حجم وام‌های پرداخت شده توسط «صندوق بین‌المللی پول» درحالی با 140 میلیارد دلار، رکورد زد که افزایش استقراض کشورها، نشانه‌ای از رکود شدید اقتصادی است.

همه‌گیری کووید- 19 و تحریم‌های غرب علیه روسیه، به شکل افزایش شدید نرخ‌های بهره جهانی نمود پیدا کرده و ده‌ها کشور را وادار کرده است تا از صندوق بین‌المللی پول درخواست کمک کنند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، حجم وام‌های پرداخت شده توسط صندوق بین المللی پول تا پایان ماه اوت، بالغ بر 140 میلیارد دلار در 44 برنامه مختلف بوده است.

این رقم که انتظار می‌رود در ماه‌های آینده با افزایش هزینه‌های استقراض به رشد خود ادامه دهد، در حال حاضر بالاتر از میزان اعتبار پایان سال‌های 2020 و 2021، زمانی که سطوح اعطای وام به رکوردهای سالانه رسید، است.

بنا بر پیش‌بینی کارشناسان، افزایش بیشتر نرخ بهره توسط بانک‌های مرکزی بازارهای بزرگ، هزینه‌های استقراض را در سراسر جهان افزایش دهد و این امر، خطر ایجاد یک رکود شدید را در پی خواهد داشت.

مجموع تعهدات صندوق بین‌المللی پول، از جمله وام‌های توافق شده که هنوز پرداخت نشده است، اکنون به بیش از 268 میلیارد دلار می‌رسد.

«بیکاس جوشی» رئیس بخش راهبرد، سیاست و بازنگری صندوق بین‌المللی پول با بیان اینکه این صندوق به دنبال کاهش نگرانی‌های بازار است، گفت: میزان وام‌ها متناسب با افزایش ریسک کشورهایی که برای حمایت به ما مراجعه می‌کنند، افزایش می‌یابد.

طبق قوانین صندوق بین‌المللی پول، کشورهای عضو به طور معمول می‌توانند کمکی معادل حداکثر 145 درصد از سهمیه صندوق بین‌المللی پول یا سهمیه سرمایه دریافت کنند که تقریباً متناسب با سهم هر کشور از اقتصاد جهانی است.

117