سیدجلال دهقانی فیروزآبادی، دبیر علمی کنفرانس امنیتی تهران در این باره گفت، با توجه به تحولات اخیر منطقه و شرایط حساس کنونی، نیاز به مشورت نخبگان و اندیشمندان منطقه در سطوح علمی و اجرایی احساس می شود.
وی "بررسی تهدیدها"، "یافتن راه کارها برای نظم بخشی به منطقه"، "تولید فکر و ادبیات"، "مشارکت در تصمیم سازی" و "اجماع و اقناع سازی منطقه ای و جهانی" را اهداف برگزاری این کنفرانس برشمرد و گفت، گاهی تصاویر ارائه شده از جمهوری اسلامی با واقعیات موجود منطبق نیست که این نشست می تواند با اصلاح این تصویر، تصمیم گیری در منطقه را متاثر کند.
فیروزآبادی، همچنین در خصوص میهمانان این کنفرانس گفت، سطح کنفرانس امنیتی تهران، بین المللی است و اندیشمندان فعال در حوزه نظم امنیتی منطقه از میهمانان این کنفرانس خواهند بود.
بر اساس این گزارش، این کنفرانس یک روزه، با سخنرانی "علی لاریجانی" رئیس مجلس شورای اسلامی آغاز به کار خواهد کرد.
"علی شمخانی" نیز سخنران اختتامیه نخستین کنفرانس امنیتی تهران خواهد بود.
قرار است در این کنفرانس همچنین وزرای امور خارجه، دفاع، کشور و همچنین دکتر "علی اکبر ولایتی" رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و "کمال خرازی" رئیس شورای راهبردی روابط خارجی سخنرانی کنند.
در این کنفرانس، 6 نشست تخصصی برگزار خواهد شد که در هر نشست دو مقاله خارجی و 4 مقاله داخلی ارائه می شود.
این کنفرانس در سطح بین المللی است و شرکت کنندگان اصلی آن نیز از مراکز علمی و کسانی خواهند بود که در حوزه نظم منطقه ای غرب آسیا پژوهش داشته اند.
13 مرکز تحقیقاتی و بزرگ از جمله مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری، مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز پژوهش های مجلس و دفتر مطالعات وزارت امور خارجه برای برگزاری این کنفرانس امنیتی با یکدیگر همکاری دارند.
مبانی نظری و مفهومی، ماهیت نظم منطقه ای نوظهور، قدرت های منطقه ای و نظم منطقه ای و فرامنطقه ای، چالش ها و فرصت های منطقه ای، مسائل نوظهور و نظم امنیتی غرب آسیا، اقتصاد سیاسی بین الملل و نظم نوظهور منطقه ای، آینده نظم منطقه ای غرب آسیا، ایران و نظم نوظهور منطقه ای و معماری نظم امنیتی غرب آسیا محورهای کنفرانس امنیتی تهران است.