مراسم گرامیداشت عملیات کمان ۹۹ اول مهر ۱۴۰۲ همزمان با دومینروز هفته دفاع مقدس، در موزه انقلاب و دفاع مقدس در حال برگزاری است. اینمراسم همراه با رونمایی از ۴۰ کتاب حوزه دفاع مقدس است.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی، فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: از زمانی که جنگ تحمیلی زمانی آغاز شد قدرت های جهانی هرگز فکر نمیکردند که ایران در مقابل دشمن که مجهز به بروزترین تجهیزات بود تاب آوری داشته باشد.
وی افزود: خانوادههای عزیز شهدا همواره برای ما تذکری هستند تا فراموش نکنیم که عزت امروز ما به چه قیمتی به دست آمده است.
امیر سرتیپ واحدی ادامه داد: جنگ تحمیلی زمانی آغاز شد که هیچ یک از قدرتهای جهانی تصور نمیکردند که نیروهای نظامی ایران در مقابل هجوم یک ارتش آماده و تا بن دندان مسلح شده و تجهیزات روز دنیا تابآوری داشته باشند.
فرمانده نیروی هوایی ارتش با بیان اینکه این نیرو در کارنامه خود در دفاع مقدس گنجی بزرگ دارد که نیازمند واگویی است، افزود: این روزها از وحدت بهعنوان یک ضرورت زیاد صحبت میشود و نیروی هوایی ارتش در اولین روز جنگ تحمیلی، نمونه این وحدت را نشان داد.
وی با بیان اینکه در تاریخ دفاع مقدس ناگفتههای فراوانی از حماسههای نیروی هوایی ارتش وجود دارد، تصریح کرد: واقعیت این است که نیروی هوایی از ابتدای سال ۱۳۵۹ درگیر جنگ بود؛ زیرا تجاوز دشمن پیش از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ آغاز شده بود و تقدیم ۱۷ خلبان شهید پیش از این تاریخ، واقعیت را اثبات میکرد.
امیر سرتیپ واحدی گفت: نیروی هوایی ارتش با وجود توطئههایی که طراحی شده بود، هرگز غافلگیر نشد. عملیات اولین پاسخ (کمان ۹۹) در کمتر از سه ساعت از اولین تجاوز زمینی و هوایی عراق اجرا شد و در این عملیات گسترده ۳۰۰ فروند هواپیما در یک روز از پایگاههای مختلف برخاستند؛ همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی(مدظلهالعالی) در صحن علنی مجلس فرمودند که تنها تا ساعت ۱۰ روز یکم مهرماه، ۱۴۰ فروند هواپیما عملیات برونمرزی را انجام دادند و به نام عملیات «۱۴۰ فروندی» معروف شد.
فرمانده نیروی هوایی ارتش بیان کرد: واقعیت این است که این حد از پرواز و عملیاتها برای مدت ۴۰ روز ادامه پیدا کرد و نیروی هوایی با سه سپاه ارتش عراق روبهرو بود و این در حالی است که سپاه سوم عراق مسئول اشغال خوزستان بود.
وی یادآور شد: صدام در سخنرانی رسمی خود اعلام کرده بود که این جنگ، جنگ تفریحی نظامی با ایران است و قاطعانه اعلام کرد که در روز اول خرمشهر، روز سوم خوزستان و هفته بعد تهران را تصرف خواهد کرد؛ تردید نکنید که اگر نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی نبود، این پیشبینی صدام محقق شده بود.
امیر سرتیپ واحدی با تاکید بر اینکه نیروی هوایی ارتش در اول مهر ۱۳۵۹ با انجام عملیات کمان ۹۹ نقاط حیاتی و مهم عراق را منهدم کرد، افزود: نیروی هوایی در انهدام کامل نیروی دریایی عراق سنگ تمام گذاشت؛ تنبیه عراق فقط به جنگ تانکها، انهدام نیروی دریایی و نیروگاهها ختم نشد، بلکه نیروی هوایی عراق در منتهیالیه مرزهای خود (در مرز اردن) نیز از تیررس ما در امان نماند و با عملیات حمله به الولید (اچ ۳) در شوکی عمیق فرو رفت.
فرمانده نیروی هوایی ارتش تأکید کرد: باید اهل قلم برای جوانان بازگو کنند که خلبانان ما از پایگاههای مختلف بهویژه پایگاه دزفول جنگ تانکها را دنبال کردند تا پای ستون زرهی دشمن به شهرهای خوزستان باز نشود.
وی با بیان اینکه در شش ماهه اول جنگ تحمیلی بیش از ۱۰۰ خلبان را از دست دادیم، اظهار داشت: در هشت سال دفاع مقدس ۲۵۰ خلبان نیروی هوایی ارتش شهید شدند؛ ۳۲ خلبان هم در طول اسارت در عراق مفقود الاثر بودند و صدام از ارائه اسامی آنها به صلیب سرخ امتناع کرده بود.
امیر سرتیپ واحدی با بیان اینکه اینها بخشی از افتخارات نیروی هوایی ارتش است و باید از گذشته افتخارآفرین این نیرو حراست کنیم، خاطرنشان کرد: از همه دستاندرکاران این مراسم تشکر میکنم و امیدوارم اقدامات نهاجا در دوران دفاع مقدس، بازتاب مناسبی داشته باشد.
116