سخنگوی دولت گفت، پایش مخاطرات زیست محیطی، مرزهای کشور، تغییرات کاربری و معادن و اکتشافات معدنی از جمله کاربردها و ماموریت‌ های ماهواره ایرانی خیام است.

ماهواره ایرانی خیام در یک همکاری مشترک با روسیه، سه‌ شنبه هشتم اوت از ایستگاه فضایی بایکونور قزاقستان توسط ماهواره‌ بر سایوز به فضا پرتاب شد و در مدار زمین قرار گرفت.

علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت روز سه‌ شنبه در پاسخ به سوال خبرگزاری ایران پرس مبنی بر ادعای یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا که گفته ماهواره ایرانی خیام دارای قابلیت‌ های جاسوسی است، افزود، از کاربردهای اساسی ماهواره خیام، بررسی داده‌ ها و مسائل علمی جهت بهره برداری شرکت های دانش بنیان است.

علی بهادری جهرمی پیش از این هم درباره تولید سه نسخه دیگر از ماهواره خیام گفت: دولت ایران مصمم است عقب ماندگی در این حوزه جبران شود.

ایران در چهار دهه گذشته گام های پیوسته و رو به پیشرفتی را در زمینه دستیابی به فن آوری فضایی برداشته است.

هر چند دشمنان با انواع تحریم ها سعی کرده اند مانع از پیشرفت های اقتصادی و علمی از جمله در صنعت فضایی ایران شوند اما با وجود تمام محدودیت‌ها و فشارها، جمهوری اسلامی ایران به انواع فناوری های فضایی و مرتبط با فضا دست یافته است که باید آن را موفقیتی بزرگ برای ایران اسلامی دانست.

115