به گزارش ایران پرس، روزنامه فرانسوی لوموند در گزارشی به قلم «برونو مایرفلد» Bruno Meyerfeld به بررسی نکات کلیدی و مهم برای درک انتخابات عمومی در کنیا پرداخت.
در این گزارش آمده است:
انتخابات عمومی در کنیا هشتم ماه اوت 2017 برگزار خواهد شد.
مبارزات انتخاباتی در ساعت پایانی دیروز (شنبه) به پایان رسید.
نوزده میلیون رای دهنده کنیایی برای شرکت در این انتخابات و از همه مهم تر برای انتخاب رئیس جمهوری آینده کشورشان آماده شده اند.
ده سال از تنش های انتخاباتی سال های 2008 – 2008 در کنیا می گذرد، تنش هایی که یک هزارو 200 کشته برجای گذاشت و همین مسئله تمامی طرف های کنیایی را از بروز درگیری های جدید به هراس انداخته است.
اما اصلی ترین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری کنیا چه کسانی هستند؟ هشت نفر نامزد انتخابات ریاست جمهوری کنیا شده اند، «اوهورو کنیاتا» Uhuru Kenyatta رئیس جمهوری 55 ساله کنیا یکی از نامزدهای انتخاباتی است و برای تصاحب دوباره کرسی ریاست جمهوی تلاش می کند.
«رایلا اودینگا» Raila Odinga رهبر مخالفان نیز اصلی ترین رقیب «کنیاتا» محسوب می شود.
نقش قبایل در این انتخابات کنیا چیست؟
در انتخابات هشتم ماه اوت دو قبیله رو در روی یکدیگر قرار دارند.
کنیاتا رهبر گروه نژادی کیکویو Kykuyu است.
اعضای قبیله کیکویو که عمدتا ساکنان مناطق مرکزی کنیا بوده و از متحدان اصلی قبیله کالینجین kalenjin هستند.
قبیله کیکویو 17 درصد و قبیله کالینجین 13 درصد از کل جمعیت کنیا را تشکیل می دهند. قبیله کیکویو و قبیله کالینجین در حزبی به نام جوبیلی با یکدیگر متحد شده اند.
رایلا اودینگا رهبر بی چون و چرای قبیله لوئو (غرب کنیا) است. اودینگا، قبایل لوئو و لوهیا (13 درصد – ساکن غرب) و قبیله کامبا (10 درصد – ساکن شرق) را در ائتلافی موسوم به ناسا متحد کرده است.
شانس کدام نامزد برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری کنیا بیشتر است؟
بر اساس نظرسنجی ها کنیاتا با 47 درصد اولین شانس تصاحب کرسی ریاست جمهوری است و اودینگا با 44 درصد در رتبه دوم قرار دارد.
مخالفان دولت کنیا شانس زیادی برای جبران این فاصله دارند، اما برخی مشکلات از جمله تفرقه و بی میلی رای دهندگان قبایل مخالف دولت کنیا به شرکت در انتخابات، این پیروزی احتمالی را با خطر مواجه کرده است.
آیا احتمال تقلب در انتخابات کنیا وجود دارد؟
آری. یکی از مسئولان بلند پایه کمیسیون انتخاباتی به نام کریس امسامدو Chris Msamdo که مسئولیت لجیستیکی انتخابات را بر عهده داشت، چندی پیش به قتل رسید و همین حادثه صحت انتخابات را زیر سوال برده است.
در تئوری، سیستم انتخاباتی کنیا فوق العاده امن است.
در 41 هزار مرکز رای گیری سیستم های الکترونیک نصب شده و صدها ناظر اروپایی و آمریکایی و آفریقایی روند انتخابات کنیا را زیر نظر دارند.
همه چیز به سیستم الکترونیکی گره خورده و در انتخابات سال 2013 کنیا نقص فنی در همین سیستم تردیدهایی را در صحت نتیجه انتخابات به وجود آورد. اکنون با توجه به فضای پرتنش در کنیا و زیر سوال رفتن استقلال کمیسیون انتخاباتی از سوی مخالفان، تکرار چنین اتفاقی تبعات غیر قابل پیش بینی را به دنبال خواهد داشت.
آیا امکان بروز خشونت و درگیری در انتخابات کنیا محتمل است؟
احتمال تکرار خشونت هایی مشابه درگیری های سال 2007 کنیا بسیار اندک است، چرا که در آن زمان دو قبیله کیکویو و کلینجین رو در روی یکدیگر قرار گرفته بودند و امروز این قبایل متحد شده اند، اما احتمال درگیری بین قبایل کیکویو و لوئو به ویژه در نایروبی و شهرک های اطراف آن دور از ذهن نیست.
همین هراس فرار هزاران تن از ساکنان منطقه و استقرار 180 هزار نیروی پلیس در سراسر کشور کنیا را به دنبال داشته است. از این حضور گسترده پلیس کنیا به عنوان بزرگترین و بی سابقه ترین عملیات امنیتی در این کشور یاد می شود.
انتخابات کنیا چقدر هزینه مالی به این کشور تحمیل می کند؟
این انتخاباتی بسیار پرهزینه خواهد بود.
به گزارش خزانه داری کنیا انتخابات عمومی این کشور در سال جاری یکی از پرهزینه ترین انتخابات برگزار شده در آفریقا خواهد بود. خزانه داری کنیا هزینه کلی برگزاری انتخابات را 412 میلیون یورو، یا به عبارتی 21 یورو در ازای هر رای دهنده اعلام کرده است. این در حالی است که برای هر رای دهنده در انتخابات برگزاری شده در غنا 10 یورو، در تانزانیا 4.40 یورو و در رواندا 0.85 یورو هزینه شده است.
هزینه مبارزات انتخاباتی کنیا به بودجه 412 میلیون یورویی برگزاری انتخابات افزوده می شود. کنیاتا و یکی دیگر از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری کنیا فقط در عرض 70 روز 830 گردهمایی انتخاباتی برگزار کرده اند.116/111
بیشتر بخوانید:
اجتماع مخالفان حزب حاکم کنیا در آستانه انتخابات جنجالی+ ویدئو
مقام انتخاباتی کنیا در آستانه انتخابات این کشور کشته شد
هشدار درباره خطر تشدید تنش در انتخابات آتی کنیا