342 نماینده مجلس نمایندگان آمریکا روز پنجشنبه به قطعنامه این مجلس برای رد اقدام شورای امنیت در محکوم کردن شهرک سازی های اسرائیل در سرزمین های فلسطینی رای مثبت دادند و آن را تصویب کردند.
80 نفر از نمایندگان مجلس نمایندگان آمریکا نیز به این قطعنامه رای منفی دادند.
قانونگذاران آمریکایی اقدام شورای امنیت سازمان ملل در محکوم کردن اسرائیل را مانعی برای مذاکرات سازش دانستند.
به نظر می رسد لابی صهیونیستی در آمریکا که به بویژه نفوذ فراوانی در کنگره آمریکا دارد، در طرح و تصویب قطعنامه محکومیت اقدام شورای امنیت در تصویب قطعنامه 2334 علیه رژیم صهیونیستی نقش عمده ای ایفا کرده است.
در واقع کنگره آمریکا همواره در نقش حامی بی قید وشرط اسرائیل و نیز تصویب کننده کمکهای مالی و نظامی گسترده به این رژیم جنگ افروز ایفای نقش کرده است.اکنون این نهاد قانونگذاری آمریکا که تحت سیطره جمهوری خواهان به عنوان حامی سنتی اسرائیل قرار دارد، نه فقط اقدام سازمان ملل را مورد انتقاد داده بلکه به توبیخ دولت دموکرات آمریکا به دلیل رای ممتنع به قطعنامه 2334 پرداخته است.
در این راستا در قطعنامه تصویب شده در مجلس نمایندگان آمریکا تاکید شده است که خودداری دولت آمریکا از وتوی قطعنامه جنجال برانگیز شورای امنیت ضد اسرائیل، سیاست یک دهه اخیر واشنگتن در حمایت از تل آویو را زیر سوال برده است.
البته در این ابراز محکومیت دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا نیز با کنگره هم صدا شده است.ترامپ چند روز قبل ضمن ناعادلانه توصیف کردن قطعنامه ضد اسرائیلی شورای امنیت، موضعگیری شدیدی علیه سخنان "جان کری" وزیر امور خارجه این کشور، اتخاذ کرد و اظهار داشت نظرات کری درباره اسرائیل و موضوع شهرکسازیها به درد خودش میخورد.
قبل از آن جان کری طی سخنانی از قطعنامه شورای امنیت علیه رژیم صهیونیستی حمایت و شهرکسازیها را یک مانع بزرگ بر سر راه صلح خاورمیانه توصیف کرده بود.
ترامپ به دوستان صهیونیست خود وعده داد تا 20 ژانویه و آغاز دوران ریاست جمهوری وی قوی باشند و در برابر فشارها مقاومت کنند.
این موضع جمهوری خواهان نشان می دهد که دولت جدید آمریکا موضع سخت تری علیه هر گونه اقدامات ضد اسرائیلی در پیش گرفته است.
این مواضع در شورای امنیت و یا در دیگر نهادهای بین المللی مانند شورای حقوق بشرسازمان ملل و دیوان بین المللی دادگستری نمود یافته است.
این مساله مسلما منجربه تشویق هر چه بیشتر رژیم صهیونیستی برای ادامه اقدامات غیر قانونی خود مانند شهرک سازی در اراضی اشغالی 1967 و نیز ادامه سیاست کشتار و سرکوب مردم فلسطین خواهد شد.
با این حال این مساله انکار ناپذیر است که برغم سیاست آمریکا برای ایفای نقش حامی همیشگی اسرائیل ، اکنون عملا رژیم صهیونیستی با انزوا و فشار هر چه بیشتری در جامعه بین المللی به دلیل سیاست ها و اقدامات خود روبرو است.
در واقع واکنش انفعالی اسرائیل به قطعنامه 2334 شورای امنیت سازمان ملل متحد و اقدامات متقابل آن بویژه انتقاد از دولت اوباما به دلیل رای ممتنع به این قطعنامه و نیز اقدامات عملی علیه آن دسته از کشورهای اروپایی که به این قطعنامه رای مثبت داده اند، از یک سو نشانه خشم سران رژیم صهیونیست از موضع گیری کشورهایی است که متحد سنتی اسرائیل محسوب می شوند و از سوی دیگر نشان می دهد که ادامه سیاست غیر انسانی و غیر قانونی شهرک سازی در اراضی فلسطینی ها آن چنان غیر قابل توجیه و غیر منطقی است که حتی متحدان غربی رژیم صهیونیستی نیز چاره ای به جز همراهی با جامعه بین المللی در موضع گیری علیه این اقدام نداشته اند./