تحلیل؛

ایران پرس: با ادامه حمایت های «جو بایدن» رییس جمهوری آمریکا از جنایات رژیم صهیونیستی در جنگ غزه، مسلمانان آمریکا در چندین ایالت سرنوشت ساز در انتخابات 2014، کمپینی را تحت عنوان «بایدن را رها کنید»، آغاز کرده اند. این کمپین در راستای خشم آنها نسبت به عملکرد رئیس‌ جمهوری آمریکا و حمایت از اسرائیل در جنگ علیه غزه و کشتار مسلمانان فلسطینی شکل گرفته است.

با ادامه جنگ اسرائیل علیه غزه و کشتار مردم بی دفاع فلسطین، حمایت های بی قید و شرط دولت بایدن از اسرائیل همچنان ادامه دارد. مقامات آمریکا نه تنها در این جنگ حامی اسرائیل هستند بلکه هر گونه تلاش بین المللی از جمله پیش نویس قطعنامه های شورای سازمان ملل در حمایت از فلسطینیان را نیز وتو می کنند.

حمایت های دولت بایدن از جنایات صهیونیست ها سبب شده است تا بسیاری از شهروندان و نهادهای مدنی در آمریکا به این رفتارها اعتراض کنند. نظرسنجی های جدید در این زمینه نشان می‌‌دهد 38 درصد از دموکرات‌ ها معتقدند رییس‌‌ جمهوری هم حزبی آنان در آمریکا بیش از حد از اسرائیل حمایت می‌کند. حتی موضع سرسختانه بایدن در مخالفت با اجرای آتش بس در غزه باعث شده است که برخی از او به عنوان «جو نسل کش» یاد کنند.

در این راستا مسلمانان آمریکا که در برخی از ایالت های این کشور بر نتایج انتخابات تاثیرگذار هستند، اعلام کرده اند که اگر گام‌های فوری برای آتش‌ بس در غزه برداشته نشود، برای ممانعت از کمک مالی و انتخاباتی به بایدن اقدام خواهند کرد.

در این راستا چندی پیش شورای ملی دموکرات های مسلمان که شامل رهبران حزب دموکرات از ایالت‌ هایی مثل میشیگان، اوهایو و پنسیلوانیا است، از بایدن خواستند از نفوذ خود بر اسرائیل استفاده کند و برای آتش‌ بس میانجیگری نماید.

 

 

این ایالات، در زمزه ایالات تاثیر گذار بر انتخابات آمریکا هستند به طوری که بر اساس گزارش های منتشر شده، ایالت میشیگان، کلید پیروزی بایدن در سال 2024 به شمار می آید. در سال 2020، بایدن در این ایالت، ترامپ را با حدود 154 هزار رای که 146 هزار رای آن مربوط به  مسلمانان میشیگان بود، شکست داد.

رهبران مسلمان آمریکا ماه پیش در نامه‌ ای سرگشاده تحت عنوان «اولتیماتوم آتش‌ بس 2023» متعهد شدند رای‌ دهندگان مسلمان را بسیج کنند تا از تایید، حمایت یا رای به هر نامزدی که از حمله اسرائیل به فلسطینیان حمایت می‌کنند، جلوگیری کنند.

«شورای ملی دموکرات های مسلمان» خطاب به بایدن نوشت: حمایت بدون قید و شرط دولت شامل تخصیص بودجه و ارسال تسلیحات نقش مهمی در تداوم خشونتی که باعث کشتارغیرنظامیان در غزه شده، داشته است.

 

 

مسلمانان آمریکا، ادامه کمک و حمایت از اسرائیل در جنگ غزه را خط قرمز خود اعلام کرده اند. «جیلانی حسین» از فعالان جامعه مسلمانان آمریکا در این زمینه گفت: تاکنون مسلمانان آمریکا آن قدر متحد نبوده اند و ما همچون مردم غزه احساس می کنیم بمب ها دارند روی خانه هایمان فرو می ریزند و از این که نمی توانیم کاری نسبت به آن انجام دهیم، احساس درماندگی می کنیم.

مسلمانان حدودا یک درصد از جمعیت آمریکا را تشکیل می دهند و بر نتیجه انتخابات این کشور تاثیر گذار هستند. از این رو، هر دو حزب اصلی آمریکا چشم به جلب حمایت آمریکایی ها مسلمانان دوخته اند. «جیلانی حسین» از فعالان جامعه مسلمانان مینه سوتا  در این زمینه می گوید: حزب دموکرات حقیقتا ضربه خوردن از سوی رای دهندگان مسلمان را احساس نکرده است. آنها ظاهرا حمایت ما را بدیهی فرض کرده اند.

 

 

 «رابرت مک‌کائو» مدیر امور دولت شورای روابط آمریکایی – اسلامی با اشاره به این که توانایی قابل توجه جامعه مسلمان آمریکا برای تاثیر بر نتیجه رقابت های انتخاباتی این کشور از جمله انتخابات ریاست جمهوری، در سطح ملی به رسمیت شناخته می شود، تاکید کرد: نمی توان نقش مسلمانان در سیاست های محلی، ایالتی و ملی را نادیده گرفت.

اکنون یک ماه پس از نامه مسلمانان به بایدن، کمپین«نه به بایدن» درحال شکل گیری است. در واقع جامعه مسلمانان آمریکا در تلاش است رویکرد بایدن در برابر کشتار فلسطینیان را محکوم کرده و از حداکثر توان خود برای تغییر در انتخابات 2024 آمریکا استفاده کند.

«رشیده طلیب» قانونگذار فلسطینی تبار کنگره آمریکا چندی پیش با انتشار ویدئویی در شبکه اجتماعی «ایکس» از حمایت بایدن از «کارزار نسل‌ کشی اسرائیل در فلسطین» انتقاد کرد و نوشت: روی رای ما در 2024 حساب نکنید.به نظر می رسد در صورت ادامه این روال، بایدن و حزب دموکرات بخش مهمی از رای خود را در انتخابات پیش رو از دست خواهند داد و چه بسا کاخ سفید را به رقیب جمهوریخواه خود واگذار نمایند. 

نویسنده: آتوسا دینیاریان

116

بیشتر بخوانید:

 مخالفت 70 درصد از جمهوریخواهان با نامزدی ترامپ در انتخابات 2024