ایران پرس - دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس گفته است، همکاری با طرف آمریکایی در چارچوب مشارکت های استراتژیک و تامین امنیت در منطقه رو به گسترش است.

به گزارش روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، «عبداللطیف زیانی»، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس با بیان این مطلب افزود، دو طرف در جهت تعمیق مناسبات در زمینه‌های مختلف از جمله سامانه پدافند هوایی، امنیت دریایی، حمایت‌های تسلیحاتی و آموزش نظامی همکاری می کنند.

دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس تاکید کرد، تحکیم همکاری نظامی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس با آمریکا شامل تقویت توانایی‌های نیروهای مسلح در زمینه مقابله با برخی از فعالیت‌های دریایی ایران می‌شود.

در اظهارات دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس چند نکته وجود دارد:

نخست آنکه برخی از شیوخ عرب منطقه سعی دارند، اینگونه القاء کنند که هدف آنها حفظ امنیت منطقه است و از این زاویه ایران را به سیطره  جویی و دخالت در مسایل کشورهای منطقه متهم می کنند.

اما نکته دوم، این پرسش است که حضور نظامی گسترده ایالات متحده امریکا و بریتانیا در خلیج فارس و احداث پایگاه های نظامی در این منطقه با چه اهدافی است؟

ادعای برخی کشورهای عرب منطقه خلیج فارس مبنی بر آنکه هدف آنها از دعوت امریکا امنیت سازی در منطقه است، توجیهی غیر منطقی است.

زیرا با کدام استدلال و پیشینه می توان ادعا کرد که امریکا نگران ناامنی ها در منطقه است.

در حالیکه امریکا با حمایت های آشکار و پنهان خود از داعش و القاعده و ترویج تروریسم در منطقه و راه انداختن دو جنگ ویرانگر در منطقه خلیج فارس سودهای سرشاری بدست آورد.

فروش میلیاردها دلار سلاح از جمله به عربستان بخشی از این منافع راهبردی امریکا در منطقه است.

سیاست خارجی امریکا، در این زمینه متهم کردن ایران به برهم زدن امنیت منطقه است.

این سیاست اکنون با مواضع گستاخانه «محمد بن سلمان»، جانشین ولیعهد و وزیر دفاع عربستان علنی تر شده است.

وی به تازگی در بخشی از مصاحبه خود با شبکه العربیه، جمهوری اسلامی ایران را به کشاندن جنگ به داخل ایران تهدید کرد.

لذا در این که اظهارات دبیر کل شورای همکاری، پوششی ظاهری است، تردیدی نیست.

شورای همکاری خلیج فارس اکنون به شدت در مسایل یمن، بحرین و سوریه گرفتار شده است.

در واقع این مجموعه علیرغم میل درونی برخی اعضای خود درگیر چالش هایی شده که عربستان براین شورا تحمیل کرده است.

بی‌شک بخشی از ماجرا جویی های عربستان ناشی از جنگ قدرت بویژه بین محمد بن سلمان و «محمد بن نائف»، ولیعهد بر سر جانشینی در شرایط پس از مرگ ملک سلمان است.

بزرگنمایی سفر ترامپ به منطقه

اما نکته سوم، در این اظهارات، بزرگنمایی سفر «دونالد ترامپ» به منطقه  است.

عربستان و اسراییل قرار است، بزودی میزبان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا باشند.

روزنامه رای الیوم چاپ لندن نوشت، یکی از اهداف سفر ترامپ به عربستان، تشکیل پیمان ناتوی عربی متشکل از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس علیه ایران و محافظت از رژیم صهیونیستی است.

این روزنامه در بررسی پس زمینه ها و پیامدهای سفر ترامپ به عربستان افزود، روز سه شنبه 23 می 2017 ترامپ در نخستین سفر خارجی خود، نشستهایی با سران کشورهای حوزه خلیج فارس و برخی رؤسای کشورهای اسلامی از جمله مصر، اردن و ترکیه در ریاض خواهد داشت.

در حالیکه هدف ترامپ از انتخاب عربستان به عنوان اولین مقصد سفر خارجی اش تجاری سازی امنیت و تامین امنیت اسرائیل با پول کشورهای عربی است.

این واقعیت اما از دیدگاه دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس در قالب مولفه های امنیتی در خلیج فارس عنوان شده که در حقیقت عوض کردن صورت مسئله است.

در واقع برخی از کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس بدنبال طرح های امنیتی وارداتی هستند و با این راهبرد غلط، امنیت خلیج فارس را به فرصتی برای دخالت های امریکا تبدیل کرده اند.116/111

بیشتر بخوانید:

نشست وزیران خارجه و دفاع شورای همکاری خلیج فارس در ریاض

شورای همکاری خلیج فارس، رویکردهای واگرایانه در قبال ایران / تحلیل