«بویکو بوریسوف» رهبر «حزب راست میانه شهروندان برای توسعه اروپایی» بلغارستان (GREB)، روز پنجشنبه با آرای اکثریت نمایندگان پارلمان این کشور برای سومین بار در طی هشت سال گذشته، نخست وزیر بلغارستان شد.

به گزارش ایران پرس به نقل از ایرنا، دولت جدید بلغارستان از چهار معاون نخست وزیر و 18 وزیر تشکیل خواهد شد.  

«رومن رادوف» Roumen Radev رئیس جمهور بلغارستان هفته گذشته بویکو بوریسوف Boyko Borissov را مامور تشکیل دولت جدید این کشور کرده بود.

بوریسوف روز پنجشنبه در پارلمان بلغارستان پیش از رای اعتماد  نمایندگان برای تشکیل دولت جدید گفت، برای تقویت رشد اقتصادی و افزایش درآمد کشور تلاش می کند.

بوریسوف تاکید کرد، با اتخاذ سیاست و اقدام های مناسب تلاش می کند تا درآمد شهروندان بلغاری به  صورت مطلوبی افزایش یابد.

رهبر حزب راست میانه بلغارستان ،نخست وزیر شد/ تحلیل

بوریسوف پیش از رای اعتماد نمایندگان برای تشکیل دولت جدید در پارلمان بلغارستان، با اشاره به اینکه برای تقویت رشد اقتصادی و افزایش درآمد کشور تلاش خواهد کرد، گفت، با اتخاذ سیاست و اقدام های مناسب، درآمد شهروندان بلغاری به صورت مطلوبی افزایش خواهد یافت.

بوریسف که اکنون برای سومین بار مقام نخست وزیری بلغارستان را به دست آورد، از اکتبر سال 2014 در صدر دولت این کشور بوده است.

وی اواخر سال 2016 با توجه به افزایش مخالفت ها همچنین پیروزی رومن رادوف رییس جمهوری کنونی این کشور در انتخابات این کشور از سمت خود به عنوان نخست وزیر استعفا داد.

در پی استعفای وی و ناکامی احزاب این کشوردرتشکیل دولت، انتخابات زودهنگام پارلمانی در این کشور برگزارشد که براساس نتایج آن، حزب گرب به رهبری بوریسف توانست با کسب 33 درصد آرا (95 کرسی) مقام نخست را به دست آورد.

برخی ناظران پیش بینی می کردند، موضوع تشکیل دولت جدید در این کشور به دلیل اختلاف بین سران دو حزب اصلی این کشور یعنی حزب میانه گرب و حزب سوسیالیست به چالشی جدی  و بروز بن بست سیاسی در این کشور منجر شود.

اما بوریسوف قبل از تشکیل مجلس برای دادن رای اعتماد به نخست وزیر جدید، توانست با پیمان اتحاد پاتریوت که از سه حزب ملی گرا تشکیل شده است برای ائتلاف به توافق برسد.

اکنون وی در حالی قدرت را برای سومین بار در این کشور در دست می گیرد که بلغارستان با چالش های بسیاری در عرصه سیاسی و اقتصادی دست و پنجه نرم می کند.

مشکلات اقتصادی معضل بسیار جدی در فضای کنونی این کشور است.

گستردگی فساد مالی، حرکت کند در روند اصلاحات، درصد بالای بیکاری، عدم موفقیت در جذب سرمایه خارجی، سبب شده که این کشور همچنان فقیرترین کشور عضو اتحادیه اروپا محسوب شود.

اگر چه بلغارستان امیدوار بود با افزایش همکاری ها با اتحادیه اروپا بتواند از کمک های گسترده غربی ها بهره مند و وضعیت اقتصادی خود را سامان دهد اما با گذشت بیش از 10 سال از عضویت این کشور در اتحادیه اروپا، شرایط اقتصادی در این کشور سخت تر شده است.

وجود مشکلات مالی،بیکاری و تورم،فساد سبب شده تا در چند سال اخیر خیابان های صوفیه شاهد تجمعات اعتراض آمیز شهروندان این کشور باشد. در واقع برگزاری چند انتخابات پارلمانی طی چهار سال گذشته را نیز باید ناشی از نارضایتی اقشار گسترده ای از مردم این کشور از شرایط اقتصادی و اجتماعی این کشور دانست.

در عرصه سیاسی رابطه روسیه و بلغارستان از جمله معضلات بسیارمهم این کشور است.احتمال نزدیکی بیشتر این کشور به روسیه  به دلیل حضور رادوف رییس جمهوری سوسیالیست این کشور، نگرانی هم پیمانان بلغارستان در اتحادیه اروپا و ناتو را افزایش داده است، از سوی دیگر حزب (گرب) به رهبری 'بویکو بوریسف' به شدت به اروپا گرایش دارد. این حزب از تحریم اتحادیه اروپا علیه روسیه به خاطر نقش آن در بحران اوکراین حمایت کرده است.از این روی  برقراری توازن در رابطه با غرب و روسیه که منافع قابل توجهی در این منطقه دارند از جمله دشواری های پیش رو برای بوریسف خواهد بود.

وی تقویت رشد اقتصادی و افزایش درآمد کشور ،مبارزه با قاچاق به منظور تقویت اقتصادی بلغارستان و افزایش حقوق و دستمزد شاغلین را وعده داده است اما به نظر می رسد در این مسیر،راه دشواری را در پیش رو دارد.118/111

بیشتر بخوانید:

پیروزی راست گرایان در انتخابات پارلمانی بلغارستان/ تحلیل

استعفای دولت بلغارستان

استعفای نخست وزیر بلغارستان