ایران پرس- عربستان و امارات رزمایش مشترک هوایی با عنوان «مرکز جنگ هوایی- موشکی 2017» را از شامگاه یکشنبه در پایگاه هوایی الظفره امارات آغاز کردند.

سرلشکر «عبدالعزیز بن عبدالله الهزاع»، فرمانده گروه نیروی هوایی عربستان در این رزمایش بدون اشاره به مدت زمان برگزاری، گفت: این رزمایش مشترک با هدف بالا بردن سطح آمادگی نیروهای هوایی دو کشور انجام می شود.

عربستان سعودی به همراه دو متحد خود در شورای همکاری خلیج فارس یعنی امارات و بحرین مثلث آشوب سازی در منطقه را تشکیل می دهند.

بی ثبات سازی و شدت گرفتن هرج و مرج در خاورمیانه   

این کشورها ضمن اینکه در بی ثبات سازی و شدت گرفتن هرج و مرج در محیط منطقه ای خاورمیانه نقش اصلی را ایفا می کنند، در تقویت نظامی گری در این منطقه نیز عامل اصلی محسوب می شوند. مشارکت در جنگ علیه یمن، حمایت از تروریست ها در سوریه و همچنین تنش با قطر تنها بخش هایی از اقدامات بی ثبات ساز و هرج و مرج ساز مثلث ریاض- ابوظبی- منامه محسوب می شود که البته پیامدهای منفی این اقدام ها نیز بر کسی پوشیده نیست.

علاوه بر این، این مثلث بی ثبات ساز با افزایش نظامی گری نیز منطقه خاورمیانه را به سمت مسابقه تسلیحاتی سوق می دهد. عربستان پس از آمریکا و چین، سومین بودجه نظامی دنیا را دارد و بزرگترین وارد کننده سلاح در جهان نیز است؛ به نحوی که بین سال های 2008 تا 2015 به ارزش 93.5 میلیارد دلار سلاح وارد کرده است.

در همین راستا، این کشور در می 2017 نیز قرارداد نظامی 110 میلیارد دلاری را با آمریکا امضا کرده است. امارات پس از عربستان سعودی بیشترین واردات سلاح در خاورمیانه را دارد. بحرین نیز با وجود اینکه با اعتراض های مردمی و مشکلات اقتصادی مواجه است، اما واردات سلاح را کنار نگذاشته است. بیشترین سلاح هایی که عربستان، امارات و بحرین وارد می کنند، ساخت آمریکا است.

برگزاری رزمایش های مشترک با توجیه آمادگی دفاعی

بعد دیگر نظامی گری این مثلث در خاورمیانه مربوط به برگزاری رزمایش های مشترک با توجیه آمادگی دفاعی است. اگرچه برگزاری رزمایش ها چه به تنهایی و چه به صورت مشترک، یکی از راهبردهای مهم نظامی کشورهای مختلف است، اما، اغلب کشورها از برگزاری رزمایش های متعدد که هزینه زیادی را نیز بر جای می گذارد، خودداری می کنند.

این در حالی است که عربستان و دو کشور امارات و بحرین طی یک سال علاوه بر رزمایش های متعددی که به تنهایی برگزار می کنند، رزمایش های مشترک را نیز با همدیگر و یا با یک قدرت خارجی به خصوص آمریکا اجرایی می کنند. در حالی که عربستان و امارات از روز گذشته رزمایش مشترک هوایی را آغاز کردند، عربستان سعودی هفته گذشته نیز رزمایش مشترک دریایی با عنوان «پل 18» را با نیروی دریایی بحرین برگزار کرد.

نکته مهم درباره برگزاری این رزمایش ها این است که «آمادگی نظامی برای مقابله با تهدیدها» به عنوان دلیل اصلی برگزاری آن

اعلام می شود؛ در حالی که عامل اصلی تهدیدها و هرج و مرج ها در خاورمیانه، سیاست های این مثلث آشوب ساز عربی است.

علاوه بر این، این مثلث آشوب ساز خاورمیانه در حالی برگزاری رزمایش های متعدد را در دستور کار دارد که تهدید اصلی که با آن مواجه هستند، نارضایتی داخلی است. 

نویسنده: سیدرضی عمادی 

135/110

بیشتر بخوانید : 

رزمایش نظامی عربستان سعودی در خلیج فارس، تنگۀ هرمز و دریای عمان