ایران پرس- امریکا و کره جنوبی رزمایش مشترک سالانه خود را آغاز کردند.

در این رزمایش یک ماهه نزدیک به 24 هزار نظامی آمریکایی و سیصد هزار نیروی نظامی از کره جنوبی حضور دارند.

رزمایش امریکا و کره جنوبی

 

این رزمایش هوایی، زمینی و دریایی ابتدا قرار بود  در فوریه 2018  در کره جنوبی برگزار شود اما به دلیل برگزاری بازی های المپیک زمستانی 2018 «پیونگ چانگ» Pyeongchang  یک ماه به تعویق افتاد.

رزمایش مشترک آمریکا و کره جنوبی در حالی آغازشده که کمتر از یک ماه دیگر قرار است سران دو کره در دیداری که در یک دهه گذشته بی سابقه بوده با یکدیگر گفت وگو کنند.

کره شمالی که تاکنون این رزمایش ها را تمرینی برای تجاوز به این کشور از سوی آمریکا و کره جنوبی تلقی می کرد، در حال حاضر در این باره سکوت اختیار کرده است.

با توجه به واکنش های قبلی کره شمالی به اقدامات تحریک آمیز در شبه جزیره کره از جمله برگزاری رزمایش های مشترک با کره جنوبی، به طور معمول پیش بینی می شود که پیونگ یانگ به رزمایش جدید سئول و واشنگتن هم واکنش منفی نشان دهد و آنرا تهدیدی برای خود تلقی کند.

البته سخنان «چونگ ایو-یونگ» Chung Eui-yong رئیس اداره امنیت ملی کره جنوبی که ماه گذشته درراس هیاتی به پیونگ یانگ سفر کرده بود،این امکان را مطرح کرده که کره شمالی ممکن است در قبال این رزمایش سیاست ترکیبی اتخاذ کند.  

به گفته این مقام کره جنوبی،«کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی گفته است که وضعیت مرتبط با این رزمایش را درک می کند.

«کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی

 

بنا به اظهارات رئیس اداره امنیت ملی کره جنوبی، ظاهرا یکی از اهداف و محورهای دیدار مهم هیات سئول با رهبر کره شمالی،طرح مباحثی از جمله توافقات و همکاری های نظامی با آمریکا به خصوص رزمایش های سالانه باشد که از نگاه سئول این مسئله باید در چارچوبی خارج از تفاهم دو کره برای مذاکرات صلح نگریسته بشود و اثر تهدیدی برای داوم و کیفیت مذاکرات آنان نداشته باشد.

در چنین شرایطی،پیش بینی می شود کره شمالی به طور احتمالی سیاستی ترکیبی اتخاد خواهد کرد که در آن ضمن حفظ اصل واکنش به تحولات در شبه جزیره کره و نشان دادن حساسیت های خود،اما با ادبیاتی نرم با رزمایش سالیانه برخورد خواهد کرد.

"اسماعیل بشری" پژوهشگر خلع سلاح و کارشناس مسائل شبه جزیره کره معتقد است،پیش از این معمولا وقتی آمریکا و کره جنوبی رزمایش انجام می دادند کره شمالی چند آزمایش موشکی به عنوان اعتراض انجام می داد، دررزمایش مشترک جدید کره جنوبی و آمریکا هنوز مشخص نیست آیا کره شمالی ساکت می ماند یا دوباره به اقدام متقابل روی می آورد. 

چنانچه چنین سیاستی درچارچوب توافق دو کره برای جدا کردن همکاری های سئول و واشنگتن از جمله رزمایش های مشترک با روند مذاکرات بین کره جنوبی و کره شمالی، در دستور کار رهبر این کشور قرار گرفته باشد، نباید انتظار اعتراض هایی با مدل های قبلی پیونگ یانگ داشت.

اگر چه برخی منابع یکی از دلایل تاخیر در برگزاری رزمایش کره جنوبی و آمریکا را علاوه بر بازی های المپیک زمستانی، مذاکرات دو کره اعلام کردند اما به نظر می رسد که تاخیر در زمان برگزاری رزمایش ارتباطی به این گفتگوها ندارد، زیرا گفتگوها در چارچوب یک روند تعریف می شود که این روند در زمان رزمایش یک ماهه سئول و واشنگتن هم تداوم خواهد یافت.

البته با توجه به وجود برخی ملاحظات هیجانی در سیاست خارجی کره شمالی، باید این مسئه مورد توجه مقامات کره جنوبی باشد که تکراراقدمات مشترک با آمریکا که تاکنون پیونگ یانگ آنرا تحریک آمیز خوانده با احتیاط و در نظرگرفتن جوانب مختلف در دستور کار قراربگیرد که به روند گفتگوها آسیب نزند. 113/110

نویسنده: محمد رضا عسگری

بیشتر بخوانید:

 ناوهای جنگی روسیه وارد کره جنوبی شدند/ توافق کره جنوبی و چین برای همکاری ضد کره شمالی

آمادگی کره جنوبی برای مقابله با کره شمالی/ واکنش چین و ترکیه به افزایش تنش ها در شبه جزیره کره

آغاز رزمایش بزرگ آمریکا و کره‌جنوبی در سایه اعتراض شدید پیونگ‌یانگ / کابوس جنگ هسته ای کره شمالی و آمریکا

رزمایش امریکا و کره جنوبی
«کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی