حسین موسویان، دیپلمات پیشین ایران می گوید برنامه جامع اقدام مشترک «برجام» عاملی برای صلح و ثبات منطقه است که فقط اجرای کامل آن می تواند زمینه را برای همکاری‌ مشترک قدرت‌های جهانی با ایران با هدف مدیریت بحران‌های منطقه فراهم کند.

به گزارش جمعه ایران پرس، «حسین موسویان» در مقاله‌ای در نشریه «صلح و خلع سلاح» ژاپن، با بیان اینکه بدون همکاری با ایران، برقراری ثبات و امنیت در منطقه ممکن نخواهد بود، نوشت: برجام متضمن بالاترین استاندارهای شفافیت، بازرسی، ساخته نشدن بمب هسته‌ای، رفع تحریم‌های هسته‌ای و پذیرش حقوق هسته‌ای ایران است.

حسین موسویان

این دیپلمات پیشین ایران افزود: با وجود اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بارها پاییندی ایران به تعهداتش درچارچوب برجام را تائید کرده، اما رئیس جمهوری آمریکا مسیر نابودی برجام و مقابله با نفوذ و نقش ایران در منطقه را گسترش داده و استراتژی جدید کشورش را تقابل گسترده با ایران در سطح خاورمیانه معرفی کرده است.

موسویان اظهار کرد: جبهه متحد رژیم صهیونیستیـ سعودی به عنوان لابی صهیونیست و اعراب تکفیری، به دنبال شکست برجام است. 

این دیپلمات پیشین ایران، تاکید کرد: ترامپ باید درک کند که سیاست‌های 40 ساله آمریکا درمورد فشار و تحریم و انزوای ایران شکست خورده و برجام هم ثابت کرد که دیپلماسی و تعامل مسیر صحیح رفتار با ایران است.

وزیران خارجه اتحادیه اروپا بر تعهد خود به برجام تاکید کردند

وزرای خارجه اتحادیه اروپا بر تعهد خود به توافق هسته ای ایران(برجام) تاکید کردند تا همزمان با بررسی تمدید معافیت تحریم های ایران در کاخ سفید، پیامی برای آمریکا ارسال کنند.

فدریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، همراه با وزرای خارجه فرانسه، آلمان و انگلیس بعد از دیدار با محمدجواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در بروکسل، دیدگاه مشترک خود را درباره حفظ برجام ابراز کردند.

موگرینی گفت: این توافق هدف اصلی اش را تامین می کند که کنترل برنامه هسته ای ایران زیر نظارت دقیق است.

وی افزود، آژانس بین المللی انرژی اتمی در 9 گزارش تایید کرده که ایران به این توافق کاملا پایبند است.

موگرینی تصریح کرد که این توافق برای امنیت منطقه و نیز امنیت اروپا حیاتی است.

ژان لودریان وزیر خارجه فرانسه نیز با بیان همین دیدگاه گفت: هیچ دلیلی ندارد از این توافق خارج شویم زیرا ایران به مفاد آن احترام می گذارد.

بن جانسون، وزیر خارجه انگلیس نیز این توافق را یک دستاورد دیپلماتیک قابل بررسی خواند و گفت هیچ کس تاکنون جایگزین بهتری برای آن نیاورده است.

نشست مشترک «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران با «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و «زیگمار گابریل»، «بوریس جانسون» و «ژان‌ایو لودریان» وزیران امور خارجه آلمان، بریتانیا و فرانسه برای بررسی آخرین تحولات برجام، در مقر اتحادیه اروپا در بروکسل روز پنجشنبه برگزار شد.

118/110

بیشتر بخوانید:

موسویان: اوباما به‌دنبال رفع موانع اجرای برجام قبل از ترک کاخ سفید است

موسویان: آمریکا منافع جهان اسلام را قربانی رژیم صهیونیستی کرده است

موسویان: سیاست آمریکا درباره ایران در تل‌آویو تعیین می‌شود

بیشتر بخوانید:

 

دبیر: موسوی

حسین موسویان