حزب «سوچی» در این انتخابات که روز شنبه در سیزده حوزه انتخاباتی برگزار شد در شش حوزه شکست خورد.
«میو نیونت» سخنگوی حزب حاکم اتحاد ملی برای دموکراسی در واکنش به شکست این حزب در انتخابات میان دوره آن را ناشی از کاهش موقعیت این حزب و شخص «آنگ سان سوچی» نزد مردم میانمار دانست.
تردیدی نیست انتخابات دماسنج احزاب برای تعیین موقعیتشان در میان مردم است و شکست حزب حاکم لیگ ملی برای دمکراسی خانم سوچی بیانگر نارضایتی گسترده مردم میانمار از سیاست ها وعملکرد این حزب و شخص خانم سوچی است.
حزب حاکم لیگ ملی برای دمکراسی «آنگ سان سوچی» در سال 2015 به قدرت رسید.
اگرچه یکی از مهمترین اهداف مردم از دادن رای به این حزب پایان دادن به چند دهه حاکمیت نظامیان در میانمار بود اما آنها انتظار داشتند خانم سوچی که سالها برای تامین حقوق مردم این کشور با نظامیان مبارزه کرده بود با ایجاد تغییرات لازم ضمن تقویت وحدت ملی، صلح و آرامش را نیز به میانمار بازگرداند.
دراین راستا یکی از خواسته های مردم این کشور از سوچی، پایان دادن به بحران مسلمانان روهینگیا است که مشخصا از سال 2012 تحت آزار و ستم نظامیان تندرو، بوداییان و ملی گرایان افراطی قرار دارند.
«آنتونی کارتالوچی»، کارشناس و محقق جغرافیای سیاسی گفت، "آنچه از آن در حقوق بین الملل تحت عنوان «نسل کشی» یاد می شود، در حال رخ دادن در استان راخین میانمار ضد مسلمانان روهینگیا است و سوچی چشمان خود را بر آن بسته است."
با توجه به شعارهایی که «سوچی» در زمان حبس خانگیش در دفاع از حقوق مردم میانمار مطرح می کرد پایان دادن به بحران مسلمانان روهینگیا مهمترین انتظار آنان از رهبر حزب لیگ ملی برای دمکراسی بود.
اما درعمل نه تنها این گونه نشد بلکه بی توجهی «سوچی» به حقوق مسلمانان روهینگیا از یکسو و حمایت از جنایات نظامیان ضد آنان از سوی دیگر، باعث شد تا عملکرد و سیاست هایش با مخالفتهای جهانی روبرو شود.
انتقادهای مکرر نهادهای بین المللی از عملکرد سوچی نشان داد که وی با سیاستها و شعارهای گذشته اش که منجر به دریافت جایزه نوبل شد بسیار فاصله گرفته و هیچ توجهی به خواسته و نیازهای مردم میانمار ندارد و صرفا اهداف و منافع نظامیان را دنبال می کند.
حمایت سوچی از فرماندهان ارتش میانمار در برابر سازمان ملل که خواستار محاکمه آنان شده است، قابل توجه است.
مردم میانمار که تاکنون فرصت ابراز نظر در مورد عملکرد سوچی و حزبش در دو سال گذشته را نداشتند با رای ندادن به نامزدهای حزب لیگ ملی برای دمکراسی در شش حوزه از سیزده حوزه انتخابات میاندوره ای، مخالفت خود را با عملکرد سوچی و حزب حاکم میانمار نشان دادند.
با توجه به گفته سخنگوی این حزب، سوچی در حوزه انتخاباتی قومی شکست خورده بیانگر بی اعتمادی قومیتها به وی است که شعار تلاش برای تقویت اتحادملی و وحدت قومیتها را سر می داد.
«فیل رابرتسون» کارشناس حقوق بین المللی گفت، "در حال حاضر خانم سوچی خود «بخشی از مشکل» است. وی با انتشار «بیانیههای غیرمسئولانه» و استفاده از همان زبان افراطگرایان به جنایت ضد مسلمانان روهینگیا دامن می زند."
در هر حال، شکست حزب لیگ ملی برای دمکراسی خانم سوچی در انتخابات میاندوره ای هشداری جدی برای این حزب و شخص وی است که اگر در سیاستهای خود که از دیدگاه مردم میانمار بحران آفرین ارزیابی می شود تجدید نظر نکند در انتخابات آتی شکست سنگینی را متحمل خواهد شد و سقوط بیش از پیش موقعیت و جایگاه خانم سوچی در میانمار از هم اکنون قابل تصور است.
وی به خوبی می داند که یکی از مهمترین بحرانهای حال حاضر جهان ادامه جنایات نظامیان و بوداییان افراطی ضد مسلمانان روهینگیا در میانمار است و تا زمانی که برای حل آن اقدام نکند نه تنها در این کشور بلکه در سطح منطقه ای و جهانی به چهره ای غیر قابل بخشش تبدیل خواهد شد.
139/110
نویسنده: مجید وقاری
بیشتر بخوانید:
حسابکشی شینزوآبه از خانم سوچی درباره روهینگیا+ ویدئو
وعده سوچی برای شفافسازی در وضعیت روهینگیاییها
مجلس کانادا تابعیت خانم «سوچی» را پس گرفت
میانمار؛ کاهش محبوبیت حزب خانم «سوچی»