ترکیه همچنان با متهم کردن دیگران و تکرار ادعاهای واهی، سیاست های مداخله جویانه خود را در قبال همسایگانش، توجیه می کند.

«بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت خارجه ایران، ضمن بیان این نکته، اظهارات غیرقابل قبول رئیس جمهوری ترکیه علیه جمهوری اسلامی ایران را رد کرد.

وی گفت، اظهارات بی اساس و مداخله جویانه مقامات ترکیه درباره همسایگان خود ادامه دارد و آنها تلاش می کنند با متهم کردن دیگران و تکرار ادعاهای موهوم، سیاست های مداخله جویانه خود را درقبال همسایگان خویش توجیه کنند.

قاسمی، همچنین اظهارات معاون نخست وزیر ترکیه مبنی بر در راه بودن موج جدید سه میلیون نفری مهاجرین ساکن ایران به سمت ترکیه و سپس اروپا را نادرست و بی اساس توصیف کرد.

قاسمی افزود، ایران بیش از 30 سال است، میزبان میلیون ها مهاجر از کشورهای همسایه است و ترکیه باید از ایران بیاموزد که چگونه طی بیش از سه دهه، میلیونها مهاجر را پذیرفته و هرگز از این موضوع انسانی، برای تحقق اهداف خاص سیاسی علیه کشوری دیگر، سوء استفاده نکرده است.

سوء استفاده ترکیه از نقطه ضعف کشورهای اروپایی درباره پناهندگان

مقام های ترکیه در ازای دریافت کمک های قابل توجه مالی و امتیازاتی از اتحادیه اروپا، تعهداتی را در زمینه کمک به پناهجویان و کاهش مهاجرتها به اروپا پذیرفته اند، اما می کوشند، از موضوع پناهندگان به عنوان نقطه ضعف کشورهای اروپایی بهره برداری کند.

ترکیه  در برخی کشورهای اروپایی درباره تبلیغات همه پرسی قانون اساسی این کشور با موانع و مخالفت هایی مواجه است و به روش های غیرمنطقی متوسل شده است.

البته این اظهارات مقامهای ترکیه و تهدید اروپا با ابزار مهاجران، ابعاد دیگری نیز دارد.

در حال حاضر شمار قابل توجهی از اتباع ترکیه خواستار پناهندگی به اروپا هستند.

به گزارش نشریه آلمانی Der Tagesspiegel  سال گذشته، 5742 شهروند ترکیه برای دریافت پناهندگی به سفارت آلمان مراجعه کردند.

با توجه به اطلاعات رسمی ﺧﺪﻣﺎت ﭘﻨﺎﻫﻨﺪﮔﯽ ﯾﻮﻧﺎن، 236 شهروند ترکیه نیز از ژوئیه 2016 تا فوریه 2017 از یونان تقاضای پناهندگی سیاسی کرده اند.

جدا از این مسئله، اتخاذ مواضع غیرمنطقی مقامات بلندپایه ترکیه دلایل دیگری هم دارد که از آن جمله ناکامی ارتش ترکیه در عملیات «سپر فرات» در سوریه و مداخلاتش در کشورهای همسایه است.

اذعان سازمان ملل بر رفتار انسانی ایران با پناهندگان

ادعای به راه افتادن موج جدیدی پناهجویان مستقر در ایران به سمت اروپا در حالی عنوان می شود که مسئولان سازمان ملل در امور پناهندگان اذعان دارند که ایران بر اساس ارزشهای انسانی و اسلامی در دهه‌های اخیر میزبان میلیون ها  پناهنده بوده است.

ایران برخلاف ترکیه نه تنها هیچ امتیاز یا کمک غیرمتعارفی برای میزبانی بیش از 3 میلیون پناهجو دریافت نکرده، بلکه با قبول مشکلات، برای کمک به مهاجران، صادقانه کوشیده است.

 پناه جویان در ایران برخلاف شیوه ای که امروز در بسیاری از کشورهای اروپایی رایج است به کمپ‌ها و شهرک‌ها هدایت نشدند، بلکه بدون محدودیتهای غیرانسانی، پذیرفته شدند.

واقعیتی که مقام های ترکیه نادیده می گیرند این است که سیاست‌های مداخله جویانه و تجاوزگرانه و حمایت آشکار و پنهان گروهی از کشورهای غربی و منطقه از گروه های تروریستی، زمینه ایجاد موج پناهجویان و مهاجران را فراهم کرده و ترکیه با مداخله در سوریه و عراق، ازعوامل اصلی این وضعیت است.116

بیشتر بخوانید:

قاسمی: ترکیه با متهم کردن دیگران مداخلات خود را توجیه می کند