اسرائیل ارسال کند. این اقدام با هدف کشتار هرچه بیشتر و حملات بسیار دقیق علیه اهداف مختلف در نوار غزه توسط نیروی هوایی رژیم صهیونیستی صورت می گیرد.

مساله دیگری که در این زمینه باید به آن اشاره شود این است که این احتمال وجود دارد که شاید برای نخستین بار ارائه کمک به رژیم صهیونیستی در کنگره آمریکا و کاخ سفید با مانع جدی مواجه شود.

با توجه به موضع جمهوری خواهان به ویژه در مجلس نمایندگان آمریکا و تفکیک قائل شدن در کمک به اسرائیل و اوکراین و تصویب طرح کمک 14.3 میلیارد دلاری به اسرائیل به رغم تهدید بایدن به وتوی آن، بدون تصویب بسته کمک مالی 106 میلیارد دلاری که از جمله شامل کمک 61.7 میلیارد دلاری به اوکراین می شود می توان پیش بینی کرد که در وهله اول تصویب این طرح در سنا که دموکراتها در آن اکثریت دارند با مانع مواجه شود. حتی اگر این طرح در سنا نیز تصویب شود کاخ سفید آن را وتو خواهد کرد.

چنین اقدامی به مثابه ضربه ای سخت برای روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی خواهد بود.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117

بیشتر بخوانید:

 انتقاد مقامات آمریکایی از حمایت این کشور از رژیم صهیونیستی

اقدامات جدید آمریکا در راستای حمایت از رژیم صهیونیستی