کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، نسل کشی مسلمانان میانمار را حساب شده و از پیش سازمان دهی شده توصیف کرد.

به گزارش ایران پرس، «زید رعد الحسین»، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل با تاکید بر این که حمله به مسلمانان میانمار با برنامه ریزی انجام شده است، گفت، اگر روزی اقدام به نسل کشی علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار به دادگاهی ارجاع شود، چیز عجیبی نخواهد بود.

زید رعد الحسین افزود، سازمان ملل از «آنگ سان سو چی»، وزیر امور خارجه میانمار خواسته است برای پایان دادن به اقدامات نظامی علیه مسلمانان تلاش بیشتری به خرج دهد.

کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل، پیشتر نیز عملیات ارتش میانمار را در ایالت راخین این کشور، پاک سازی قومی خوانده بود.

دولت میانمار، مسلمانان روهینگیا را به عنوان یکی از قومیت ها و قبیله‌های خود به رسمیت نمی شناسد و آنها را فاقد صلاحیت لازم برای حقوق شهروندی می داند.

از 25 اوت تاکنون در موج جدید حملات سرکوبگرانه ارتش میانمارعلیه مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین، بیش از شش هزار نفر کشته، هشت هزار نفر زخمی و  بیش ازهشتصد هزار نفر دیگر نیز مجبور به فرار به بنگلادش شده اند.

وضعیت غیرانسانی مسلمانان روهینگیا 

مسلمانان روهینگیا عمدتا در شمال ایالت راخین میانمار متمرکز هستند.

مقامات میانمار، روهینگیایی ها را اتباع این کشور نمی دانند و این موضوع سبب شده تا از سال 2012 تاکنون این اقلیت شاهد اعمال بدترین سیاست های تبعیض نژادی، کشتار، تجاوز و رانده شدن از خانه های خود را شاهد باشند.

تاکنون آنگ سان سوچی و مسئولان ارتش میانمار از افزودن نام اقلیت روهینگیایی به ۱۳۵ گروه نژادی این کشور خودداری کرده اند و می گویند مسلمانان روهینگیا به صورت غیرقانونی از بنگلادش به روهینگیا مهاجرت کرده اند.

سازمان ملل نیز روهینگیایی ها را یکی از بزرگترین اقلیت هایی توصیف کرده که در معرض ظلم و ستم کم سابقه ای هستند.

این سیاست ها که هر از گاه توسط ارتش این کشور و گروههای عمدتا بودایی افراطی شدت می گیرد، روهینگیایی ها را با خشنونت های وحشتناک بسیار زیادی مواجه ساخته است.

در دور جدید این خشونت ها که از شهریور سال جاری آغاز شده است، تاکنون حدود یک هزار نفر از این مسلمانان که بسیار فقیر نیز هستند، کشته و بیش از 620 هزار نفراز آنها از این کشور به سوی بنگلادش رانده شده اند.

با توجه به آمار آوارگانی که پیشتر در بنگلادش حضورداشتند بیش از 800 هزار روهینگیایی در بنگلادش و اردوگاههای آوارگان در شرایط بسیار نامساعد انسانی و بهداشتی حضور دارند.

116/110

بیشتر بخوانید:

پاپ با آوارگان روهینگیایی دیدار می کند

توافق میانمار و بنگلادش درباره بازگشت پناهجویان روهینگیا به میانمار/تحلیل

اسکان آوارگان روهینگیایی پس از بازگشت به میانمار در اردوگاه‌های موقت

گزارش: رازهای میانمار