عربستان سعودی برای سومین بار طی یک ماه اخیر، برگزاری رزمایش نظامی با یک کشور عربی را آغاز کرده است.

عربستان سعودی برای سومین بار طی یک ماه اخیر، برگزاری رزمایش نظامی با یک کشور عربی را آغاز کرده است.

نیروهای ویژه اردنی امروز 15 آوریل 2017 برای شروع مرحله پنجم از تمرینات مشترک خود با نیروهای عربستانی موسوم به «عبدالله 5» وارد فرودگاه پایگاه دریایی «ملک عبدالعزیز» عربستان شدند.

هدف اصلی این رزمایش که به مدت سه هفته در سواحل عربستان سعودی برگزار می شود افزایش همکاری های نظامی مشترک و تبادل تجربیات و تمرین نظامی عنوان شده است. این رزمایش به این دلیل «عبدالله 5 » نامگذاری شده است که از زمان پادشاهی ملک عبدالله در سال 2012 آغاز شد و برای پنجمین سال متوالی نیز برگزار می شود.

 

نکته حایز اهمیت این است که رزمایش دریایی مشترک عربستان سعودی با اردن سومین رزمایش ریاض در یک ماه اخیر است.

عربستان سعودی به همراه 5 کشور دیگر عضو شورای همکاری خلیج فارس در مارس 2017 رزمایش نیروهای مشترک زمینی موسوم به «عزم عقاب‌های 2017» را برگزار کردند که تا روز نهم آوریل نیز ادامه داشته است. عربستان سعودی رزمایش هوایی سپر آبی 1 را نیز با نیروهای سودانی از روز یکم آوریل در شهر مروی در شمال سودان آغاز کرد که تا 12 آوریل نیز ادامه داشته است.

اکنون عربستان سعودی رزمایش دریایی مشترک با اردن را تنها سه روز پس از پایان رزمایش هوایی مشترک با سودان موسوم به «سپر آبی 1» و تنها شش روز پس از برگزاری رزمایش نیروهای مشترک زمینی با دیگر اعضای شورای همکاری خلیج فارس برگزار می کند.

درباره رزمایش های عربستان سعودی با کشورهای عربی ذکر چند نکته حایز اهمیت است. نکته نخست این است که عربستان سعودی عمدتا رزمایش های نظامی را با کشورهایی برگزار می کند که در ائتلاف علیه یمن مشارکت دارند.

بحرین، کویت، سودان و اردن چهار کشوری هستند که عربستان سعودی طی شش ماه اخیر با این کشورها رزمایش دریایی برگزار کرده است و هر چهار کشور نیز در ائتلاف سعودی علیه یمن حضور دارند.

 

نکته دیگر این است که عربستان سعودی طی یک سال اخیر بیش از همه به برگزاری رزمایش های دریایی روی آورده است. علت نیز این است که آل سعود با جنگ علیه یمن به نوعی از میزان توانمندی نیروهای هوایی و زمینی خود آگاه است.

عربستان سعودی در اکتبر 2016 یک مانور دریایی در آب های خلیج فارس و تنگه هرمز انجام داده است. عربستان سعودی در اکتبر 2016 رزمایش مشترک دریایی نیز با بحرین برگزار کرد. عربستان سعودی در دسامبر 2016 نیز رزمایش دریایی فلک 2 را در پایگاه دریایی ملک فیصل عربستان سعودی برگزار کردند.

علت اصلی که طی ماههای اخیر بر شمار رزمایش های عربستان سعودی به طور دوجانبه، چند جانبه و یا حتی انفرادی افزوده شده، این است که ریاض از طریق برگزاری این رزمایش ها درصدد قدرت نمایی در منطقه و به نوعی در مقابل جمهوری اسلامی ایران است.

در همین راستا، حکومت عربستان سعودی بودجه نظامی این کشور برای سال 2017 را به 191 میلیارد ریال سعودی معادل 50 میلیارد و 800 میلیون دلار افزایش داد که در مقایسه با سال گذشته 6.7 درصد رشد دارد.113/110

بیشتر بخوانید:

رزمایش نظامی عربستان سعودی در خلیج فارس، تنگۀ هرمز و دریای عمان

عربستان و تركيه رزمایش مشترک برگزار می کنند

رزمایش مشترک عربستان و سودان برگزار شد

رزمایش مشترک عربستان و فرانسه

پیامدهای رزمایش عربستان