در این نشست 110 نماینده مجلس ملی گرجستان به هیات دولت جدید رای مثبت داده اند. بر اساس این گزارش، نمایندگان وابسته به گروه های مخالف دولت تفلیس، از حضور در این نشست خودداری کردند.
مجلس ملی گرجستان 150 کرسی دارد که اکثریت این کرسی ها در انحصار حزب حاکم این کشور است.
کویریکاشویلی روز 22 نوامبر فهرست وزیران کابینه خود را معرفی کرد که بیشتر آنان از جمله وزیران امور خارجه، کشور و دفاع از وزیران کابینه پیشین گرجستان هستند.
در حقیقت، نخست وزیر جدید و اعضای کابینه جدید گرجستان طی چهار روز از مجلس ملی این کشور رای اعتماد گرفته اند.
کابینه گرجستان از سال 2011 میلادی به این سو، سیاستمداران مختلفی را به خود دیده است.
طی چند سال گذشته، دولت های متعددی در گرجستان روی کار آمده اند، اما تمامی این دولت ها در زمان کمی پس از گرفتن رای اعتماد ازمجلس ملی، عرصه را برای ادامه فعالیت های خود تنگ دیده و میدان را برای سیاستمداران جدید خالی کرده اند.
کابینه جدید گرجستان در شرایطی از مجلس ملی این کشور رای اعتماد گرفته است که، حزب حاکم " رویای گرجستان " اکثریت کرسی های مجلس ملی را در اختیار دارد.
در واقع، دولت جدید گرجستان از مجلسی رای اعتماد گرفته است که، نمایندگان مخالف در اقلیت قرار داشته و امکان مقابله با اکثریت را از دست داده اند.
حزب حاکم "رویای گرجستان" به رهبری "گئورگی کویریکاشویلی" نخست وزیر فعلی این کشور در انتخابات پارلمانی 8 اکتبر سال جاری میلادی پیروز شد و اجازه تشکیل دولت جدید را به دست آورد.
گئورگی کویریکاشویلی در نشست رای گیری پارلمان طی سخنانی، تاکید کرد : شهروندان گرجی باید مطمئن باشند که هرگونه تصمیم دولت با در نظر گرفتن منافع مردم و دولت و برای توسعه کشور اتخاذ خواهد شد.
به نظر می رسد که، نخست وزیر جدید گرجستان با این اظهارات قصد دارد مخالفان خود را نیز جلب کند.
با این حال باید عملکرد دولت حاکم بر گرجستان را طی یکسال آتی دید.
در حقیقت، عملکرد دولت جدید گرجستان در داخل برای مردم این کشور حائز اهمیت زیادی است. جدا از این، باید گفت؛ سیاست خارجی دولت های حاکم بر تفلیس دارای چند ویژگی عمده است.
این ویژگی های کلی بر همکاری با روسیه، دولت های غربی و سازمان نظامی پیمان آتلانتیک شمالی - ناتو- متمرکز است.
به عبارت دقیق تر، همکاری دولت جدید گرجستان با روسیه و غرب و سازمان نظامی ناتو، می تواند در مدت زمان عمر کابینه جدید گرجستان تاثیرگذار باشد.
یک واقعیت دیگر در تفاوت دولت های حاکم بر تفلیس در دو دوه مختلف است.
اگر روی کار آمدن دولت میخائیل ساآکاشویلی رئیس جمهوری اسبق گرجستان در سال 2003 میلادی، یک نقطه عطف در نظر گرفته شود، می توان به تفاوت دولت های حاکم بر تفلیس پی برد.
تفاوت عمده دولت ساآکاشویلی و دولت های بعدی گرجستان دراین بوده است که، در دولت ساآکاشویلی گرایش به سمت غرب و پیوستن به سازمان نظامی ناتو بدون توجه به مواضع روسیه مورد توجه قرار داشت. اما در دولت های بعدی، حساسیت های روسیه مدنظر سیاست مداران حاکم بر گرجستان قرار گرفته است.
در حقیقت، دولت های بعد از ساآکاشویلی تلاش نکرده اند مقام های مسکو را از سیاست های تفلیس برنجانند. اما شکی نیست که، روسیه به هر گونه تحرکی در قبال همکاری با سازمان نظامی ناتو حساس است و هر گونه همکاری گرجستان با این سازمان نظامی، می تواند با واکنش های مسکو مواجه شود.
در یک جمعبندی کلی از رای اعتماد مجلس ملی گرجستان به کابینه جدید این کشور می توان گفت: دولت جدید گرجستان با جهت گیری سیاست های داخلی و خارجی می تواند مدت زمان عمر خود را مشخص کند.
در عین حال، بدون شک، دریافت کمک های بلاعوض خارجی و دریافت وام های متعدد از محافل مالی بین المللی و کشورهای منطقه و جهان در این زمینه تاثیرگذار خواهند بود.