نخست وزیر بنگلادش گفت، جامعه جهانی باید برای پایان دادن به بحران آوارگان مسلمان روهینگیا به دولت میانمار فشار بیشتری وارد کند.

به گزارش ایران پرس، «شیخ حَسینه واجد» روز دوشنبه در جریان سخنرانی خود در شصت و سومین نشست پارلمانی کشورهای مستقل مشترک‌المنافع (همسود) CIS در داکا پایتخت بنگلادش، بار دیگر با ابراز نگرانی از خشونت ها علیه مسلمانان روهینگیایی در میانمار و اخراج اجباری آنها از سوی دولت این کشور، توجه بیشتر کشورهای جهان را به این موضوع خواستار شد.

نخست وزیر بنگلادش در این نشست همچنین از نمایندگان پارلمان های کشورهای همسود خواست تا با جدیت بیشتر بحران آوارگان مسلمان روهینگیا را درمیانمار پیگیری کنند.

پیش از این نیز، شیخ حسینه واجد ایجاد منطقه امن تحت حفاظت سازمان ملل در میانمار را برای تامین امنیت مسلمانان روهینگیا خواستار شده بود و از مقامات سازمان ملل خواست، تا تدابیری فوری برای پایان دادن به بحران آوارگان روهینگیا در میانمار اتخاذ کنند.

از 25 اوت تاکنون در موج جدید حملات سرکوبگرانه و تجاوزکارانه ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در استان راخین، غرب این کشور، بیش از شش هزار نفر کشته و هشت هزار نفر دیگر زخمی شده اند. صد ها هزار نفر از مسلمانان روهینگیا نیز مجبور به فرار به بنگلادش شده اند.

استان راخین از سال 2012 صحنه حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی علیه مسلمانان روهینگیا است. یک میلیون مسلمان روهینگیا از حقوق شهروندی در میانمار محروم هستند.

برخی سازمان های بین المللی و کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران تنها توانسته اند برای آوارگان روهینگیایی در بنگلادش کمک های بشردوستانه ارسال کنند.

116/110

بیشتر بخوانید:

وجود بیش از 40 هزار کودک بی سرپرست روهینگیایی در بنگلادش

توافق میانمار و بنگلادش برای رسیدگی به وضعیت مسلمانان روهینگیایی

فرحان حق: شمار آوارگان روهینگیایی در بنگلادش به 590 هزار نفر رسیده است